SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Gabriela Ruse, despre secretele victoriei cu Paula Badosa + cum prefațează meciul cu Simona Halep

Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 15:34 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 15:46

Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA) a întors pe toate părțile victoria impresionantă reușită astăzi în fața ibericei Paula Badosa, în primul tur de la Dubai. Românca s-a impus în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-4, obținând cea mai prestigioasă victorie a carierei.

Ruse a vorbit despre modul în care a încercat să contracareze jocul Paulei Badosa, dezvăluind că unul dintre marile sale obiective este accederea între primele 10 jucătoare ale lumii.

Gabriela Ruse: „Nu m-am gândit nicio secundă că Paula Badosa e în Top 5”

„Mă simt foarte bucuroasă că am reușit să revin de la 1-4 în decisiv. Am știut că pot s-o fac. Sunt pregătită pentru astfel de meciuri și, ca să ajung în Top 10, trebuie să joc și să câștig astfel de partide. Nu prea mai puteam fizic la un moment dat, răceala m-a cam doborât în ultima săptămână. Antibioticul și toate pastilele luate s-au simțit din plin.

Nu m-am gândit nicio secundă la faptul că Paula e în Top 5. Știu că jocul meu e acolo și vreau să fiu din ce în ce mai pregătită pentru a câștiga astfel de meciuri. Am crezut în șansa mea și am luptat până la capăt”, a spus Gabriela Ruse, la emisiunea Liga Digi Sport”.

Mentalul cred că a contat foarte mult. În ultimul timp, am trecut prin multe situații grele. Chiar acum o săptămână am avut o intervenție la mână, nu credeam că pot să-mi revin atât de repede. Echipa mă face să cred că am un mental extrem de puternic și că pot să revin de la orice scor.

- Gabriela Ruse

Gabriela Ruse: „Simona Halep a fost idolul meu și-mi doresc să o înving într-o bună zi”

Pentru Gabriela Ruse, urmează duelul cu Simona Halep, jucătoare în fața căreia a pierdut ambele meciuri directe disputate până acum. Victoria cu Badosa a mobilizat-o pe Ruse, care speră că va face un meci mare și în fața fostului lider mondial.

„Mă antrenez zilnic atât de puternic pentru astfel de meciuri. Simona a fost idolul meu și-mi doresc să o înving într-o bună zi. Îmi doresc să am aceeași dorință de victorie cum am avut în meciul cu Badosa. 

Cred în șansele mele și simt că aici îmi e locul. Voi da tot ce am mai bun și sper să fac un meci bun. Nu am absolut nicio presiune, Simona m-a învins de multe ori. Merg acolo cu capul sus și vom vedea ce va urma”, a declarat Ruse, conform sursei citate. 

Gabriela Ruse urcă în clasamentul WTA după victoria de prestigiu cu Badosa

Gabriela Ruse urcă 3 locuri în clasamentul WTA, până pe 56, după victoria cu Paula Badosa din turul 1 de la Dubai!

Calificarea în turul 2, faza optimilor, îi aduce Gabrielei 65 de puncte în clasamentul WTA. În topul LIVE, ea a urcat pe locul 56, având în acest moment un total de 1.056 puncte. Imediat deasupra ei e clasată Irina Begu, cu 1.059 puncte!

Citește și alte știri din tenis: 

Gabriela Ruse urcă în clasamentul WTA după victoria de prestigiu cu Badosa » Îi „suflă în ceafă” Irinei Begu

VIDEO Gabriela Ruse, victoria carierei la Dubai! A învins-o pe Paula Badosa, locul 5 WTA, după o revenire MIRACULOASĂ!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
176901212832165
Dan Petnaise  •  15 Februarie 2022, 19:37

O mentalitate pe care nu am văzut-o demult la o româncă: "Să ajung în top 10". Bravo Gabi!

offside
offside  •  15 Februarie 2022, 18:47
Postat de rva4 pe 15 Februarie 2022, 17:42

Era inevitabil. Tipic pentru Halep. Cum să joace ea cu nr. 5 mondial??!! Când s a mai întâmplat asta!!?? Trebuia sa fie cineva mai jos de locul 50. Și.... s a rezolvat.

Nu spune HOP, s-ar putea ca Simona sa aiba o surpriza. Pana la urma e bine sa avem o romanca in turul urmator.

rva4
rva4  •  15 Februarie 2022, 17:42

Era inevitabil. Tipic pentru Halep. Cum să joace ea cu nr. 5 mondial??!! Când s a mai întâmplat asta!!?? Trebuia sa fie cineva mai jos de locul 50. Și.... s a rezolvat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează