SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

FOTO Primele ore ale campioanei » Ce a făcut Maria Şarapova după ce s-a impus la Roland Garros

Maria Sharapova este una dintre cele 10 jucătoare care s-a impus în toate turneele de Grand Slam +4   FOTO
Maria Sharapova este una dintre cele 10 jucătoare care s-a impus în toate turneele de Grand Slam

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 10 iunie 2012 23:25

Poze, telefoane, şampanie, conferinţă de presă, iar poze şi, în fine, sărbătoarea fără martori indiscreţi.

Maria Şarapova a cîştigat trofeul de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Sara Errani cu 6-3, 6-2. S-a întîmplat sîmbătă după-amiază la Paris. O finală pe care multe milioane de oameni au văzut-o, dar ziua rusoaicei nu s-a încheiat o dată cu transmisiunea TV.

Campioana a luat cu ea trofeul "Suzanne Lenglen". A fost pozată pe aleile de la Roland Garros cu el, alături de echipa sa. Apoi a mers în vestiar. Cu sacoul bleumarin de inspiraţie Chanel, cu trofeul alături, Maria a făcut alte poze, în vestiar, în faţa dulăpiorului din lemn maro.

Tatăl pe bicicletă
Echipa sa s-a gîndit că o astfel de victorie, cea care i-a completat Marele Şlem al carierei, trebuie sărbătorită cu şampanie şi, ca la Formula 1, preparatorul fizic şi hitting partnerul au udat-o fără zgîrcenie. Între timp, Maria şi-a sunat tatăl.

"Bine, mai întîi am dezbătut cu antrenorul meu dacă o să am trei sau patru zile de pauză. Eu voiam patru, el trei, ceea ce este tipic pentru el. Am vorbit un pic cu mama şi ea a spus bine, acum că ai patru zile libere. I-am răspuns că, de fapt, sînt trei. Atunci bucură-te de de ele şi apoi te apuci din nou de treabă. Da, această e filosofia în familia mea", a povestit la conferinţa de presă Maria.

Şi vorbitul cu jurnaliştii e printre primele obligaţii după cucerirea unui trofeu. "Apoi l-am sunat pe tata şi era pe bicicletă şi mi-a zis că am făcut o trebă bună şi că vorbim mai încolo. Nu am ştiut ce să mai fac", a adăugat Şarapova.

Momentul de cotitură
În sala principală de conferinţe din interiorul arenei Philippe Chatrier, Maria a venit îmbrăcată în albastru-verde, cu trofeul alături. A fost întrebată dacă a fost un moment în cariera cînd a simţit că va putea să cîştige la Paris. "Am avut parte de meciuri complicate în trecut la Roland Garros, dar cel în care am simţit că poate într-o zi o să înving aici a fost în 2010, cînd am jucat trei seturi cu Justine Henin, la acel moment cea mai bună jucătoare de zgură".

Cum a reuşit Maria să vorbească în franceză la festivitatea de premiere? "Cînd am fost accidentată prima oară la umăr şi ştiam că nu o să joc două sau trei luni, am căutat o şcoală de franceză aproape de casa mea şi timp de trei luni am luat lecţii private în fiecare zi. Dar a trebuit să renunţ pentru că trebuia să merg la Phoenix la doctor. Toată lumea mă credea nebună, pentru că erau atît de multe lucruri de făcut. Însă eu, cum am auzit de accidentare, m-am gîndit că trebuie să învăţ o limbă străină. Am ales franceza", a mai spus Maria.

Sub Tour Eiffel, pe înserat

După conferinţa de presă, după interviurile pentru televiziunile ruseşti, după autografele semnate celor care au avut răbdarea să o aştepte, în jurul orei 9 şi jumătate, Maria a ajuns lîngă Turnul Eiffel. Pe înserat şi cu nori, Parisul a primit-o pe Maria Şarapova. Cu o rochie multicoloră, cu balerini şi cu trofeul în braţe, ea a mai participat la o sedinţă foto. Cea tradiţională, destinată numai învingătoarei.

La zece jumătate, rusoaica a scăpat de toate obligaţiile şi a urmat sărbătoarea. Departe de ochii presei, doar cu cei apropiaţi. "O să mă bucur de cele trei zile libere şi apoi mă întorc pe terenul de tenis. Pe iarbă, acolo unde îmi place la nebunie. Abia aştept să calc pe iarbă, să încep să lucrez şi să mă pregătesc pentru Wimbledon". Pentru că un lider mondial nu-şi permite o pauză mai mare. Nici măcar de patru zile.

"Am crezut, atunci cînd am cîştigat Wimbledon-ul la 17 ani, că acela va fi momentul cel mai preţios din cariera mea. Dar cînd am căzut în genunchi pe zgura de la Paris, am realizat că poate exista ceva şi mai deosebit" (Maria Şarapova)

17 săptămîni a petrecut Şarapova pe prima poziţie a clasamentului mondial pînă azi

4 trofee de Mare Şlem are rusoaica în palmares, Wimbledon 2004, US Open 2006, Australian Open 2008, Roland Garros 2012, şi alte trei finale jucate

10 jucătoare au realizat Marele Şlem al carierei: Doris Hart, Shirley Fry, Maureen Connolly, Margaret Court, Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Serena Williams şi Maria Şarapova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
nicco
nicco  •  11 Iunie 2012, 10:43

N-aş fi crezut că o rusoaică poate sa fie atât de completă şi ca sportivă şi ca om...bravo ei...Dacă se va mentine în forma actuală, nu va avea prea mari probleme la Wimbledon!

dreamer123
dreamer123  •  11 Iunie 2012, 04:41

ce de poze....multumim gsp :))))))))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează