SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

FOTO Fără Kikiţe » Simona Halep a trecut ușor de Kiki Bertens, semifinalista de la Roland Garros

Simona Halep nu a pierdut încă vreun set la Wimbledon 2016 // FOTO Reuters +4   FOTO
Simona Halep nu a pierdut încă vreun set la Wimbledon 2016 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 03 iulie 2016 00:00

Simona Halep s-a calificat ieri în optimile de finală după 6-4, 6-3 cu Kiki Bertens, semifinalista de la Roland Garros.

Zilele curg fragmentat la Wimbledon, dar favorita numărul 5 a avut parte ieri de un meci întreg, fără întreruperi.

Programată în deschiderea sesiunii de pe Terenul Central, Halep a reuşit un meci solid, concludent în faţa unei adversare care are explozie şi greutate în lovituri plus un serviciu competent.

Adică exact tipul de oponentă în faţa căreia românca poate avea probleme. Nu a fost cazul de data aceasta însă.

Rapidă pe teren, ajungând cu facilitate la mingi dificile, în ciuda unui tendon ahilian capricios, Simona şi-a etalat jocul creativ din spatele terenului. Unghiuri, reverul lovit cu convingere, schimbări de direcţie pe post de ardei iute, câteva mingi scurte ca sare şi piper, toate au dus la o evoluţie legată, cu doar puţine derapaje.

De partea cealaltă, olandeza nu a mai repetat meciurile magice de la Paris, care au dus-o până în semifinale la Roland Garros. Sufocată de propriile erori, a cedat tot mai mult teren în plan mental. 6-4, 6-3 pentru Halep, în o oră şi 9 minute.

Cheia, la retur

"Sunt entuziasmată, e foarte frumos să joci pe Terenul Central. Am jucat un tenis bun şi sunt fericită că am câştigat în două seturi", a spus românca după meci. "Ea a servit foarte bine, dar am fost capabilă să returnez puternic. Înainte de turneu, am avut dureri la tendonul lu Ahile, dar acum pot să spun că sunt OK. Uneori, problema revine, însă în acest meci am fost la sută la sută", a explicat Simona.

Ea este pentru a doua oară în carieră în săptămâna a doua la Wimbledon, după 2014, când a avansat până în semifinale. Pentru un loc în "sferturi", Halep o va întâlni pe Madison Keys, care ieri a trecut cu 6-4, 5-7, 6-2 de Alizé Cornet. Scorul întîlnirilor directe e 1-1, ambele meciuri având loc în 2014.

11lovituri câştigătoare a avut Halep ieri, la fel ca adversara ei, însă olandeza a greşit mai mult, 18 erori faţă de 11

Alte știri de la Wimbledon

Mergea continuă

Semifinalişti anul trecut la All England Club, Florin Mergea şi Rohan Bopanna, favoriţii 6 ai ediţiei actuale, s-au calificat ieri în turul al 3-lea.

După un meci întrerupt în câteva rânduri de reprizele de ploaie, duetul româno-indian a trecut cu 7-5, 6-2 de perechea formată din Andrej Martin (Svk) şi Hans Podlipnik-Castillo (Chi).

Pentru un loc în "sferturi", ei îi vor întâlni pe învingătorii din disputa Henri Kontinen, John Peers (Fin/Aus)-Marcin Matkowski, Leander Paes (Pol/Ind).

Oprită de Timea

Ca şi anul trecut, dar de data aceasta în turul secund, nu în "optimi", Monica Niculescu s-a înclinat în faţa Timeei Bacsinszky. Şi tot ca anul trecut, românca a câştigat primul set, 6-4, dar l-a pierdut pe al doilea, 2-6. La 1-0 pentru ea în decisiv, vineri seară, partida a fost întreruptă din cauza ploii.

La reluarea de ieri, elveţianca n-a mai lăsat niciun game, impunându-se cu 6-1 într-un total de două ore şi 4 minute întinse pe două zile. Niculescu a primit 50.000 de lire sterline pentru prezenţa în runda a doua.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  04 Iulie 2016, 14:31

A jucat foarte bine Simona, am vazut multa siguranta in jocul sau. Setul 2 putea sa-l termine mult mai repede, insa pana la urma a iesit bine.

anne1970_ar
anne1970_ar  •  03 Iulie 2016, 12:51

Problema cu tendonul a ajuns deja un fix sau pretext in cazul unui meci pierdut. Inainte de Wimbledon declara ca se simte perfect. Daca va pierde cu Key. tendonul va fi de vina.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează