SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Evoluţie pas cu pas » Trofeele cucerite de Simona Halep arată o evoluţie graduală a carierei

Simona Halep a adunat pînă acum din tenis 8,3 milioane de dolari
Simona Halep a adunat pînă acum din tenis 8,3 milioane de dolari

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 martie 2015 22:15

A treia jucătoare a început să cîştige cupe în competiţiile de ultima categorie, cele International, şi a ajuns duminică seară în vîrful piramidei WTA, la Premier Mandatory.

Ascensiunea Simonei Halep este una fulminantă, în mai puţin de doi ani, ea a urcat printre cele mai bune jucătoare ale lumii şi a rămas acolo. Pe cît de rapidă a fost urcarea în clasament, la nivel de trofee ea a construit o piramidă care urmează logica ierarhizării competiţiilor WTA.

În iunie 2013, Simona cîştiga primul trofeul pe zgura de la Nurenberg. Un turneu care face parte din categoria International, ultima din ierarhie. Au urmat apoi alte două cupe cîştigate în acelaşi tip de turnee la s-Hertogenbosch şi la Budapesta, pe iarbă şi pe zgura.

În august, românca a făcut următorul pas, impunîndu-se într-un turneu de categorie superioară. Premier 700, una care are 12 turnee. Halep cîştiga la New Haven, după ce o învingea în finală pe Petra Kvitova.

În toamnă, ea mai punea un trofeu la fel de mare, la Moscova. 2013 l-a încheiat cu un premiu care reflecta evoluţia ei în turneele mici, cîştigînd trofeul de la Sofia la mai micul turneu al Campioanelor.

În februarie 2014, Halep trecea la un nivel superior. Se impunea la Doha, competiţie Premier 5, categorie care cuprinde 5 turnee. În acelaşi an, ea a mai aşezat o cupă de categorie International, la Bucureşti.

Anul acesta, românca are deja trei turnee cîştigate. La Shenzhen, International, la Dubai, premier 5, şi Indian Wells. Ultimul este cel mai important al carierei. Din această categorie fac parte doar patru turnee.

Pe lîngă turneul din deşertul californian, mai sînt la Miami, Madrid şi Beijing. "Vreau să mă bucur de acest moment, e cel mai important trofeu al carierei mele, nu vreau să mă gîndesc la celelalte trofee, la ce am făcut în trecut", a spus Simona după victoria de la Indian Wells.

Competiţiile de mare Şlem sînt la un alt etaj, ele fiind organizate de Federaţia Internaţională, şi au reprezentat un salt din schema de progres a Simonei. Cel mai sus stă finala de la Roland Garros, urmată de semifinale la Wimbledon, de "sferturi" la Australian Open şi "optimi" la US Open.

"Victoria de la Indian Wells mi-a dat încredere că pot să cîştig orice fel de turneu, iar acum cred că pot să cîştig şi un turneu de Mare Şlem. E totuşi departe, dar vreau să păstrez acest gînd în mintea mea", a mai spus Simona. Pentru că toate victoriile acestea au construit încrederea care a dus-o pe Simona atît de sus.

11-6 este raportul dintre finalele cîştigate şi cele pierdute de Simona Halep

656371-piramida.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE SIMONA HALEP:

La un trofeu de Ruzici
Simona Halep a cîştigat duminică seara al unsprezecelea trofeu al carierei şi mai are nevoie de unul pentru a o egala pe Virginia Ruzici, care a adunat de-a lungul carierei 12 cupe în circuitul profesionist. Managerul Simonei este jucătoare română cu cele mai multe trofee cîştigate. Virginia Ruzici nu a fost prezentă la Indian Wells, dar i se va alătura Simonei în Florida.

Ar putea debuta vineri
Simona Halep ar putea juca primul meci la turneul de la Miami vineri. Este pe aceeaşi parte de tablou cu Serena Williams şi cum turul al doilea se joacă joi şi vineri e cel mai probabil ca românca să joace în aceeaşi zi. Românca urmează să o întîlnească pe învingătoare din partida Nicole Vaidisova şi o jucătoare venită din calificări. Indiferent de rezultatul turneului din Florida, ea nu poate cădea în clasament. Dacă va cîştiga, iar Maria Şarapova nu ajunge în semfinale, ea i-ar putea lua locul rusoaicei pe treapta a doua a podiumului.Turneul e transmis în România de DolceSport.

Pe urmele idolului
Simona Halep a mai cîştigat duminică seara un turneu unde se impusese şi idolul său, Justine Henin. Belgianca a triumfat în deşertul californian în 2004. Cele două mai au în comun turneele de la s-Hertogenbosch, pe care Simona l-a cîştigat în 2013, iar Justine în 2010 şi 2001, pe cel de la Dubai, în care Halep s-a impus în 2015, iar Henin în 2007, 2006, 2004, 2003, cel de la Doha, cu românca învingătoare în 2014 şi belgianca în 2006.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
zanna.bianca
zanna.bianca  •  25 Martie 2015, 15:58

MOARTE hunilor!

p56p
p56p  •  25 Martie 2015, 10:47
Postat de ottobraun pe 25 Martie 2015, 10:28

a jucat cu trompete la turnee de doi bani machidoanca si a halit rahath cu polonicu , are noroc ca tenis ioc!

Pai ce mai astepti? Mergi si tu la concursuri, se castiga bine si doar cu noroc, cum zici! Incearca-ti-l si tu, poate ajungi milionar!

bogdzsch
bogdzsch  •  25 Martie 2015, 10:37
Postat de ottobraun pe 25 Martie 2015, 10:28

a jucat cu trompete la turnee de doi bani machidoanca si a halit rahath cu polonicu , are noroc ca tenis ioc!

Te oftici?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează