SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Explicaţiile lui Rafa » Cum justifică Nadal meciul pierdut în faţa lui Rosol la Wimbledon

Nadal a fost eliminat în turul doi de cehul Rosol
Nadal a fost eliminat în turul doi de cehul Rosol

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 22:15

Nadal a pierdut joi, în turul al doilea la Wimbledon, în faţa lui Lukas Rosol, în cinci seturi. De şapte ani spaniolul nu mai părăsise un turneu de Mare Şlem atît de devreme.

Wimbledon-ul l-a pierdut joi seară pe Rafael Nadal, dublu cîştigător pe iarba londonează. L-a pierdut după ce Lukas Rosol, 100 ATP, a făcut cel mai bun meci al carierei, învingîndu-l pe fostul lider mondial în cinci seturi, 6-7 (9), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4.

Prima întrebare la conferinţa de presă pentru Nadal a fost : "Ce s-a întîmplat? A fost prea bun?". Fostul lider mondial a rîs, a ridicat din umeri şi a răspuns. "E prea simplist să privim lucrurile chiar aşa. În setul cinci poate, dar nu înainte. În ultima parte a jucat mai mult decît incredibil. În primele trei eu nu am jucat bine", a spus Nadal.

El a invocat lipsa sa de energie şi de mobilitate din primele trei seturi ale meciului, dar nu a uitat să spună că cehul a fost mai bun. "A servit şi a lovit cu multă forţă şi a trimis mingea acolo unde toată lumea visează să o dea", a mai spus spaniolul.

A adăugat că au fost unele lucruri care l-au deranjat despre care nu vrea să vorbească şi că întreruperea meciului pentru 45 de minute ca să fie tras acoperişul, deşi nu ploua, a fost în dezavantajul său. "Dar nu pot decît să accept. Aşa e sportul", a spus el.

"Înfrîngerea e dureroasă pentru că este în turul al doilea, nu în semifinală sau în finală. Eram departe de titlu. Nu vreau să spun că în acest moment al carierei mele doar victoriile contează, însă întotdeauna e greu cînd pierzi". Ultima oară cînd Nadal cedase în turul secund al unui turneu de Mare Şlem era în 2005, tot la Wimbledon. Această înfrîngere îl va costa locul doi mondial.

Cine e Rosol?
Învingătorul lui Nadal, cehul Lukás Rosol, e de aceeaşi vîrstă cu spaniolul, 26 de ani. Clasat săptămîna aceasta pe locul 100 ATP, a fost cel mai sus plasat pe 65, anul trecut, în august.

A început să joace tenis la 6 ani şi multă vreme a lovit cu două mîini de pe ambele părţi. Are 1,96 metri şi este al treilea ceh în ierarhia mondială, după Berdych şi Stepanek.

Pînă acum, a pierdut de cinci ori consecutiv în primul tur al calificărilor de la Wimbledon. Anul acesta, a trecut în runda inaugurală a tabloului principal de Ivan Dodig, apoi de Nadal.

Rugat să compare succesul său asupra spaniolului, Rosol a spus că ar fi "ca şi cum o echipă de fotbal de Divizia B din Cehia ar bate-o pe Real Madrid". În turul al treilea, Rosol îl va întîlni pe Philip Kohlschreiber.

Semnal de alarmă
Liderul mondial, Novak Djokovici, a declarat ieri că înfrîngerea lui Nadal în turul 2 la Wimbledon a fost ca un avertisment pentru superstarurile tenisului. "Nu trebuie să crezi că ţi se cuvine ceva. Nu poţi subestima pe nimeni. Nu cred că Rafa a făcut-o, el ştie care e calitatea jucătorilor din circuit", a spus Nole.

"Dar e turneu de Mare Şlem. E Wimbledon. Toţi vor să joace cel mai bun tenis al lor, mai ales cînd au adversari de top. Trebuie să fie un exemplu că orice e posibil în sport. Chiar dacă eu, Rafa, Roger şi Murray am dominat în Grand Slam-uri, şi lumea se aşteaptă să fim mereu în semifinale. Însă tenisul creşte. Multă lume are un nivel înalt", a încheiat sîrbul, care ieri a depăşit un început mai lent de meci cu Radek Stepanek, impunîndu-se cu 4-6, 6-2, 6-2, 6-2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
detroit_red_dog
detroit_red_dog  •  01 Iulie 2012, 00:09
Postat de neko00 pe 30 Iunie 2012, 12:53

Vrei sa-ti spun ca esti prost? Cota aia e facut de prosti ca tine care pariaza in functie de nume, pariaza Nadal chiar daca el e praf pe iarba. Toti jucatori cu profil defensiv au sanse mici pe iarba.

Bai panglicarule, Nadal are 2 titluri la Wimbledon si alte 3 finale! si tu zici ca e praf pe iarba....eu cred ca ai tras tu ceva iarba pe nas sau esti retard......accidente se-ntampla si asa a fost cazul si ieri! imagineaza-ti ca treci strada, nu te asiguri si da o masina peste tine si te spulbera! Rafa si-a subestimat adversarul, nici forma lui fizica sau mentala nu a fost prea buna! dar de ce ma chinui cu tine? ai creierul cat o aluna :))

xabab
xabab  •  30 Iunie 2012, 13:03
Postat de subsemnatu17 pe 30 Iunie 2012, 11:12

BLAT ! cum sa ai cota 1.01 sa pierzi? Nadal e blatist. Cred ca-si pune toti cunoscutii sa joace milioane pe infrangere,si-si trage si el partea mai mult decat ar lua daca as castiga turneul ... ce-am zis mai sus reprezinta un pamflet si trebuie tratat ca atare :))

Sigur ca da! Nadal e la fel de blatist blatist ca CFR. In sensul ca, nici vorba...

neko00
neko00  •  30 Iunie 2012, 12:54
Postat de neko00 pe 30 Iunie 2012, 12:53

Vrei sa-ti spun ca esti prost? Cota aia e facut de prosti ca tine care pariaza in functie de nume, pariaza Nadal chiar daca el e praf pe iarba. Toti jucatori cu profil defensiv au sanse mici pe iarba.

a, am uitat: Comentariul meu este in destinat celor care chiar au pariat si cred ca e blatist, fiindca sunt multi. Sunt pretutindeni.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează