SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Dulce revenire » Agnieszka Radwanska a cîștigat ieri trofeul de la Turneul Campioanelor

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2015 00:00

Poloneza, care la mijlocul anului alunecase din Top 10, a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-2, 4-6, 6-3

Agnieszka Radwanska, 26 de ani, este dovada că etichetele nu sînt bune în tenis. Ieri, ea s-a impus în finala de la Turneul Campioanelor, după un meci intens împotriva Petrei Kvitova. E cel mai important trofeu al carierei polonezei, care în acest an a trecut prin multe. La mijlocul anului a ieșit din Top 10. După ce tatăl său l-a criticat pe unde a putut pe antrenorul Tomasz Wiktorowski, a decis să înceapă o colaborare cu Martina Navratilova. După cîteva luni a renunțat la ea.

A fost sfătuită să lovească mai în forță, dar de fiecare dată în situații limită revenea la jocul său inteligent și inventiv. După Roland Garros era pe 26 în clasamentul ce conta pentru Singapore, s-a califcat pe ultima sută de metri. A renunțat la sugestii și a redevenit: Aga profesoara de lovituri spectaculoase.

A fost foarte aproape să plece acasă după grupe. Ieri însă a fost cea mai fericită. Înainte de Turneul Campioanelor nu avea nici o victorie la vreo jucătoare de Top 10, iar aici le-a învins pe Halep, Muguruza și Kvitova. "E incredibil! Nu m-am așteptat la nimic din toate acestea, mai ales că începutul anului nu a fost foarte bun pentru mine. Cred că nu e prea important cum începi, ci cum termini. Nu am cuvinte să spun ce am simțit acolo pe teren", a spus Radwanska. Nici nu s-a putut bucura după cele trei seturi ale partidei care s-a încheiat cu 6-2, 4-6, 6-3. Și-a pus mîna peste față și a plîns. Un sezon care a început prost, dar care s-a terminat cu un trofeu dulce.

"Acest turneu este foarte diferit. Cred că am cîștigat tocmai pentru că nu m-am așteptat, mai întîi să fiu aici, să ajung în semifinale și apoi în ultimul act. E ceva ce nu mi-am imaginat, poate de aceea"

17 trofeea cucerit Aga Radwanska în carieră, dar cel de la Singapore e cel mai important

2005este anul în care se impusese la Turneul Campioanelor ultima dată o jucătoare care nu avea în palmares un turneu de Mare Șlem, numele ei e Amelie Mauresmo

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează