SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Finală între prietene » Serena Williams şi Caroline Wozniacki joacă pentru trofeul de la US Open

Wozniacki caută prima victorie într-un turneu de Mare Şlem. În medalion, Serena şi Caroline, împreună la plajă // Foto: Reuters
Wozniacki caută prima victorie într-un turneu de Mare Şlem. În medalion, Serena şi Caroline, împreună la plajă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 septembrie 2014 22:35

Cele două se înţeleg foarte bine în afara terenului de tenis, iar pînă acum s-au confruntat în circuitul profesionist de 9 ori, americanca impunîndu-se în opt dintre ele.

Turneul de la New York îşi depănă ultimele zile. Au fost 128 de jucătoare, iar dintre ele au mai rămas în competiţie doar Serena Williams şi Caroline Wozniacki. Ele îşi vor disputa azi trofeul. Americanca încearcă să pună a 18-a mărgea pe şirul ei de distincţii de Mare Şlem, în timp ce daneza vrea primul său diamant.

În semifinale, Serena a trecut de Ekaterina Makarova cu 6-1, 6-3, iar Caroline a beneficiat de abandonul chinezoaicei Shuai Peng la scorul de 7-6 (1), 4-3.

Cele două adversare de azi sînt şi foarte bune prietene. Relaţia dintre cele două s-a strîns în luna mai, cînd daneza a avut nevoie de mult sprijin emoţional după despărţirea de golferul Rory McIlroy.

Întrebată dacă nu e greu să joace împotriva unei prietene, Serena a răspuns: "Dacă pot să mă lupt cu Venus, atunci pot cu oricine. Nici cu Caroline, nici cu Venus nu vorbesc despre tenis pentru că ne petrecem prea mult din viaţă pe teren".

Şi Caroline a subliniat faptul că pe teren e o altă poveste. "Am cîteva prietene în circuit, dar sînt o persoană care ştie să separe foarte bine lucrurile. Cît sîntem pe teren prietenia noatră e pusă deoparte. Amîndouă ne dorim să cîştigăm. La final una dintre noi o va felicita pe cealaltă şi vom fi din nou prietene".

Serena, 32 de ani, şi Caroline, 24 de ani, s-au mai întîlnit pînă acum de nouă ori, cu americanca impunîndu-se de opt ori. Singura victorie a danezei a venit în 2012, la Miami. În 2014 au jucat două partide, ambele fiind decise în trei seturi. "Mă aştept la un meci foarte strîns, ea îmi ştie jocul. E foarte constantă şi asta o face foarte greu de învins", a spus Serena.

1 finală de Mare Şlem mai jucase Caroline pînă la cea de la US Open 2014, tot la New York, în 2009

21 de finale de Mare Şlem a jucat Serena Williams pînă acum, cîştigînd 17 dintre ele

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
robertco
robertco  •  08 Septembrie 2014, 09:19

mda, tot Serena. Hello, gsp?

rio_de_janeiro
rio_de_janeiro  •  07 Septembrie 2014, 18:42

Felicitari pentru Serena si Caroline ! Rezultate in celelalte 3 grand slam 2014 : PLAYER ...... AUSTRALIAN OPEN ....ROLAND GARROS .....WIMBLEDON [1] Serena...R16 (l. Ivanovic) ..2r (l. Muguruza) .3r (l. Cornet) [10]Caroline..3r (l. Muguruza) ..1r (l. Wickmayer) R16 (l. Zahlavova Strycova) Au fost rezultate modeste. Imi pare rau de Simona Halep, daca era in forma, in restul anului.

dash.berlin
dash.berlin  •  07 Septembrie 2014, 09:15

Turneul acesta va fi al lui Caroline Wozniacki .A jucat mult prea bine in NY si il merita cu prisosinta .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează