SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

FOTO Finala a 13-a pe 13! » Simona Halep s-a impus în semifinala românească de la Bucureşti. Azi joacă pentru trofeu cu Roberta Vinci

Simona Halep a avut de dat zeci de autografe aseară +4   FOTO
Simona Halep a avut de dat zeci de autografe aseară

Articol de , - Publicat duminica, 13 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 13 iulie 2014 08:57

Numărul 3 mondial a trecut de Monica Niculescu cu 6-2, 4-6, 6-1 în o oră şi 59 minute şi e din nou într-un ultim act WTA.

Simona n-are superstiţii, cu atît mai puţin legate de 13. Dimpotrivă, e numărul ei norocos! "Mi l-am pus şi la maşină", explică ea zîmbind larg. Astăzi, pe 13 iulie, ea va disputa a 13-a finală a carierei. "Sper să-mi meargă bine şi să am încă multe altele de acum încolo", a adăugat Halep.

Pînă să-şi obţină însă biletul pentru ultimul act, a avut cel mai greu meci din întreaga săptămînă. Contra unei compatrioate care a jucat ambiţios, cu un plan bine pus la punct, dar la capătul căruia Simona şi-a mai arătat o dată inteligenţa pe teren şi puterea de a găsi soluţii de una singură.

La început, a controlat spaţiul cărămiziu pentru că a putut să ia iniţiativa mai des, să fie de mai multe ori prima la minge. Slice-ul de forehand al Monicăi deranja însă, cu mingea rămînînd jos. Halep s-a impus cu 6-2, apoi însă, în setul secund, lucrurile au luat altă direcţie. De la 3-1 pentru a treia jucătoare a lumii, totul s-a schimbat abrupt.

Oboseala ei, braţul mai greu, picioarele un pic înţepenite, combinate cu creşterea de nivel a lui Niculescu au întors complet foaia. "Mai ales pe lovitura mea de dreapta, mingea nu sărea deloc cînd o lovea în slice", a explicat Simona. "Pe rever era mai bine, dar Monica a meritat să cîştige setul al doilea".

Aprecieri pentru adversară
Pentru că aşa s-a întîmplat. 6-4 pentru Niculescu. Jocul inventiv, împestriţat cu scurte abile, pilonat pe reverul trimis lung, a ajutat-o să trimită semifinala în decisiv. Acolo însă, Halep a reacţionat repede.

Din primele secunde. N-a mai lovit mingea tare, ci plasat, cu adîncime, a alergat-o mai mult pe adversară, a servit cu aplomb superior. Şi a cîştigat, 6-1. "O apreciez pe Monica pentru felul în care luptă pe teren. Ştie ce înseamnă tenisul, a fost clasată sus, în Top 30, şi întotdeauna duce meciurile pînă la capăt, nu cedează", a spus Simona.

La fileu, cînd s-au salutat, Monica i-a spus "Bravo!". Pentru acest meci. Şi pentru că e din nou într-o finală. Chiar aici, la Bucureşti, în turneul la care şi-a dorit atît de mult să participe. Şi pe care vrea să-l cîştige.

"Meciul este deschis"
Simona Halep şi Roberta Vinci sînt favoritele unu şi doi la turneul de la Bucureşti. Ele sînt cele care se vor duela pentru trofeu azi. În trecut, italianca şi românca s-au mai întîlnit de cinci ori. Simona a cîştigat de trei ori, de două ori pe zgură, la Barcelona 2012 şi Roma 2013, şi o dată pe iarbă, la 's-Hertogenbosch 2013.

"Meciul pe iarbă îl exclud pentru că e alt joc. Dar e bine că am întîlnit-o şi pe zgură pentru că îi cunosc jocul. La Roma ţin minte că a fost un meci strîns. Are experienţă, sînt conştientă că va fi dificil. Trebuie să fiu agresivă, să termin punctul repede. Am avantaje pentru că am publicul de partea mea, dar nu mă consider favorită, meciul este deschis", a spus Simona.

Încurajări pentru amîndouă
Cei 4.000 de spectatori prezenţi ieri la Arenele BNR au avut o misiune dificilă. Într-o semifinală în care se înfruntau două românce le-a fost greu să ţină partea cuiva la unison, aşa că din tribune s-au auzit încurajări atît pentru Simona, cît şi pentru Monica.

"Îmi pare bine că am făcut un meci fumos şi că lumea s-a bucurat de el. S-au auzit strigăte de încurajare pentru amîndouă, mă bucur că au fost atît de mulţi şi sper să vină şi la finală", a spus Halep. "Publicul a fost egal, se auzea cînd "Hai, Simona!", cînd "Hai, Moni!"", a spus şi Niculescu. "Mi-a plăcut mult acest lucru".

Românce şi la dublu
Şi în finala de dublu, la prima ediţie a Bucharest Open, România va fi reprezentată. Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu au reuşit să se califice aseară în ultimul act, trecînd în semifinale de Katarzyna Piter/Olga Savciuk (Polonia/Ucraina).

Româncele au cîştigat primul set cu 6-4, l-au pierdut pe al doilea cu acelaşi scor, dar au cîştigat în supertie-break, 10-4. E pentru prima dată cînd cele două fac dublu şi ajung în finală.

Ele şi-au asigurat un cec în valoare de 6.400 de dolari şi 180 de puncte WTA. Vor putea să-şi îmbunătăţească însă zestrea pînă la 12.300 de dolari dacă azi vor trece de cuplul Cagla Buyukakcay/Karin Knapp (Turcia/Italia).

7-5 e bilanţul de pînă acum al Simonei Halep în finale, cel mai recent titlu fiind cucerit în februarie, la Doha

35-10 e raportul victorii-înfrîngeri al lui Halep din acest an

Programul de azi
Teren Central,
ora 15:00
Finala de dublu: Elena Bogdan, Alexandra Cadanţu (Rom/Rom)-Cagla Buyukakcay, Karin Knapp (Tur/Ita)

Nu înainte de 17:30
Finala de simplu: Simona Halep (Rom, 3)-Roberta Vinci (Ita, 2)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
darius011
darius011  •  13 Iulie 2014, 12:49
Postat de simonhalep pe 13 Iulie 2014, 12:29

blat pe față între fetele noastre. totuși, bravo simona! zicea cineva că va câștiga acest turneu până la pensie. normal. dar mai bine să-i dea de acum toate trofeele până la pensie ca să-și comande fata vitrina. hai simona! te-ai încălzit pentru US open cu necunoscutele astea, dar e bine.

Pana la Us Open mai sunt turnee importante la care are puncte de aparat la Cincinati si New Haven . Si stati sa vedem si finala care inca nu e castigata de Simona , ambele jucatoare sunt epuizate fizic cu un plus pt Vinci . Parerea mea...cred ca ar trebuii sa renunte la New Haven anul acesta , turneu pe care anul trecut l-a si castigat e drept , stiu ca pierde puncte importante si bani dar US Open e mult mai important...si nu are oricum nici o garantie ca va castiga din nou New Haven. Pana atunci ramane de vazut ce va face pitica noastra diseara !

simonhalep
simonhalep  •  13 Iulie 2014, 12:29

blat pe față între fetele noastre. totuși, bravo simona! zicea cineva că va câștiga acest turneu până la pensie. normal. dar mai bine să-i dea de acum toate trofeele până la pensie ca să-și comande fata vitrina. hai simona! te-ai încălzit pentru US open cu necunoscutele astea, dar e bine.

old_shatterhand
old_shatterhand  •  13 Iulie 2014, 10:58
Postat de unico_biancorossi pe 13 Iulie 2014, 09:30

e turneu subtire de tot, si ca bani si ca puncte, si ca participante. in mod normal, simona il poate castiga anual, pana iese la pensie..))

Daca vrei sa fie turneul mare trebuie sa bage bani mai multi si sa nu fie imediat dupa Wimbledon.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează