SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Emoţii pe zgura de acasă » Simona Halep recunoaşte că-şi dorea o adversară mai accesibilă în primul tur de la BRD Bucharest Open

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 iulie 2014 22:32

A treia jucătoare a lumii spune că va simţi un pic de presiune ştiind că evoluează în faţa publicului român.

Simona Halep e de cîteva zile în România. Încărcătura de la Wimbledon pare lăsată în urmă, deşi glezna stîngă îi mai aduce aminte de toate cele întîmplate pe iarbă. Însă a treia jucătoare a lumii e deja concentrată pe ce urmează în această săptămînă: zgură, emoţii, public românesc.

Pentru a-i da un pic de timp să-şi revină, ea va juca meciul din primul tur contra franţuzoaicei Kristina Mladenovic. Ieri, la Arenele BNR, ea a vorbit cu zîmbetul pe buze despre ce înseamnă participarea la turneul de la Bucureşti, despre celebritate şi despre provocările care urmează.

Despre accidentare: "Chiar mă simt destul de bine acum. Am avut o mică accidentare în meciul din semifinalele de la Wimbledon, dar e foarte bine că a fost doar o entorsă uşoară, iar acum nu mai am probleme. O să fiu aptă sută la sută la ora primului meu meci de la Bucureşti şi o să dau tot ce am mai bun pentru a trece mai departe. Chiar îmi doresc să ajung în finală!"

Despre adversara din primul tur: "Nu-mi doream să joc contra Kristinei Mladenovic. E o jucătoare foarte bună, care m-a învins la Paris la începutul acestui an. Un adversar cu un serviciu foarte puternic, trebuie să fiu atentă la acest aspect, să returnez bine şi să intru foarte rapid în meci. N-am jucat niciodată pe zgură în faţa ei, o să fie greu, dar trebuie să cîştig"

Despre trecerea de la iarbă la zgură: "Recunosc că este pentru prima dată cînd am atît de puţin timp între un turneu pe iarbă şi unul pe zgură. Voi vedea cum o să fie, pentru că zgura este o suprafaţă diferită. Nu cred că o să am probleme, la Roland Garros am făcut un rezultat foarte bun pentru mine şi sînt sigură că mă voi adapta rapid şi la Bucureşti, mai ales că avem condiţii excelente"

"Am o condiţie fizică foarte bună"

Despre faptul că ar putea juca în fiecare zi: "Sînt obişnuită să joc zilnic. Am o condiţie fizică foarte bună, am multe meciuri în picioare, deci nu mă plîng. Am mare încredere în mine şi sînt sigură că o să fac faţă cu bine. O să am multe emoţii".

Despre publicul de acasă: "Evident! Am avut mari probleme dacă le pot spune aşa la meciurile din FED Cup pentru că nu aveam deloc experienţa publicului românesc. Pentru mine e o mare bucurie că am revenit la Bucureşti şi este incredibil că avem un astfel de turneu la Bucureşti. Sper să-mi temperez emoţiile în faţa românilor, ştiu că nu o să-mi fie deloc uşor nici de această dată, dar trebuie să fac meciuri perfecte".

"Mi-e greu gestionez celebritatea"

Despre cum i s-a schimbat viaţa în ultimele luni: "Am făcut rezultate mari, toată lumea mă felicită şi mă apreciază, toţi cei cu care mă întîlnesc vor poze şi autografe. Trebuie să mă bucur cît pot de mult de cele mai frumoase momente din viaţa mea, trebuie să profit la maximum de ele. Mi-e foarte greu să gestionez astfel de momente, dar trebuie să o fac! Peste tot sînt oprită, e foarte important pentru mine, dar e greu cu celebritatea.

Despre statutul de idol: "E un lucru deosebit să fiu apreciată şi un sentiment minunat cînd lumea spune «Aaaa, ea e Halep! E din România!». Îmi doresc să ajung numărul 1 mondial şi să ajung la acelaşi nivel cu personalităţi ca Nadia, Gheorghe Hagi sau Ilie Năstase. Eu mă bucur de ce am realizat pînă acum în tenis.

Doar pentru azi mai sînt bilete!
Organizatorii turneului de la Bucureşti au anunţat ieri, la ora 13:00, că, începînd de marţi şi pînă în ziua finalei de duminică nu se mai găsesc bilete la vînzare: "Sîntem surprinşi de numărul mare de cereri, o să încercăm să facem o suplimentare. Au fost 80 la sută din bilete scoase la vînzare pentru fani, restul pentru oficiali, parteneri şi diferite concursuri prin sponsorii turneului".

În prima zi de vînzare online a tichetelor s-au vîndut în totalitate pentru zilele de sîmbătă şi duminică, zilele semifinalelor şi finalelor. În fiecare zi, meciurile vor începe după ora 15:00 pentru a le proteja pe jucătoare de căldură.

Vacanţă după turneu
Simona Halep va pleca într-o minivacanţă după terminarea turneului de la Arenele BNR, apoi va reveni în forţă pentru turneele din America de Nord. Primul său concurs va fi la Cincinatti (11-17 august), vor urma New Haven (17-24 august) şi apoi US Open (25 august-8 septembrie).

"După turneul de la Bucureşti o să dispar zece zile. Plec într-o vacanţă de care am nevoie, trebuie să mă odihnesc şi mă relaxez pentru că am multă nevoie. Oricum, nu vă spun unde merg! E secret. După ce mă întorc trebuie să încep iar antrenamentele şi-apoi să mă pregătesc de turneele din America.", a spus Halep.

200 de copii au jucat tenis cu Halep
Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Alexandra Cadanţu şi Monica Niculescu au fost vedete, ieri, la Kid's Day din cadrul turneului BRD Bucharest Open. La acţiunea de la Arenele BNR au participat mai mult de 200 de copii.

"A fost o zi frumoasă pentru mine. Mi-am dorit să am parte de o oră alături de cei mici şi îmi pare foarte rău că timpul nu ne-a permis să stăm mai mult. Îmi doresc ca şi pe viitor să mai facem astfel de acţiuni, pentru că şi eu cînd eram mică mi-am dorit şi am reuşit să joc alături de jucătorii mari pe care îi avea România în acel moment. M-a ajutat foarte mult acest lucru şi sper să-i ajute şi să vină cu plăcere la tenis cu plăcere de acum încolo", a spus Simona.

La finalul unei ore pline în care n-a ieşit deloc de pe zgură, Halep a dat autografe micuţilor, iar de la organizatori a primit premii.

"Antrenorul meu va veni luni la Bucureşti. Nu o să am deloc timp de el, îl las să se ducă singur să se plimbe prin oraş. O să-i dau şi eu cîteva sfaturi, mai mult nu pot. N-am timp de el" (Simona Halep)

"Cred că noi, româncele, avem cele mai grele meciuri la acest turneu. O să fie întîlniri foarte stînse, echilibrate şi mi-aş dori să fim opt românce în primele opt" (Simona Halep)

625016-adversare-romance.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
merace
merace  •  07 Iulie 2014, 16:07

Hai Simona! Jucatoarele mari se cam odihnesc saptamana asta, dar Simona nu putea sa lipseasca de la primul turneu WTA organizat in Romania! Daca il castiga, Simona va adauga la palmares inca un titlu WTA si 280 puncte WTA.

adrian_hora
adrian_hora  •  07 Iulie 2014, 11:33
Postat de botizann pe 07 Iulie 2014, 09:40

Aia da ... emotii cu locul 107 :))) Deci clar daca o bate pe aia , pierde in turul urmator Macar aia cu inghetata a fost sincera , nu vine aici ca sunt prea putini bani si se pregateste pentru turneele din SUA

se pregateste pentru turneele din sua pentru ca evident alea sunt mai importante. sunt pe hard la fel ca us open

darius011
darius011  •  07 Iulie 2014, 11:12

Primul său concurs va fi la Cincinatti (11-17 august), vor urma New Haven (17-24 august) şi apoi US Open (25 august-8 septembrie). Nebunie curata nu o sa poata juca tenis 3 saptamani in continuu la cel mai inalt nivel si aproape zi de zi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează