SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Hănescu şi patru fete pe tabloul principal de la US Open

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Românii şi-au aflat adversarii din primul tur la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Cinci români vor lua startul în acest an la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Vor fi patru pe tabloul de la feminin şi doar Victor Hănescu pe cel masculin.

Numărul 54 ATP, Hănescu are un adversar accesibil, argentinianul Carlos Berloq, numărul 96 mondial, care e doar a doua oară pe tablou la Flushing Meadows, în 2007 fiind eliminat în chiar primul tur. Argentinianul a cîştigat însă singura dispută între cei doi, în 2007, la Umag (Croaţia): 6-7, 6-4, 6-2.

Cel mai bine clasată româncă, Alexandra Dulgheru (27 WTA), favorită 25 la US Open, o va întîlni în runda inaugurală pe Julie Coin (Fra), 112 WTA, care a trecut de fiecare dată de primul tur la cele două participări de pînă acum.

Ghinionista zilei este, fără îndoială, Simona Halep (95 WTA). Debutantă la US Open, Halep o va întîlni pe Jelena Jankovici din Serbia, favorita 4. Cele două nu s-au mai întîlnit pînă acum, dar Jankovici, finalistă în 2008, e mare favorită.

Şi Edina Gallovits va da piept cu o altă favorită, franţuzoaica Marin Bartoli, cap de serie numărul 13 la turneul american. La a patra particupare la US Open, Edina, numărul 101 mondial, încearcă în premieră să treacă de runda inaugurală.

Sorana Cîrstea (81 WTA), care ediţia trecută a ajuns pînă în turul 3, o va avea ca adversară pe suedeza Sofia Arvidsson. Va fi prima dispută între cele două jucătoare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
medjdanny
medjdanny  •  28 August 2010, 06:17

HORIA Tecau e in finala la New Heaven sa vedem in cat timp anuntati , de cancanurile astea , invingea alaturi de Robert Lindstedt , pe Knowle/Ram, azi dimineata pe la 6 11 min, treaz si cu pumnii stransi jubilam victoria 6-4 6-3 .... felicitari ... daca merg departe la US Open , vor avea sanse la cel mai tare turneu mondial Barclays ATP World Tour Finals London, England ... cei mai buni dintre cei buni , deocamdata sunt pe locul 9 mondial , si vor urca cu siguranta .... Hai Tecccau!!!

costinhao
costinhao  •  28 August 2010, 03:53

Sa speram si la a 5-a romanca pe tablou! Monica Niculescu (locul 93) o intalneste in finala calificarilor pe Florencia Molinero din Argentina (locul 215). Succes Mona! Am mai avut inca 2 romance in calificari si anume Liana Ungur si Raluca Olaru insa ambele au pierdut in runda inaugurala a acestora.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează