SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Echipa de Cupa Davis a României se luptă cu cea a Spaniei: ”Presiunea e pe ei”

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Echipa de Cupa Davis a României se luptă cu cea a Spaniei, începând de azi, pentru accederea în barajul pentru Grupa Mondială.

Timp de trei zile, la Cluj Napoca, în Sala Polivalentă, România și Spania se vor duela pentru a se apropia din nou de elită. Cele două echipe se întâlnesc în turul al doilea al Grupei II, zona Europa-Africa, iar câștigătoarea va urca în barajul pentru Grupa Mondială.

Ieri, în urma tragerii la sorți a fost decisă ordinea meciurilor din prima zi. Astfel, Marius Copil și Feliciano Lopez vor fi cei care vor juca primul meci, urmați de Adrian Ungur și Bautista Agut.

"Presiunea este pe ei, pentru că ei au cucerit de multe ori trofeul. Au o echipă numeroasă, cu jucători de top ca Nadal sau Ferrer. Ei pot câștiga Cupa Davis, așteptările sunt mari şi sper că presiunea asta se va vedea în jocul lor'', a spus căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel.

Spania, câștigătoare de cinci ori a Cupei Davis, a ajuns în acest eșalon valoric după ce jucătorii de top au avut în trecut un conflict cu fostul căpitan nejucător și au boicotat întâlnirile de Cupa Davis.

De când la cârma echipei a venit fosta mare jucătoare Conchita Martinez, lucrurile s-au așezat. "Sper să avem 1-0 după primul meci şi la finalul zilei să avem 2-0'', a spus ea, ieri, la tragerea la sorți. România nu a mai fost în primul eșalon valoric din 2011.

România-Spania

Azi, ora 13:00
Marius Copil-Feliciano Lopez
Adrian Ungur-Roberto Bautista Agut

Sâmbătă, ora 14:00
Florin Megea/Horia Tecău-Pablo Carreno Busta/Marc Lopez

Duminică, ora13:00
Marius Copil-Roberto Bautista Agut
Adrian Ungur-Feliciano Lopez

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează