SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

E în finală! Tecău s-a calificat alături de Lindstedt în ultimul act de dublu de la Wimbledon

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2010 00:00

Nici un român n-a mai fost într-o finală de seniori pe iarba londoneză de la Ilie Năstase, în 1976, încoace.

Visul lui Horia mai are un singur hop de sărit şi devine realitate! Românul în vîrstă de 25 de ani, transformat într-un specialist de dublu din ce în ce mai redutabil, s-a calificat ieri în finala de la Wimbledon împreună cu suedezul Robert Lindstedt. Cei doi au învins sec, aproape fără emoţii, 6-4, 7-5, 6-2, perechea argentiniană Juan Ignacio Chela-Eduardo Schwank. Şi nici nu putea fi altfel atîta vreme cît au fost suverani pe serviciul lor, au etalat un joc la fileu vecin cu perfecţiunea şi au izbutit atunci cînd a trebuit retururi excelente. Cifrele sînt copleşitor în favoarea cuplului româno-suedez. 13 aşi, 98 la sută reuşită pe primul serviciu şi 76 pe al doilea, un total de 91 de puncte cîştigate faţă de doar 59 ale adversarilor.

Cotaţi favoriţi numărul 16, Tecău şi Lindstedt îi vor întîlni în meciul pentru trofeu pe Jurgen Melzer şi Philip Petzschner, care ieri au eliminat titrata pereche Moodie-Norman.

Ce salt a reuşit Horia în cei doar 2 ani şi ceva de cînd s-a hotărît să-şi axeze cariera numai pe dublu. Are deja trei titluri în palmares şi alte două finale jucate, a urcat pînă pe locul 32 mondial, iar acum e la un singur pas de cea mai mare realizare a sa: un trofeu de Mare Şlem. El a triumfat deja de două ori pe iarba londoneză, ca junior, împreună cu Florin Mergea. Au trecut 7 ani de atunci şi multe s-au schimbat, mai puţin ceva: dorinţa de a învinge din nou.

120.000 de lire sterline şi-au asigurat Tecău şi Lindstedt pentru calificarea în finală

Finală fără surprize
Semifinalele feminine de ieri au evacuat ultimele urme de surpriză de pe tablou. Prima calificată în ultimul act, în ordine cronologică, a fost rusoaica Vera Zvonareva (foto, 25 de ani), care a trecut cu 3-6, 6-3, 6-2 de Ţvetana Pironokova, numărul 82 mondial. Bulgăroaica a început bine, dar după un set n-a mai rezistat ritmului impus de a 21-a jucătoare a lumii. Zvonareva e la prima finală de Mare Şlem din carieră, precedentul rezultat de vîrf fiind o semifinală, la Australian Open 2009. Adversară îi va fi deţinătoarea titlului, Serena Williams. Americanca şi-a folosit ieri din plin imensa experienţă pentru a o depăşi cu 7-6 (5), 6-2 pe Petra Kvitova, numărul 62 WTA. Liderul mondial e în căutarea celui de-al 13-lea trofeu major, ea cîştigînd anul acesta la Melbourne.

Pariuri suspecte la tenis
Casele de pariuri din Bucureşti au fost supuse marţi unei tentative de fraudă. Un grup de pariori străini, originari, se pare, din sud-estul Europei, a luat cu asalt agenţiile din capitală, pariind sume mari pe scorul corect (2-0) a cinci meciuri de tenis. Vigilenţa bookmakerilor a fost înşelată deoarece s-a mizat la agenţii şi ore diferite. Biletul, care conţinea cele 5 meciuri, avea o cotă mai mare de 1000, ceea ce înseamnă că pentru fiecare 100 de lei pariaţi s-ar fi cîştigat 100.000 de lei. Printre partidele alese se numără şi două întîlniri de la turneul de la Arad. Bookmakerii au decis blocarea plăţilor şi au anunţat poliţia. (Dan Bâra)

Partidele alese au fost:

Partida    Scor    Turneu
Millot - Lammer    1-6, 2-6    Challenger Arad
Rufin - Dasnieres de Veigy    6-2, 7-5    Challenger Arad
Bogomolov - Gil    0-6, 3-6    Challenger Torino
Kavcic - Recouderc    6-2, 6-0    Challenger Torino
Rosol - Koellerer    6-3, 6-3    Challenger Braunschweig

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
rammstein
rammstein  •  02 Iulie 2010, 13:02

ultima parte a articolului, cea semnata de marele tipster dan bara...daca verifici cotele existente in agentiile de pariuri, o sa observi ca nu ai cum sa faci cota de 1000!iti trebuie 5 cote de 4 ca sa faci acea cota de 1000.fabulezi doar ca sa prostesti lumea! scrii doar ca sa duci lumea de cap!de ce nu ai publicat si cotele meciurilor respective, de ce nu ai specificat si agentiile in care au fost jucate biletele...

teo2605
teo2605  •  02 Iulie 2010, 11:14

FELICITĂRI HORIA! A avut un joc aproape perfect care a arătat multă siguranţă şi dorinţă de câştig. Succes în finală!

xbogdanx
xbogdanx  •  02 Iulie 2010, 10:49

este incredibil am verificat si meciurile la tenis nu au mai mult de 50 cota la tenis e cevain neregula la articolul asta,e o mare minciuna si casele de pariuri cum demonstreaza ca sunt trucate?nu respecta nici o ,lege..incredibil

Vezi toate comentariile (5)
Comentează