SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

FOTO Lovituri de acomodare » România caută un loc în barajul pentru Grupa Mondială I: "Totul arată foarte bine”

Alexandra Dulgheru a exersat ieri serviciul spre finalul antrenamentului +4   FOTO
Alexandra Dulgheru a exersat ieri serviciul spre finalul antrenamentului

Articol de , - Publicat marti, 03 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 02 februarie 2015 21:48

Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru au fost primele jucătoare din echipa României care au probat suprafaţa de la Galaţi. Azi li se alătură Simona Halep şi Irina Begu. Team-ul Spaniei se va întregi tot astăzi, cînd soseşte şi Garbine Muguruza.

La Galaţi, contorul pînă la debutul întîlnirii dintre România şi Spania s-a pus în mişcare. Ieri au sosit la locul faptei Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, căpitanul nejucător Alina Tecşor şi staff-ul medical, azi li se alătură Simona Halep şi Irina Begu.

Drumul din Bucureşti, de peste 3 ore, a fost parcurs într-un minivan, la fel întîmplîndu-se şi în cazul echipei Spaniei, aflată ieri în formaţie aproape completă. Numărul 1 al ibericelor, Garbine Muguruza, urma să ajungă la Galaţi azi noapte.

"Totul arată foarte bine, e foarte curat şi frumos", a spus Alexandra Dulgheru despre patinoarul reamenajat pentru a găzdui importanta întîlnire. "Cînd am sosit noi la sală, se mai făceau nişte reglaje la lumini, dar în rest totul e gata.

Vestiarele sînt OK, spaţioase. Am găsit ciocolată, bomboane, sînt foarte atenţi cu noi. Bine, în cinci minute a dispărut tot!", rîde Alexandra. "Şi la hotel e la fel, ne-au întîmpinat cu platouri cu fructe, avem tot ce ne trebuie. Unele dintre noi stau în apartament, altele în camere, dar lumea e săritoare, mereu la dispoziţia noastră".

"Suprafaţă diferită, nu prea iute"
Piti se consultă cu Monica şi amîndouă îşi amintesc că au mai fost la Galaţi în urmă cu 14-15 ani, pe cînd erau copii. "Era o sală cu două terenuri de plastic, cu găuri. Acum nici nu se compară!".

Cît despre suprafaţa actuală, ele spun că ieri au făcut abia primul antrenament, de aproximativ o oră şi jumătate, unul de adaptare. "E un pic diferită, nu e foarte iute, aş spune că e mai degrabă medie. Dar, pentru că e montată pe platformă de lemn, uneori mingea sare ciudat. Nu e foarte uniformă. Se rezolvă însă, e nevoie de puţin timp pentru acomodare", a spus Dulgheru.

Astăzi vor fi două sesiuni de antrenament. La a doua vor fi deja şi Simona Halep, şi Irina Begu, care au beneficiat de o zi în plus de odihnă, avînd în vedere că au venit de puţină vreme de la Melbourne, acolo unde au ajuns pînă în "sferturi", respectiv "optimi".

"Jucăm bine toate, echipa e completă şi luptăm pentru a fi mai aproape de Grupa Mondială I. E altă viaţă, faţă de anii trecuţi, cînd jucam în Grupa I, în Portugalia sau în Israel, la Eilat. Acolo aveam nişte băncuţe tari şi perdele care despărţeau terenurile de alei!", încheie Piti.

Ibericele, pe muchie
În ce priveşte echipa Spaniei, şi componentele ei au făcut ieri primul antrenament, sub îndrumarea căpitanului nejucător Conchita Martínez. Silvia Soler-Espinosa, Lara Arruabarrena şi Anabel Medina Garrigues au bătut mingea şi au fost mulţumite de arenă. Ibericele vin după două înfrîngeri la limită, 2-3, în faţa Cehiei în primul tur al Grupei Mondiale şi apoi în faţa Poloniei, în playoff-ul pentru Grupa Mondială I, în timp ce România a învins Serbia pe teren propriu.

Cu casa închisă
Biletele pentru întîlnirea România-Spania, care au costat 60 de lei pentru fiecare zi de concurs, s-au pus în vînzare pe 15 ianuarie 2015 atît pe plan local, cît şi la nivel naţional, prin reţelele de magazine partenere şi pe site-ul eventim.ro. În cîteva zile, tichetele s-au epuizat complet. Patinoarul din Galaţi are o capacitate de 4.000 de locuri.

Irina Begu e răcită, dar vrea să joace cu Spania
Chiar dacă are ceva necazuri, fiind sîcîită de o răceală însoţită de tuse, Irina Begu s-a antrenat ieri în Bucureşti. "Voi continua să mă pregătesc cu fetele din echipă la Galaţi şi sper ca pînă la ora meciului cu Spania să mă simt mult mai bine. Am auzit că au amenajat frumos patinoarul, abia aştept să văd cum e şi suprafaţa de joc! Mai am încă probleme şi cu readaptarea la fusul orar, se mai întîmplă să mă trezesc noaptea, însă acestea sînt rigorile tenisului profesionist, trebuie să trecem peste ele!", a spus Irina.

ROMÂNIA
Simona Halep
23 de ani, numărul 3 WTA

Irina Begu
24 de ani, numărul 34 WTA, 49 la dublu

Monica Niculescu
27 de ani, numărul 57 WTA, 44 la dublu

Alexandra Dulgheru
25 de ani, numărul  95 WTA

SPANIA
Garbine Muguruza
21 de ani, numărul 24 WTA, 14 la dublu

Silvia Soler-Espinosa
27 de ani, numărul 67 WTA

Lara Arruabarrena
22 de ani, numărul 86 WTA

Anabel Medina Garrigues
32 de ani, numărul 27 WTA la dublu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
durul
durul  •  04 Februarie 2015, 02:58

sunt convins ca Galatiul va creea o atmosfera care va duce fetele in faza urmatoare a competitiei !HAI ROMANIA !

peter76610
peter76610  •  03 Februarie 2015, 21:48
Postat de vladutz13 pe 03 Februarie 2015, 10:41

Nasol este ca spaniolele sunt favorite la dublu....

Si ce e si mai nasol, e ca Irina Begu e destul de slabuta, nu o vad în stare sa câstige vreun meci, tot mai buna era Sorana, despre care astia au scris ca e accidentata dar vad ca e bine merci la un turneu saptamâna asta.

latzio80
latzio80  •  03 Februarie 2015, 14:19

Ne vedem la patinuar!Hai Romania!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează