SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Greu de învins 7 » Simona Halep s-a înclinat miercuri noapte în faţa Serenei Williams în “sferturi”, 4-6, 3-6

Articol de , - Publicat vineri, 18 martie 2016 00:00

Era meciul pe care multă lume îl aştepta cu justificată curiozitate.

Deţinătoarea titlului contra numărului unu mondial, ciocnindu-se în sferturile de finală, după ce trecuse mai bine de jumătate de an de la precedenta lor înfruntare. Ce era de aşteptat? Cu Serena revenind la Indian Wells pentru al doilea an la rând, dar având încă în minte finala pierdută la Australian Open. Şi cu Simona căutând meciul, turneul, perioada care să îi descătuşeze jocul, să ducă într-un sertar începutul rău de sezon, marcat de probleme de sănătate şi neîncredere.

Sub luminile becurilor puternice, cu strigătele fanilor drept acompaniament, cele două au oferit o bătălie presărată cu învăţăminte. "Reacţia mea e că trebuie să joc mai bine ca să fiu aproape de ea", a spus Halep la conferinţa de presă de după. "Cred că a fost un tenis OK din partea mea", şi-a evaluat ea evoluţia. "Mă simt bine că am reuşit să obţin această victorie. Ea a arătat o formă bună de doi ani încoace. Mereu sunt lucruri pe care aş vrea să le fac şi mai bine sau la care să lucrez, dar, per total, a fost solid din partea mea".

Ok contra solid, a câştigat "solid", cu un as la centru izbutit la minge de meci. Prea puternică, dominantă în schimburile de forţă, din nou (aproape) imposibil de învins. Simona ştie că e nevoie de mai mult. Dar nu e numai cazul ei. Serena are bilanţ pozitiv cu toate jucătoarele importante ale momentului.

Accentul australian

Întrebată cum se înţelege cu antrenorul ei, Darren Cahill, Halep a povestit amuzată că i-a fost dificil după ce a stat patru săptămâni departe de el. "Când ne-am reîntâlnit la Las Vegas, vorbea şi nu pricepeam nimic. A trebuit să-i spun: «Darren, vorbeşti pentru mine. Uită de accentul australian». Aşa că acum are un ritm mai lent şi nu mai e nici o problemă să înţeleg".

"Cât am avut probleme de sănătate şi nu mă puteam antrena prea mult, am făcut şi alte lucruri. Body surfing în Australia. Mi-a plăcut. Poate prea mult"
Simona Halep

5este locul pe care îl va ocupa Simona Halep începând de luni, acelaşi pe care se afla şi înaintea turneului de la Indian Wells

Serena și restul lumii

Liderul mondial are bilanț pozitiv în întâlnirile directe cu aproape toate jucătoarelor din Top 50. Din 49, doar Belinda Bencic, 8 WTA, și Alize Cornet, 39 WTA, au reușit să obțină același număr de victorii cu Serena Williams. Scorul cu elvețianca e 1-1, iar cu franțuzoiaca e 3-3. Cele mai multe succese în fața liderului mondial dintre jucătoarele din Top 50 le-a adunat Venus, care și-a învins sora mai mică de 11 ori, dar Serena are un raport pozitiv pentru că la rândul ei a reușit 16 succese.

Fanii devotaţi

Simona Halep a avut mulţi suporteri în tribună la meciul contra Serenei, americanca adresându-li-se la final, în interviul de pe teren: "Sunt mulţi fani români, a multă dragoste aici, în tribună". La conferinţa de presă, numărul 5 mondial a observat că e posibil ca aceştia s-o fi deranjat-o pe americancă. Apoi, a spus că nu sunt neapărat oameni veniţi de peste Ocean, de acasă, ci din cei care locuiesc sau lucrează în State. "Uneori, e greu cînd te pregăteşti să serveşti şi să auzi tot zgomotul din jur. E drăguţ, dar şi dificil când nu e momentul potrivit. Eu însă le mulţumesc mereu pentru că vin să mă vadă şi să mă susţină".

serena vs

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează