SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Echipa schimbătoare » Irina Begu va rata întîlnirea de Fed Cup cu Cehia: "Problema de la genunchi încă nu a trecut”

Irina Begu are un bilanț de 10 victorii şi şase înfrîngeri în Cupa Fed // Foto: Reuters
Irina Begu are un bilanț de 10 victorii şi şase înfrîngeri în Cupa Fed // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 29 ianuarie 2016 00:00

Ea fusese nominalizată miercuri în formaţia României, dar lucrurile nu au mers în direcţia dorită după o accidentare la genunchi.

A doua jucătoare a României a fost nevoită să spună "pas" pentru întîlnirea de Fed Cup cu Cehia din primul tur al Grupei Mondiale, care va avea loc pe 6 şi 7 februarie la Cluj-Napoca.

Deşi fusese nominalizată, Irina Begu a anunţat ieri: "Problema de la genunchi încă nu a trecut şi perioada mea de refacere va mai dura!  Cu părere de rău, trebuie să vă anunţ că nu voi putea fi prezentă la Cluj alături de fete. Fed Cup a însemnat întotdeauna foarte mult pentru mine. Am trăit momente unice şi extrem de frumoase atunci cînd am putut să-mi reprezint ţara oriunde am jucat, cu atît mai mult în faţa publicului românesc!".

E o lovitură puternică pentru echipa României care abia mai prinsese culoare în obraji o dată cu amînarea operației de deviaţie de sept a Simonei Halep.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Alina Tecşor-Cercel are timp să anunţe înlocuitoarea Irinei Begu pînă cu o oră înainte de tragerea la sorţi care va avea loc pe 5 februarie. O variantă ar putea fi Raluca Olaru, dar anunțul oficial încă nu a venit.

"Întîlnirea e din nou echilibrată"

Petr Pala, căpitanul nejucător al Cehiei, a comentat faptul că Simona Halep se află în echipa României, după ce aceasta anunţase că va lipsi. "E din nou o întîlnire echilibrată. Simona are o deplasare extraordinară, e mereu solidă şi chiar am fost surprins că a pierdut în primul tur la Australian Open", a spus el.

Înainte de anunțarea echipei tricolore, Pala spuse într-o conferinţă de presă: "Absenţa Simonei Halep ne face pe noi favoriţi". Pala a vorbit de asemnea şi despre momentul greu prin care trece Petra Kvitova. "Meciurile din Fed Cup au ajuat-o mereu şi sper să fie şi acum cazul".

România Cehia
Simona Halep    2 WTA Petra Kvitova    7 WTA
Monica Niculescu    40 WTA Karolina Pliskova    12 WTA
Andreea Mitu    96 WTA Barbora Strycova    48 WTA
  Denisa Allertova    66 WTA

* Televizare DolceSport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
lapusneanul
lapusneanul  •  29 Ianuarie 2016, 17:33
Postat de Andronic Popovici pe 29 Ianuarie 2016, 09:27

Acu e momentul ca Simona sa se autodepaseasca sa ia doua puncte la simplu si sa joace si dublu pt. al treilea pct. si gata cu 3-2 suntem mari . Bafta fetelor.

si daca s-ar putea sa joace si dublu mixt cu cosac...:)

ralffy_mr
ralffy_mr  •  29 Ianuarie 2016, 10:41

Oooh nuuu... ce ne facem acum ca Irina nu poate juca? .... ramanem cu doua tradatoare de tara?? E posibil asa ceva???! Alte natii n-au nici macar una!!

eshayk
eshayk  •  29 Ianuarie 2016, 10:13

Pacat pt.Begu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close