SPORTURI  »  TENIS  »  DOHA

Efort în deşert » Alexandra Dulgheru s-a oprit, ieri, la Doha după cinci meciuri, cea mai lungă serie a lui 2015

Articol de - Publicat joi, 26 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 25 februarie 2015 21:21

Românca a fost nevoită ieri să se oprească în turul al doilea, la scorul de 6-1, 3-0 pentru Caroline Wozniacki, însă turneul din Qatar i-a adus o victorie la o jucătoare de top, după o pauză de doi ani


Pentru cîteva zile, Alexandra Dulgheru a sperat că poate întoarce timpul, că poate repeta performanţa din 2009 de la Varşovia n 2015, la Doha. Atunci ea a venit din calificări şi a cîştigat trofeul într-un turneu de categorie Premier, la fel cum este şi cel din Qatar. A trecut peste calificări şi marţi a jucat un meci de două ore şi treizeci de minute cu Alize Cornet, 24 WTA, pe care a învins-o cu 6-4, 3-6, 6-1. O victorie imensă pentru Alexandra, care nu mai trecuse de o adversară din Top 30 de la US Open 2011, cînd o învingea pe Petra Kvitova.

După efortul incredibil din meciul cu franţuzoaica, Alexandra a fost nevoită să joace din nou ieri. Cu o adversară dintre primele zece jucătoare ale lumii. Pe Caroline Wozniacki o mai întîlnise şi în 2011, la Roland Garros, şi pierduse în două seturi. De atunci, Alexandra a trecut prin multe momente grele, de cumpănă, genunchii fiind cei care au oprit-o multă vreme să mai joace. Acum e din nou pe drumul cel bun, însă consumul la turneul de la Doha a fost imens pentru Piti. În timpul meciului i-a spus antrenorului său, Gonzalo Lopez, că e foarte obosită. Ritmul impus de Caroline şi problemele fizice ale româncei au dus la o retragere la scorul de 6-1, 3-0 în favoarea danezei. A fost a 15-a înfrîngere a carierei în faţa unei jucătoare de Top 10. Partea bună a turneului de la Doha este că Alexandra a disputat patru meciuri consecutive întregi, cea mai lungă serie din 2015.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Februarie 2015, 17:25
Postat de mplttev pe 26 Februarie 2015, 12:57

O să urce bine în clasamentul wta și sper ca, în următoarele turnee, eventual mai mici, să nu mai fie nevoită să joace calificări. În forma pe care a arătat-o, eu cred c-ar putea să câștige "lejer" un turneu wta de 250 și astfel va progresa în clasament.

da, poate va ajunge undeva spre locul 20-22, dar mai sus nu poate, e cam fleasca.

mplttev
mplttev  •  26 Februarie 2015, 12:57

O să urce bine în clasamentul wta și sper ca, în următoarele turnee, eventual mai mici, să nu mai fie nevoită să joace calificări. În forma pe care a arătat-o, eu cred c-ar putea să câștige "lejer" un turneu wta de 250 și astfel va progresa în clasament.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează