SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS / CUPA FED

Foarte aproape!

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Articol de - Publicat sambata, 02 februarie 2008 00:00

Cîrstea şi Niculescu au fost ieri la un pas să bată Serbia jucătoarelor 2 şi 4 în lume

Echipa României a întîlnit Serbia lui Ivanovici şi Jankovici. Miza: locul întîi în grupa D din seria I a Zonei Euro-Africane. Ambele formaţii aveau victorii în faţa Poloniei, 3-0 România, 2-1 Serbia. Disputa a fost deschisă de Monica Niculescu, care a luptat formidabil în faţa ocupantei poziţiei 2 în lume, recent finalistă la Australian Open, Ana Ivanovici. Românca a pierdut greu, 5-7, 6-4, 5-7. Apoi a venit rîndul Soranei Cîrstea (foto) s-o înfrunte pe Jelena Jankovici, numărul 4 WTA şi semifinalistă la Melbourne. Fără complexe, jucătoarea noastră a cîştigat primul set cu 6-3, l-a pierdut pe al doilea cu acelaşi scor, dar s-a impus în decisiv, 6-4.

Meciul de dublu urma să decidă cîştigătoarea grupei. Cîrstea şi Niculescu au pornit lansat şi şi-au adjudecat setul inaugural cu un sec 6-2. Au continuat la fel de bine şi au servit pentru meci la 6-5. Acolo s-a produs însă răsturnarea. Break Serbia, Ivanovici şi Jankovici cîştigînd şi tie-break-ul cu 7-3. În actul decisiv, adversarele au pus mereu presiune pe serviciul româncelor şi, pînă la urmă, au învins cu 7-6 (2). Serbia termină pe locul 1 în grupa D şi va disputa încă o întîlnire pentru a vedea dacă se califică în play-off-ul pentru Grupa Mondială. România se menţine în prima serie valorică a Zonei Euro-Africane.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  02 Februarie 2008, 10:58

Asa cum au spus toti de pana acum, rezultatul este incurajator si datator de sperante!Nu vreau sa fiu gresit inteles, dar noi am jucat cu fetele de pe locul 3 si 4 ( lipsind Olaru si Galovits)si dupa ce am zdrobit Polonia( foarte mare rezultat!!)le-am aratat sarboaicelor ca pozitia lor in lume este insuficienta sa castige un meci !, fara sa munceasca.Comportarea fetelor, care nu au avut nimic a pierde, se datoreaza si Florentei Mihai, care a stiut sa le monteze si astfel sa pastreze prestigiul tenisului nostru, suferind de lipsa de bani dar plin de talente! Sper sa castig pariul pe care l-am facut cu un amic, cand am afirmat intr-un grup de tenismani cu vechi state in acest sport, ca anul 2008 se va incheia cu minimum 4 fete in prima suta de jucatoare, pe langa eroinele de mai sus , am in vedere si pe Halep si pe Gojnea si cine stie, poate vom avea chiar...5!? Atunci vom fi cu adevarat o forta in tenisul feminin si vom avea indreptatirea sa batem la usa grupei mondiale a FEDCUP, pentru ca vom avea si adversare mai slab cotate decat Polnia si Serbia, care sa ne bareze drumul. Succes in continuare fetelor, ne-ati umplut inimle de bucurie, sunteti pata de culoare a sportului romanesc care sufera de fotbalita becalistomizera! Bafta multa la tragerile la sorti de la concursuri , pentru ca si acest ingredient face parte din cariera unei sportive!! Cu mult drag, Inu Florin

 •  02 Februarie 2008, 10:06

Bravo fetelor.E un rezultat care ne da sperante ptr viitor.Mult noroc in continuare!

 •  02 Februarie 2008, 08:10

Pai cum sa primeasca mai multa atentie? Doar avem poporul care-l avem, care prefera futbalul,asa cum prefera si manelele si toate fenomenele suburbane.Crezi ca esti in SUA sau Australia? Pai cate secole au aia inaintea noastra?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează