SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Doi ani contează » Simona Halep s-a impus în duelul cu Eugenie Bouchard şi s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Simona Halep a venit de puţine ori la fileu, dar atunci cînd a făcut-o a reuşit punctul // Foto: MediafaxFoto/AFP
Simona Halep a venit de puţine ori la fileu, dar atunci cînd a făcut-o a reuşit punctul // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 09:40

Încă un meci cu suspans pentru românca, dar ea s-a impus aseară în duelul celor mai impresionante tinere jucătoare ale momentului.

Prin atingerea "sferturilor", Halep reuşeşte cea mai bună performanţă a ei într-un turneu WTA Mandatory. Simona are garantată conservarea locului 7 WTA, dar poate şi urca alte două poziţii.

Nu se întîlniseră niciodată pînă acum, dar amîndouă ştiau că era un eveniment de neevitat. Mai bine mai repede decît mai tîrziu, mai bine să simţi pe teren ce înseamnă confruntarea cu o adversară de care se vorbeşte atît de mult. E valabil pentru ambele.

Simona Halep, 22 de ani, ocupanta locului 7 mondial, a întîlnit-o în "optimile" de la Indian Wells pe Eugenie Bouchard, 20 de ani, poziţia a 19-a WTA. Un preview pentru un foarte posibil duel al viitorului.

Start în viteză
Şi Halep a început foarte bine, cu mai mult sînge rece decît adversara ei. Abia se urnise ceasul din incinta arenei şi românca izbutise să facă două break-uri, conducînd cu 4-0 pe tabelă.

În puţinele minute scurse, nu i-a dat canadiencei timp decît să greşească, sufocînd-o cu mingi lungi şi bine plasate. După 4-0 a urmat 5-0 şi şansa de a închide setul în mai puţin de jumătate de oră. Şi atunci i-a tremurat un pic mîna.

Bouchard a reuşit primul
ei game, realizare din care avea să-şi hrănească isprăvile setului secund.
Pînă la urmă, Simona a smuls iute primul act, 6-2, în 29 de minute. Eugenie a salutat momentul trîntindu-şi racheta peste geanta plină cu celelalte, încă nefolosite.

O vizită a antrenorului Nick Saviano i-a adus îndemnul de a fi mai agresivă. În fapt, de a-şi urma cursul natural al jocului. Doar că acesta şi cursul natural al jocului Simonei. Amîndouă vor să conducă, să domine, să finalizeze în cîţiva timpi.

Revenirea canadiencei
Ce a urmat? Halep a pornit setul al doilea cu un break, dar acela avea să rămînă singurul ei game din tot actul. Dintr-o dată, ca după o gură de cafea înviorătoare, Bouchard a început să joace mult mai precis şi mai ofensiv. Cu procentajul primului serviciu în scădere, românca n-a putut opune rezistenţa cuvenită, s-a văzut expusă în faţa atacurilor aspre, grele ale canadiencei. Un set de şters din amintire s-a încheiat cu 6-1 pentru
Bouchard, în 26 de minute.

Totul avea să se scrie în decisiv. Mai mult echilibru şi un nivel înalt de joc pentru amîndouă. Într-un carnaval al unghiurilor şi lungurilor de linie, cu multă grijă pe propriul serviciu, s-a ajuns la 3-3. Acolo a părut Halep că se frînge, canadianca a făcut break şi a preluat conducerea cu 4-3. A ţinut extrem de puţin acest avantaj: trei game-uri consecutive ale Simonei, dintre care două contra serviciului, au arătat că ea are mai multă maturitate.

Chiar şi doi ani contează în asemenea cazuri. Pentru că ei înseamnă meciuri mai multe disputate. Mai multă experienţă.

În sferturile de finală, Halep va da peste DellAcqua, cea care a beneficiat de retragerea lui Davis.

Joacă azi, nu înainte de 22:00!
Simona Halep va juca partida din sferturile de finală la Indian Wells azi, după meciul Raonic - Murray care va începe la 20:00, dar nu înainte de 22:00.

În “ţintarul” turneului, două din partidele din “sferturi” sînt programate să se joace azi, iar celelalte două mîine.

Locul 7 asigurat, mai poate urca
Prin calificarea în "sferturi", Simona Halep e sigură că va rămîne pe poziţia a 7-a a clasamentului mondial. Ar putea însă şi să urce o poziţie sau două, dar totul depinde de rezultatele ei şi ale altor două jucătoare, Petra Kvitova şi Jelena Jankovici. Între ele se va da lupta pentru locul 5 la finalul turneului.

104.000 de dolari şi-a asigurat Halep prin calificarea în "sferturi", împreună cu 215 puncte WTA

"Am încercat tot ce a fost posibil în acest meci şi mă bucur că am cîştigat. Ea e o adversară dură. Sper să ajung cît mai departe în turneu" (Simona Halep)

Citește și:

Patronul lui Sepsi a confirmat oferta pentru Marius Ștefănescu: „Ar fi extraordinar”
Superliga
Patronul lui Sepsi a confirmat oferta pentru Marius Ștefănescu: „Ar fi extraordinar”
Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Superliga
Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit?  » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Europa League
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit? » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (70)
ghita49
ghita49  •  12 Martie 2014, 21:50
Postat de radu.de.la.faru pe 12 Martie 2014, 17:46

in sfarsit recunoaste cineva de aici ca DINAMO a fost a SECURITATII :)), dar te intreb si eu: STEAUA a cui a fost oare ??? :))) , oricum mandoua sunt din acelasi aluat: COMUNISM :)))

mai radu-le ! ce legatura are evreul Bodnarenko cu Simona Halep, cam aceiasi care este intre sa si prefectura!

radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  12 Martie 2014, 17:46
Postat de valah7mai1986 pe 12 Martie 2014, 10:45

Aromânii nu vor susține niciodată clubul securității înființat de agentul lui Stalin, evreul khazar Bodnarenko, pt ca foarte multi dintre ei au fost exterminați în gulagul romanesc.

in sfarsit recunoaste cineva de aici ca DINAMO a fost a SECURITATII :)), dar te intreb si eu: STEAUA a cui a fost oare ??? :))) , oricum mandoua sunt din acelasi aluat: COMUNISM :)))

merace
merace  •  12 Martie 2014, 14:30
Postat de mitroi2008 pe 12 Martie 2014, 12:24

Nu vreau sa supar pe cineva sau sa starnesc o polemica doar pentru o simpla opinie care nu inseamna foarte mult! Zic eu ca una e sa te bucuri de rezultatele ei si de jocul frumos, in mare parte pentru ca e de aceeasi nationalitate cu tine, fapt la care subscriu, si alta e sa spui ca te reprezinta sau ne reprezinta! Cred doar ca tot poporul roman s-a suit acum in spatele ei, desi, cu un an si jumatate in urma, 99% dintre noi nici nu stiam cum arata! Nu spun sa nu fim mandri ca e romanca, ci doar ca reusita ei este una personala, nu nationala!

Asta face tenisul mai frumos decat fotbalul: reusita e personala, cu munca individuala, si e mult mai putin suspectabila de aranjamente si fraude. Campionii ajung sus pe munca lor onesta, in teren. Ca simplu spectator, cred ca fiecare are dreptul sa tina cu cine vrea. Iar daca e roman ii place de Simona fiindca e din Romania, e dreptul lui.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează
Close