SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

E triplă! » Horia Tecău e la al treilea trofeu cucerit la rînd la Bucureşti: "Orice meci cîştigat aici este special”

Horia Tecău (stînga) şi Jean-Julien Rojer au făcut cel mai bun meci al lor din această săptămînă chiar în finală // Foto: Raed Krishan
Horia Tecău (stînga) şi Jean-Julien Rojer au făcut cel mai bun meci al lor din această săptămînă chiar în finală // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 23:28

Horia Tecău a cîştigat din nou titlul la Bucureşti, acum alături de Jean-Julien Rojer, 6-4, 6-4 în finală cu polonezii Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski.

Instalaţi în tribună cu minute bune înainte de ora de începere a finalei, spectatorii au început să se foaiscă un pic cînd 12:30 a trecut şi cei patru încă nu sosiseră. A fost doar o mică nesincronizare, întîi au apărut tricourile închise la culoare ale polonezilor, apoi, acompaniate de un cor de aplauze, cele portocalii ale perechii româno-olandeze.

Cu o zi înainte, victoria dramatică din semifinală împotriva lui Murray şi Peers le oferise suporterilor o porţie generoasă de emoţii tari, iar la final desertul savuros al victoriei. Lumea voia ceva asemănător, dramă şi tensiune, mingi aprinse, reacţii care să implice tribuna. A fost însă ceva diferit.

"Aveam nevoie de energie"
Finala de dublu de la BRD Trophy a avut două seturi perfect simetrice. Intraţi mult mai alert în meci decît cu o zi înainte, în penultimul act, Tecău şi Rojer au făcut break de fiecare dată în game-ul al 7-lea, pe serviciul lui Mariusz Fyrstenberg, apoi l-au conservat pînă la capăt pentru un dublu 6-4.

La set şi 3-3, Horia a ridicat braţele, îndemnînd publicul să strige mai tare. "Era un pic cam multă linişte", a explicat el zîmbind după meci, "aveam nevoie de energie dinspre tribună ca să facem break-ul acolo şi apoi să putem cîştiga meciul. Sîmbătă, atmosfera a fost fantastică, ne-a ajutat mult să trecem peste momentele dificile. Finala a fost însă ceva diferit, am avut controlul de la început, şanse de break care au venit repede şi de aceea cred că lumea a aşteptat să vadă ce se întîmplă".

Cuplul româno-olandez a evoluat solid din prima clipă în faţa unor adversari pe care îi ştiau foarte bine, polonezii Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski, şi cu care se pregătesc deseori împreună pentru că împart acelaşi antrenor, pe John-Laffnie de Jager, un valoros fost jucător de dublu sud-african. "Despre acest meci nici nu am discutat cu el", a dezvăluit Tecău. "În asemenea situaţii, el păstrează o poziţie neutră. Pe de altă parte, îi ştiam foarte bine pe adversari, ştiam la ce să ne aşteptăm".

Vrea stabilitate
Este a treia victorie consecutivă a lui Horia la Bucureşti, după cele reuşite cu Robert Lindstedt în 2012, respectiv Max Mirnîi în 2013. "Orice meci cîştigat aici este special, cu atît mai mult o finală", a spus Tecău. "Am avut alături atîţia oameni, suporteri, familie, prieteni, şi acesta este unul dintre puţinele locuri din lume în care sînt foarte mulţi spectatori la meciurile de dublu", a adăugat el.

"Sînt fericit pentru acest trofeu, dar mai fericit sînt pentru Horia", a completat Rojer. "El avea deja două titluri aici, iar dacă anul acesta nu cîştigam, era clar vina mea!", a rîs el. "Glumesc, nu e aşa, dar îmi închipui cît de important e să cucereşti un trofeu acasă".

Pentru 2015, Tecău vrea să revină cu acelaşi partener. "Vrem o colaborare de lungă durată, aşa că fără schimbări pentru la anul!", a încheiat triplul campion de la Bucureşti.

19 titluri de dublu a adunat Horia Tecău în carieră, dintre care trei alături de Rojer, toate anul acesta: Zagreb, Casablanca şi Bucureşti

23.500 de euro este premiul pentru victoria de la BRD Trophy, pe care îl vor împărţi Tecău şi Rojer, ei primind, de asemenea, 250 de puncte ATP

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
claudiu120284
claudiu120284  •  28 Aprilie 2014, 10:47

bravoo horia... felicitari poentru trofeu si munca depusa

bamse1901
bamse1901  •  28 Aprilie 2014, 09:37

FELICITARI!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează