SPORTURI  »  TENIS  »  BRD TROPHY

Finală cu simpatie » Lucas Pouille și Fernando Verdasco se vor înfrunta pentru titlul BRD Trophy

Strigătul victoriei lui Verdasco // FOTO Raed Krishan
Strigătul victoriei lui Verdasco // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 00:00

Într-o zi plină de soare la București, zgura pare și mai fierbinte. Cu atât mai mult cu cât erau în program semifinalele de simplu de la BRD Năstase Țiriac Trophy.

Prima a fost adjudecată clar de francezul Lucas Pouille, numărul 72 ATP, care a gestionat cu multă maturitate disputa cu favoritul 3, argentinianul Federico Delbonis. A fost un 7-6 (4), 6-3 care îl duce pe Pouille în prima finală ATP a carierei, după alte trei semifinale jucate.

Un meci pe parcursul căruia francezul a fost favoritul publicului, având chiar și un mic grup de compatrioți care să-l susțină.

Solid când a contat

"Știam că va fi greu, Federico e un jucător foarte bun, a câștigat recent titlul la Marrakesh", a spus Lucas. "M-am simțit bine pe teren, am avut multă încredere în mine, mai ales după ce am luat primul set. Acolo și final de meci au fost momentele importante pe care le-am gestionat bine. La ultimele puncte am simțit un pic presiunea, dar, per total, am fost solid când a contat", a explicat el.

A doua semifinală i-a pus față în față pe spaniolii Guillermo Garcia-Lopez, campionul de anul trecut, și Fer nando Verdasco, fost numărul 7 mondial. Se știu din copilărie, sunt născuți în același an, dar în circuit se întâlniseră de 8 ori, cu Nando conducând, 6-2. Mai mult, el avea avantaj pentru că se impusese în toate confruntările de pe zgură.

Acest meci a avut acea calitate așteptată de spectatorii care au ticsit tribunele Centralului. Și care l-a ovaționat, apoi așteptat pentru autografe și poze pe Fernando.

Finală după 2 ani

Schimburi încinse, suspans, variații de ritm, dar și servicii care au ars zgura. Verdasco a câștigat primul act cu 6-3, a avut un break în față și în al doilea, dar Guillermo a revenit și a egalat, tot cu un 6-3.

Decisivul, 6-2 pentru Nando, a dus meciul la 1 oră și 58 de minute de bătălie aprigă. El revine într-o finală ATP după mai bine de 2 ani, precedenta fiind Houston 2014, tot pe zgură roșie, pe care a și câștigat-o.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează