SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Federer e în semifinale după un meci fantastic cu Davîdenko

Federer
Federer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2010 00:00

Roger Federer l-a învins pe Davîdenko şi s-a calificat în a 23-a semifinală de Grand Slam a carierei

Federer a demonstrat că nu a dezvoltat un complex Davîdenko. Deşi începutul meciului se încadra în patologie: elveţianul timorat, greşeli neforţate, serviciu tremurat. Nimc din siguranţa pe care o demonstrase în partidele cu Hănescu şi Hewitt. Elveţianul a făcut 17 erori neforţate, faţă de doar 3 ale rusului. Urmările acestei stări de spirit: pierderea setului întîi cu 2-6.

Totul s-a schimbat în partea secundă a meciului, Federer a dat drumul la joc şi a început să deruleze pe teren aceea încredere specifică omului care a atins de 23 de ori semifinalele unui turneu de Mare Şlem. Deşi în tenis jucătorii nu vorbesc despre răzbunare, următorul set a fost cîştigat magistral de Federer cu 6-0.
Semnele revenirii lui Davîdenko s-au văzut în setul patru, cînd s-a jucat strîns, oporţuniţăţile de break fiind numeroase şi de o parte şi de alta. Roger a reuşit break-ul la debut, rusul a revenit cînd scorul era 3-2 în favoarea elveţianului. Davîdenko a ratat trei mingi de break, Federer reuşind să fructifice apoi şansele sale. Rusul s-a regăsit, şi-a adus aminte de cele două victorii consecutive în faţa numărului unu mondial, cea de la Turneul Campionilor şi cea din semifinale de la Doha.

Roger a servit pentru meci, dar Davîndenko a fost la înălţime reuşind din nou break-ul şi egalînd la 5. Deja-vu pentru Federer, care s-a văzut pentru a doua poară în postura de a servi pentru meci, după ce a reuşit break-ul din nou. De data aceasta n-a mai ratat. Davîdenko n-a putut face faţa unui Federer care în turneele de Grand Slam se mobilizează exemplar. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-6, 6-3, 6-0, 7-5.

Federer reuşeşte a treisprezecea victorie în faţa rusului, iar Davîdenko rămîne cu 13 victorii consecutive în circuitul ATP.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
buratino
buratino  •  28 Ianuarie 2010, 00:44

Singurul jucator care a creat cu adevarat probleme lui Federer, nu este altul decat Nadal (cu droguri sau fara ele). Cred ca va castiga si acest turneu marele Federer, am fost un fan al lui, dar altcineva a reusit sa ma intoarca din drum.

 •  27 Ianuarie 2010, 22:53

fratilor nu e gresit numele. tineti cont ca numele scris in limba lui e in chirilice iar citit in rusa exact asa se pronunta cum e scris in titul

 •  27 Ianuarie 2010, 18:41

speram sa ia slamul asta rusul dar se pare ca federer nu se lasa usor. mi s-a parut un articol bun, dece nu o fi semnat...? poate e tradus din stirile in engl....tradus netradus e mai bun decat alte traduceri semnate dinainte:)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează