SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Hănescu a reuşit să îi fure după şase ani un set lui Roger Federer!

Victor Hanescu, Hanescu, Indian Wells
Victor Hanescu, Hanescu, Indian Wells

Articol de - Publicat marti, 16 martie 2010 00:00

Hănescu a reuşit să-i smulgă lui Roger Federer primul set  în a cincea întîlnire dintre ei

Bucureşti 2004, Paris 2005, Estoril 2008, Melbourne 2010. Nici un set pentru Victor Hănescu în toate aceste întîlniri cu Roger Federer. Indian Wells 2010. Setul al doilea al întîlnirii dintre elveţian şi român îi revine lui Hănescu, după un tie-break încheiat la 5. Chiar dacă partida de marţi noapte s-a încheiat în favoarea lui Federer cu 6-3, 6-7 (5), 6-1, Hănescu a realizat un lucru ce părea imposibil. S-a oprit în turul doi, dar a reuşit să-i fure liderului mondial un set. "Victor a jucat foarte bine, aş fi putut face diferenţa mai devreme, dar el nu mi-a permis. Am ştiut să fiu calm în setul trei şi asta a contat", a spus Federer, care a revenit în circuit după o pauză de şase săptămîni, cauzată de o infecţie la plămîni.

Primul set pentru Victor în faţa lui Federer, dar la Indian Wells românul a înregistrat o altă premieră, este primul meci cu liderul mondial în turneele de Masters Series. Istoria românilor în astfel de turnee în ultimii douăzeci de ani nu este una tocmai roz. Cu partida lui Hănescu s-a ajuns la un total de şapte, distribuite astfel: Pavel 4 întîlniri, nici o victorie, un set cîştigat, în 2002, la Indian Wells, în faţa lui Lleyton Hewitt, liderul mondial de atunci, Adrian Voinea, două întîlniri, dintre care o victorie în două seturi în faţa lui Thomas Muster, în 1996, tot la Indian Wells. Românilor se pare că le-a plăcut şi le place soarele californian.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
 •  18 Martie 2010, 20:32

Dar cu victoria lui Pavel in fata lui Rafter in finala la Montreal ce s-a intamplat (2001)?

 •  16 Martie 2010, 18:08

Nu va mai luati de ea. Ultima propozitie au bagat-o aia de la corectura, la misto.

 •  16 Martie 2010, 08:39

ziaristi de rahatzel cu asa ceva va mandriti ? vai de capu vostru

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close