SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

VIDEO Felix Auger-Aliassime, la prima finală Masters 1000 a carierei: „Este un proces interesant, simt că tenisul și viața îmi zâmbesc din nou”

Felix Auger-Aliassime în acțiune la Madrid 2024 Foto: Imago
Felix Auger-Aliassime în acțiune la Madrid 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2024 14:51 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 19:56

Canadianul Felix Auger-Aliassime, 23 de ani, ♦ 35 ATP, va disputa pentru prima dată o finală de turneu Masters 1000 în cariera sa, pe cea de la Madrid, contra rusului Andrey Rublev, 26 de ani, ♦ 8 ATP.

Cel mai bun rezultat în turnee Masters 1000 al lui Felix Auger-Aliassime a venit poate într-un moment neașteptat și pe o suprafață care până acum i-a oferit satisfacții moderate, zgura.

Canadianul și-a făcut simțită prezența în circuitul ATP încă din adolescență, fiind indicat de experți drept un posibil viitor număr unu mondial. Cariera lui s-a derulat însă pe alte coordonate, care l-au dus până pe locul 6 mondial la finalui lui 2022.

Carlos Alcaraz, OUT de la Roma! Spaniolul are o nouă accidentare: „Trebuie să mă odihnesc și să mă recuperez”
ATP MADRID
Carlos Alcaraz, OUT de la Roma! Spaniolul are o nouă accidentare: „Trebuie să mă odihnesc și să mă recuperez”

Acum are 23 de ani, doar 23 de ani, dar pare că a intrat un pic în umbră și s-a îndepărtat de doar cu câțiva ani adversari mai tineri, care au atins deja culmi importante.

Turneul de la Madrid îl aduce însă puternic în atenție, după ce a avansat până în finală, prima de această categorie de până acum. Precedentele rezultate notabile în concursuri Masters 1000 fuseseră două semifinale, Miami 2019, când avea 18 ani, și Paris 2022.

Felix Auger-Aliassime, traseu inedit la Madrid

Traseul de la Caja Magica a fost unul neobișnuit, cu două meciuri încheiate după abandonul adversarului, cehii Jakub Mensik în turul 3, la 6-1, 1-0 pentru canadian, și Jiri Lehecka în semifinale, la 3-3 în primul set, și un forfait, declarat de Jannik Sinner înaintea înfruntării din „sferturi”.

„Nu am mai fost niciodată într-o asemenea situație. Evident, îmi pare rău pentru jucătorii care se confruntă cu accidentări acum. A fost dificil să-l văd pe Jiri prăbușindu-se pe teren, este unul dintre cei cu care mă antrenez des, ne înțelegem bine”, a spus Felix în conferința de presă de după semifinale.

„Sunt lucruri asupra cărora nu am nicio influență. Am avut și eu accidentări anul trecut, e greu, înțeleg foarte bine ce simte fiecare. Acum însă îmi rămâne doar să mă concentrez pe finală”, a adăugat canadianul.

Felix Auger-Aliassime: „Sportul merge repede, cred că lumea aleargă mult mai repede”

El a vorbit apoi despre acele așteptări și pronosticuri așezate în jurul lui de când era un adolescent, despre presiunea simțită aproape încontinuu. „An după an, a fost interesant. Este un proces interesant. Acum sunt într-o finală Masters.

Cred că sportul merge repede. Orice sport. Cred că lumea aleargă mult mai repede”, a punctat el, zâmbind. „Mi se pare că ne entuziasmăm foarte repede și uităm la fel de repede.

Anul trecut am avut un an rău, corect? Dar este un singur an în cariera mea și în viață, în general. Înainte însă, a fost din ce în ce mai bine. Nu eram nemulțumit, acum doi ani am închis pe locul șase în lume.

Acum urc din nou, joc tot mai bine și este o mare oportunitate de a fi în finală. Simt că am rămas consecvent în dorința mea de a juca și a progresa, fără să mă las cuprins de frustrare când timpurile erau dure.

Sunt mulțumit că tenisul și viața îmi zâmbesc din nou”, a subliniat Felix.

5 titluri ATPare în palmaresul său Felix Auger-Aliassime, cel mai recent anul trecut, la Basel, și alte 9 finale disputate, primele opt fiind pierdute la rând de canadian

El și-a asigurat deja un salt de 15 poziții prin calificarea în ultimul act, de pe 35 pe 20, iar dacă îl va învinge duminică în finală pe Andrey Rublev, numărul 8 mondial, va urca pe treapta a 17-a.

Va fi dificil însă, rusul e în formă excelentă și mai calm ca oricând. În plus, îl conduce pe canadian cu 4-1 în meciurile directe. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la momentul finalei.

Rezumatul semifinalei Felix Auger-Aliassime - Jiri Lehecka de la Madrid

Citește și:

Unde îl vede omul-cheie de la Red Bull pe mult-râvnitul Adrian Newey: „NU la Ferrari!”
ECHIPE
Unde îl vede omul-cheie de la Red Bull pe mult-râvnitul Adrian Newey: „NU la Ferrari!”
Lilia Cosman despre senzațiile trăite în calificări la Campionatele Europene de la Rimini: „A fost o experiență incredibilă
CAMPIONATE EUROPENE
Lilia Cosman despre senzațiile trăite în calificări la Campionatele Europene de la Rimini: „A fost o experiență incredibilă"

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează