SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

Dimitrov îl învinge pe Kyrgios în finala de la Cincinnati » "Baby Fed" își trece în cont cel mai prestigios titlu din carieră

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat luni, 21 august 2017 00:33

Grigor Dimitrov (26 de ani, 11 ATP) s-a impus în turneul Masters  de la Cincinnati după victoria obținută în finală în fața australianului Nick Kyrgios (22 de ani, 23 ATP).

Bulgarul s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 26 de minute. 

Dimitrov și-a adjudecat primul set cu 6-3, după 35 de minute. Bulgarul a servit excelent și a fost mai precis la retur, reușind de altfel singurul break al primei manșe.

Kyrgios a comis neașteptat de multe greșeli neforțate și a fost departe de jocul etalat în precendetele două meciuri, în care i-a învins pe Rafael Nadal și David Ferrer.

Cei doi jucători au mers cap la cap în setul secund până la 5-5, Dimitrov reușind apoi break-ul ce s-a dovedit a fi decisiv și care i-a asigurat cel mai important titlu din carieră.

Dimitrov și-a trecut în palmares cel de-al șaptelea turneu din carieră, acesta fiind și cel mai prestigios. Turneul de la Cincinnati a reprezentat prima finală pentru Dimitrov într-un turneu Masters 1000

În urma succesului de la Cincinnati, Dimitrov va urca pe locul nouă în clasamentul ATP. Cel mai bun loc ocupat de bulgar a fost poziția a opta, ocupată în august 2014.

Schimb de generație în ATP?

Succesul lui Dimitrov de la Cincinnati consemnează cel de-al treilea turneu Masters consecutiv în care niciunul dintre jucătorii din TOP 4 nu se impune. Precedentele două, Roma și Montreal, fuseseră câștigate de neamțul Alex Zverev (20 de ani).

Până la Roma, din totalul de 76 de Mastersuri disputate din 2009, doar șapte fuseseră câștigate de altcineva decât Nadal, Federer, Murray și Djokovici. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează