SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BEIJING

Duel la vîrf » Nadal şi Djokovici au început lupta pentru locul 1 ATP

Rafael Nadal s-a impus la Beijing la JO din 2008
Rafael Nadal s-a impus la Beijing la JO din 2008

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 01 octombrie 2013 21:47

Novak Djokovici şi Rafael Nadal au deschis oficial ieri bătălia pentru locul 1 ATP, după ce şi-au cîştigat meciurile din turul întîi la Beijing.

Deşi aveau două variante pentru săptămîna aceasta, ambele ATP 500, Beijing şi Tokyo, amîndoi au ales-o pe prima. Ca să se înfrunte în luptă dreaptă pentru locul întîi al clasamentului ATP, ocupat de Novak Djokovici, care tocmai a sărbătorit 100 de săptămîni petrecute la vîrf.

Rafa Nadal a venit şi el la Beijing, din poziţia de numărul 2 mondial şi după un sezon excelent, punctat de două titluri de Mare Şlem şi alte 8 trofee ATP.

Spaniolul se află la numai 260 de puncte în urma lui Nole, care e deţinătorul titlului în China, avînd de conservat 500 de puncte. De altfel, şi dacă sîrbul cucereşte din nou trofeul, iar Rafa ajunge în finală, ibericul îl va depăşi pentru că nu are nimic de apărat din sezonul trecut.

"Anul acesta, el a fost a fost cel mai bun jucător din lume. Eu am avut suişuri şi coborîşuri, dar tot a fost un an bun", a spus Djokovici. "Cîtă vreme există o şansă, voi lupta pentru locul întîi", a adăugat Nole, care are în faţă sarcina de a-şi proteja punctele reuşite în 2012 prin victoriile de la Shanghai şi de la Turneul Campionilor.

"Va fi foarte greu să devin numărul unu mondial", a declarat Nadal. "Dar dacă joc în acelaşi fel în care am făcut-o pînă acum, sper să am şansele mele în săptămînile care vin".

Deocamdată, amîndoi au debutat cu victorii. Nole a trecut ieri de Lukas Rosol, 6-0, 6-3, iar Rafa de Santiago Giraldo, 6-2, 6-4.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
cristinaco71
cristinaco71  •  04 Octombrie 2013, 11:53

RAFA iti doresc mult succes si sa devii din nou ceea ce esti pentru majoritatea: NUMARUL 1!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează