SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Efort în soare » Finala de la BRD Trophy se va disputa între Guillermo Garcia-Lopez și Jiri Vesely

Jiri Vesely l-a eliminat pe Daniel Gimeno-Traver
Jiri Vesely l-a eliminat pe Daniel Gimeno-Traver

Articol de , - Publicat duminica, 26 aprilie 2015 00:00

Ambele semifinale de ieri s-au întins pe cîte trei seturi, însumînd aproape 4 ore de tenis intens, pe alocuri surprinzător. A 20-a ediție a turneului va avea un cîștigător în premieră.

La ora 13:00, cînd protagoniștii primei semifinale au intrat pe Arena Centrală, soarele ardea deja, trimițînd săgeți fierbinți spre covorul roșu de zgură. Jiri Vesely, favorit 7, 21 de ani, și Daniel Gimeno-Traver, 29 de ani, se întîlneau din nou, după numai două săptămîni, ei disputînd și la Casablanca unul dintre penultimele acte.

Atunci s-a impus ibericul, într-un meci "epuizant, cu schimburi lungi de mingi", cum avea să-l invoce mai tîrziu Vesely. Ieri, tot Gimeno-Traver a început mai bine, continuînd jocul sclipitor arătat cu o zi înainte în victoria asupra lui Gilles Simon.

Primul set i-a revenit cu 6-2, apoi însă cehul a început să lovească mult mai agresiv. Rezultatele s-au văzut repede, iar oboseala fizică tot mai accentuată a influențat în rău precizia loviturilor ibericului.

Vesely s-a impus cu 6-1, 6-4 și va disputa a doua finală a sezonului și a carierei. "Mi-am luat revanșa pentru Casablanca, am schimbat tactica după primul set, am stat mai aproape de teren ca să nu-i dau timp să domine punctele", a explicat cehul.

A doua semifinală i-a opus pe Gael Monfils, favorit 2, 28 de ani, și pe Guillermo Garcia-Lopez, cap de serie 5, 31 de ani. Un prim set strîns, lung, spaniolul a servit ca să-l cîștige, dar a comis două duble greșeli care l-au îngropat. Așa că francezul a smuls actul cu 7-6 (2), dar ce a urmat a fost, pînă la urmă, peste puterile lui.

Chiar dacă tabela a arătat la final 6-4, 6-2, au fost două seturi intense, care au inclus schimburi de mingi realmente istovitoare. Spaniolul revine în finala de la București, unde se mai aflase în 2013.

"E prima dată cînd îl bat pe Gael pe zgură. E greu să-l învingi pentru că aleargă mult, se apără bine, contraatacă. Simțeam că jocul meu nu e suficient de bun, dar de data aceasta a funcționat. A fost un meci dur, fizic. Pe final, cred că el nu se simțea bine, juca foarte ciudat, cînd o scurtă, cînd o lovitură agresivă", a spus Guillermo.  

"Finala va fi ceva special, diferit, am un start bun al sezonului de zgură. Sper să fiu cît mai bine pregătit pentru această ocazie"
Jiri Vesely

"Ajung în finală într-o formă mai bună, acum doi ani eram epuizat. Vesely e un jucător care vine din urmă, va trebui să gestionez situația"
Guillermo Garcia-Lopez

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează