SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN GUANGZHOU

Eficiență 80 la sută » Simona Halep s-a calificat în al 12-lea sfert de finală al sezonului din 15 turnee jucate

Simona Halep primește 6.175 de dolari pentru atingerea
Simona Halep primește 6.175 de dolari pentru atingerea "sferturilor" la Guangzhou // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2015 00:00

Românca a învins-o pe Timea Babos cu 6-4, 6-0 în turul al doilea la Guangzhou. Ea o înfruntă azi pe Denisa Allertova pentru un loc în penultimul act.

Simona se adaptează din ce în ce mai bine la fusul orar și la condițiile din China. Ieri, în partida cu Timea Babos, 76 WTA, din optimile de finală de la Guangzhou, românca a avut parte de un prim set în care și-a căutat ritmul și jocul.

La început nu a reușit să se desprindă de adversara sa care lupta cu încăpățînare. Ultima oară cînd se întîlniseră, unguroaica fusese cea care sărbătorise victoria.

A doua jucătoare a lumii și favorită principală a turneului de categorie International nu avea să lase ca acest lucru să se întîmple din nou. Cu doar cîteva zeci de spectatori în tribune, Simona s-a impus în primul set cu 6-4.

O dată pus pe tabelă acest scor, românca a revenit pe șine și parcă s-a grăbit să termine meciul. Aproape de ora zece, la Guangzhou, ea  a lovit ultima minge dintr-un meci care a durat 66 de minute și s-a încheiat cu 6-4, 6-0.

Azi, nu înainte de ora 14:00, Simona o va întîlni în sferturi de finală pe cehoaica Denisa Allertova, 74 WTA. "Sînt foarte fericită că am șansa de a juca împotriva ei pentru că este o jucătoare incredibilă. E numărul doi în lume, așa că trebuie să lupt pentru fiecare punct", a spus Denisa. Cele două nu s-au mai întîlnit pînă acum în circuitul WTA.

Pentru Simona, sfertul de finală de la Guangzhou este al 12-lea al sezonului din 15 turnee disputate. Din precedentele 11, românca s-a impus în nouă și a pierdut două, la Australian Open și Birmingham. Turneele la care nu a ajuns între primele opt au fost cele de la Madrid, Roland Garros și Wimbledon.

"Am jucat un tenis bun. În primul set ea a jucat foarte bine, dar în al doilea a fost mai ușor pentru mine pentru că am reușit unele puncte în momente importante" Simona Halep

"Sînt foarte fericită că am ajuns în sferturi de finală ale acestui turneu" Simona Halep

"Prefer să joc în sesiunea de seară pentru că nu e soare și e un pic mai rece. Dar umezeala nu dispare"
Simona Halep

3-3este raportul dintre seturile cîștigate și cele pierdute la zero de Simona Halep în 2015

5 dintre cele unsprezece trofee ale Simonei sînt de categorie International

Sferturile Simonei

An Cîștigate-Pierdute
2010 1-1
2011 1-1
2012 2-2
2013 6-1
2014 6-3
2015 9-2

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează