SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Duelul ambiţiilor şi al orgoliilor » Serena Williams şi Maria Şarapova luptă pentru trofeul de la Australian Open

Articol de - Publicat vineri, 30 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 29 ianuarie 2015 21:43

Americanca a învins-o ieri pe Madison Keys, iar rusoaica pe Ekaterina Makarova şi se vor duela pentru a nouăsprezecea oară. Maşa a cîştigat doar două partide, iar ultima a fost în 2004.

Serena şi Maria se vor lupa din nou pentru un trofeu de Mare Şlem. Pentru a cîta oară? Din cele 18 dueluri de pînă acum cinci au fost în finale de Grand Slam. Wimbledon 2004 şi 2010, Australian Open 2007, 2005 şi Roland Garros 2013.

Doar una a fost cîştigată de rusoiacă, la Londra, acum 11 ani. Unul dintre cele două succese pe care Şarapova le-a înregistrat în faţa Serenei. Ce-şi mai aduce aminte americanca despre ultima înfrîngere suferită în faţa Mariei? "Avea 17 ani, era foarte tînără şi cred că mai aveam puţin şi serveam pe sub mînă. Era la Los Angeles".

La Turneul Campioanelor, iar de atunci, rusoaica nu a mai reuşit să o învingă pe Williams. "Cred că încrederea mea ar trebui să fie la cote înalte, mai ales cînd intru într-o finală de Mare Şlem, indiferent pe cine întîlnesc şi indiferent dacă am un bilanţ negativ", a spus Şarapova.

Ele au ajuns faţă în faţă, după ce ieri au cîştigat în minimum de seturi partidele din semifinale. Maria a învins-o pe Ekaterina Makarova cu 6-3, 6-2, iar Serena pe Madison Keys cu 7-6 (5), 6-2.

Liderul mondial a revenit de la 0-3 în primul set şi a concretizat abia a noua oportunitate de meci avută în confruntarea cu conaţionala sa. Calificarea în finala i-a adus americancei şi siguranţa că va rămîne pe primul loc în ierarhia mondială, indiferent de deznodămîntul de sîmbătă.

Murray din nou într-o finală
Andy Murray s-a calificat ieri în ultimul act la Melbourne, după un meci cu scîntei în compania lui Tomas Berdych. Britanicul a trecut de ceh cu 6-7(6), 6-0, 6-3, 7-5. Berdych este antrenat de Dani Valverdu, fostul antrenor al lui Murray, iar asta a adăugat şi mai multă sare şi piper confruntării.

În primul set au avut loc şi mici tensiuni, Andy spunîndu-i arbitrului că Tomas îi adresează cuvinte în timpul schimbului de teren. Acuzatul a spus că doar se încuraja şi că n-avea nici o treabă cu adversarul său. "A fost un pic de tensiune, dar doar la începutul meciului, apoi pe finalul lui, în tie-break, şi cam atît", a spus Murray.

El nu mai ajunsese pînă în ultimul act al unui turneu de Mare Şlem din 2013, de la Wimbledon. La Melbourne, în finală, el îl va întîlni pe învingătorul dintre Djokovici şi Wawrinka, meci care se joacă azi (10:30, Eurosport).

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
florinstanescu128
florinstanescu128  •  31 Ianuarie 2015, 08:49

Hai Maria ! Hai Nole ! Luptati copiii mei,vitejii mei iubitii mei !

madskills
madskills  •  31 Ianuarie 2015, 08:27
Postat de dash.berlin pe 30 Ianuarie 2015, 14:47

Eu nu prea cred :) cand o vede pe Serena, deja incepe sa-i cam tremure racheta in mana.

Pai carei jucatoare din circuit nu i s-ar intampla asta? :) Si nu ma refer neaparat la aspectul fizic, cat la faptul ca au in fata o legenda vie a tenisului. Oricum, nu m-as mira sa apara sectantii si sa spuna ca Halep ar fi jucat fara frica, ba chiar ar fi avut sanse sa o bata pe Serena.

dash.berlin
dash.berlin  •  30 Ianuarie 2015, 14:47
Postat de daniels7714 pe 30 Ianuarie 2015, 12:43

Maria , daca greseste mai putin la serviciu va castiga cu siguranta

Eu nu prea cred :) cand o vede pe Serena, deja incepe sa-i cam tremure racheta in mana.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close