SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP SUSPENDATĂ

EXCLUSIV „E un fel de răzbunare” » Variantă-ȘOC înaintată de un apropiat de-ai Simonei Halep: „Au vrut să dea un exemplu?”

Florin Segărceanu, alături de Mats Wilander, la un eveniment din urmă cu câțiva ani / foto: Raed Krishan
Florin Segărceanu, alături de Mats Wilander, la un eveniment din urmă cu câțiva ani / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 18:38 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 20:15

Florin Segărceanu, fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României și un apropiat de-ai Simonei Halep, nu înțelege motivarea oferită de cei de la ITIA în cazul de dopaj în care fostul lider mondial a primit o suspendare nemiloasă: patru ani în afara circuitului!

„Sincer, sunt fără cuvinte. Aceasta este reacția mea... Încercam să mă gândesc cum să comentez. Lăsând episodul de la US Open, sunt alte probe de care ei se leagă (n.r. - iregularitățile din pașaportul biologic), probe de care ei n-au zis nimic inițial, până în momentul în care a început să se facă vâlvă în presă despre caz

E de neconceput! Apar alte probe, dar tu, de fapt, nu spui nimic. E un fel de acoperire a acestei decizii (n.r. - a verdictului), și anume că au găsit două lucruri de care să se lege. Mi se pare incredibil, cred că e un fel de răzbunare. Dar nu pot să înțeleg pe ce să se răzbune. Ea a avut un comportament ireproșabil, n-a făcut niciodată ceva care să trezească suspiciuni.

Vii cu o sentință, apoi apar alte probe... Nu am cuvinte, e ceva ce nu pot să-mi imaginez. Nu știu dacă cineva cunoscut din tenis a mai fost suspendat atât. E mult prea mult și nu știu ce denotă această chestiune”, a afirmat Segărceanu, în dialog cu Gazeta Sporturilor. 

Simona Halep a fost suspendată PATRU ani! Mai are o singură cale de atac
HALEP, SUSPENDATĂ
Simona Halep a fost suspendată PATRU ani! Mai are o singură cale de atac

Florin Segărceanu, uluit de suspendarea primită de Simona Halep: „Au vrut să dea un exemplu, dar pentru ce?”

Om cu ștate vechi în tenisul românesc, Segărceanu a continuat: 

„Nu vreau să merg mai departe și să acuz nefondat anumite organe, dar nu există așa ceva!  Alți jucători, dovediți că au luat unele lucruri, cum a fost Sharapova, au luat doi ani, iar acum se ajunge la o pedeapsă de patru ani?! Au vrut să dea un exemplu, dar pentru ce? 

Simona era o jucătoare testată non-stop, vă spun din perioada în care am lucrat cu ea. Veneau controale non-stop, veneau controale inopinat, dar nimeni nu a spus vreodată că ar exista o suspiciune...

Mi se pare ceva incredibil, chiar nu-mi explic! Sper că putem primi niște motivări mai detaliate sau o expertiză de la cineva care se pricepe. Din afară, sunt șocat”, a spus Florin Segărceanu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani. Ea are un termen de 21 de zile să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ITIA a făcut anunțul oficial în cazul Simonei Halep

Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis! Simona poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ITIA a emis astăzi după-amiază comunicatul oficial în care confirmă suspendarea.

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă 

- Comunicatul ITIA

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

EXCLUSIV Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”

Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
georgedum
georgedum  •  13 Septembrie 2023, 18:00
Postat de TIborSzoltan pe 12 Septembrie 2023, 19:15

Inteleg ca sunt 51 de probe de sange care probează vinovăția. Intrebarea este: de ce nu s-a luat decizia dupa prima proba? Au tinut ascuns sa ce? Cine a ascuns rezultatul dupa prima din cele 51 de probe ar trebui sa plateasca! Personal cred ca e un fals si probele au fost contaminate ulterior daca e adevarata contaminarea. Trebuia suspendată de la prima proba! Dar cred ca e o minciuna! Nu vad cine ar ascunde rezultatul ca sa caute alta si alta si alta proba si nici nu inteleg scopul acestei ascunderi! Din ce inteleg… Simona era permanent drogata… 51 de probe inseamna 51 de zile diferite, nu cred ca se iau probe in zile consecutive, practic a fost drogata tot anul, ei au stiut si nu au spus!!!! Nu cred!

Sunt 51 de probe din care rezulta niste neregularitati fata de ceva estimat. Pot fi 2 neregularitati , pot fi 10, in nici-un caz 51 ca trebuie sa ai o baza fata de care estimezi ceva. In comunicat nu se spune ca sunt 51 de probe cu probleme, ci ca pe baza a 51 de probe au gasit ceva suspect. Un exemplu: pe baza a 51 de zile ai o medie de 1,5 banane mancate pe zi, dar intr-o zi ai mancat 30 de banane. E suspect nu ? Ceva s-a intamplat in ziua aia. Asta ca e un exemplu exagerat, dar simplu de inteles. Intotdeauna media e insotita de dispersie care iti arata cat de diferit este consumul zilnic ( in cazul de fata) fata de medie; intr-o zi mananci zero banane, in alta zi 2 si alta zi suspect 30. In cazul pasaportului biometric analiza banuiesc ca presupune ceva mult mai complex decat o medie sau o regresie, iar in zilele noastre cu siguranta presupune un AI. Iti garantez insa ca nu sunt 51 de probe cu probleme. :)

danglumetu
danglumetu  •  13 Septembrie 2023, 14:09

ce spune un apropiat am inteles, spune ce ne asteptam, dar nu aveti si ce ne spune vreun ''departat''? de ex, cosac!

vraca56
vraca56  •  13 Septembrie 2023, 08:54

sunt doua variante s-a dopat intenționat sau neintenționat. în trupul ei al carei stapina este devine responsabila. pusă cap la cap de la mutilare la creșterea nervositatii apoi datul afara la tot stafful romanesc prind de o căsătorie eșuată în scurt timp arata ca nu este responsabila. ideea de a continua la rupere pentru încă un Grand șlem și locul intii în lume ca mai apoi sa se retragă era de neatins. eforturi și pierdere de nervi. nu cred ca fostul soț nu și-a dorit familie dar o fi pus o condiție . bani avea făcuse ce i-a plăcut fusese și cea mai buna din lume atunci? Barty a arătat cumpătare cind s-a retras în glorie avind grija de noua ei familie. Simona putea face asta ușor după Wimbledon. era prima și un Grand șlem. dar plăcerea de arginți și a a confund voință cu Ambiția au descalificat-o . toate asta nu sunt motive pentru sancționare dar crează spectrumul de fanatism. părea apropiat de grec care avea antecedente în a trișa în amor ceea ce o făcuse pe actuala lui soție la auzul și speculațiile ca ar fi ceva mai mult între el și Simona sa o amenințe. Ceva s-a intimplat și nu știm. Dar știe cine trebuie și de aici cu bani se poate face totul . I s-a dat și nu a cercetat. Tot stafful romanesc a fost dat afara cu care lucrase și nu avusese probleme. Apoi au mai fost acuze și cu trucarea de meciuri. Mă rog. A avut în organism dopajul sau nu? l-a avut

Vezi toate comentariile (19)
Comentează