SPORTURI  »  TENIS  »  ARENELE BNR

Halep, Tecău, Țiriac, Năstase și Ruzici cer Băncii Naționale Române să dea înapoi fosta bază "Progresul": "Putem lua Romanian Open înapoi până în decembrie"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 10 octombrie 2017 11:23

Într-o conferință de presă la care a fost prezent alături de Simona Halep, Ilie Năstase și George Cosac, Ion Țiriac a anunțat că va înainta o petiție către Guvern prin care se cere "o rezolvare" a situației bazei sportive "Progresul".

Documentul a fost semnat de actuali și foști jucători de tenis români de succes: Ion Țiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecău, Florin Mergea, Adrian Ungur și Marius Copil.

Țiriac susține că Arenele BNR ar trebui să revină în administrarea statului. Principalul scop despre care a vorbit fostul tenisman este acela de a readuce la București turneul ATP "Romanian Open". 

"Năstase s-a născut pe Arenele BNR. Noi vrem să ni se dea înapoi ce-i al nostru. Actele de la BNR nu sunt în regulă. Mai există șansa ca Romanian Open 2019 să vină înapoi. Turneul pe care eu și Năstase l-am moștenit, l-am jucat în acest loc, dar nu gratis: am plătit lumină, apă, pază, organizare și refacerea centralului în fiecare an.

Romania Open era televizat de peste 100 de televiziuni. Venitul direct al primăriei Madrid în urma turneului din acolo este de peste 100 de milioane de euro. București nu e Madrid, dar 20-30 de milioane aducea acest turneu. Turneul se poate lua înapoi până în decembrie anul acesta. ", a spus Țiriac la conferința de presă.

Țiriac a citit o parte a petiției în fața presei și susține că protocolul semnat între MTS și BNR în 1991, prin care baza sportivă a trecut în proprietatea BNR, nu a fost aprobat de Guvern și că "nu poate are relevanță juridică".

"Conform protocolului din 1991, BNR s-a obligat să achite 51.435,3 lei pentru Arenele BNR. Pe vremea aia, suma asta reprezenta cam 200 și ceva de mii de dolari. Deci, BNR a cumpărat 17 hectare cu 200.000 de dolari, cu tot cu construcții și stadionul de fotbal. Asta când azi pentru o damigeană de țuică te bagă în pușcărie ca ministru...

Nimeni nu se uită la treaba asta? Nu am nimic cu guvernatorul Isărescu, nici cu BNR, dar cum e posibil așa ceva? BNR vine acum și zice că dacă statul vrea să o cumpere înapoi, suma e de 35 de milioane"

Ion Țiriac

Sătpămâna trecută, Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, George Cosac, preşedinte FRT, şi Ion Ţiriac au participat la o audiere a Comisiei economice de industrii și servicii a Senatului României, privind situaţia Arenelor BNR şi a restului bazei sportive Progresul.

Experţii Băncii Naţionale a României au stabilit valoarea fostei baze sportive la 35 de milioane de euro, iar audierea a fost convocată în vederea clarificării situaţiei Arenelor BNR şi a căutării unei soluţii pentru trecerea complexului sportiv din proprietatea BNR în cea a Primăriei Generale sau MTS (detalii AICI).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
onduku
onduku  •  10 Octombrie 2017, 13:22
Postat de Enver Hoxha pe 10 Octombrie 2017, 13:00

Trebuie demolat tot și reconstruit. Ce e acum e prea mic și prea învechit.

Pai tu ce crezi ca se intampla? Trebuie cel putin renovat dar nu vor trece tribunele expertiza. Sunt sanse de prabusire, de aia e si inchis acum.

10206088110775210
Enver Hoxha  •  10 Octombrie 2017, 13:00

Trebuie demolat tot și reconstruit. Ce e acum e prea mic și prea învechit.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează