SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Horia, Robert şi iarba! » Tecău şi Lindstedt sînt din nou în semifinalele turneului de la Londra

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 02:57

Dublul româno-suedez a trecut în "sferturi" într-un meci lung de Clement/Dlouhy cu 3-6, 6-1, 4-6, 6-4, 10-12.

Horia Tecău n-a glumit atunci cînd a spus că, anul acesta, el şi partenerul său îşi propun să cîştige cu un meci mai mult decît anul trecut la Wimbledon. În 2010, Tecău şi Lindstedt au ajuns pînă în finală, unde au fost învinşi. Deocamdată, ei sînt în interiorul schemei pe care şi-au propus-o. Ieri, s-au calificat în semifinale, după ce au trecut de perechea francezo-cehă Arnaud Clement/Lukas Dlouhy cu 3-6, 6-1, 4-6, 6-4, 12-10.

A fost un meci care s-a întins pe două zile şi pe aproape patru ore. Marţi au fost trei ceasuri rele, dar pe undeva s-a strecurat şi un fir de noroc. Ghinionul a venit sub forma primului set pierdut cu 3-6, iar norocul sub forma ploii, care a întrerupt înfruntarea.

Zi lungă

După o noapte liniştită, Horia şi Robert s-au întors pe iarba iarba tocită a terenului 12. Şi au făcut-o bine, s-au impus în setul al doilea cu 6-1. Nimic nu era însă rezolvat. Arnaud şi Lukas au stat mereu lîngă român şi suedez, pînă cînd unul dintre ei a greşit. A fost rîndul lui Horia să piardă avantajul serviciului. Momentul a fost cam nepotrivit, chiar la finalul părţii a treia, pe care francezul şi cehul au confiscat-o cu 6-4.

Ştiau că nu mai au opţiuni. Le trebuia cu disperare setul al patrulea. Nervii erau mai mari decît terenul 12. Lindstedt a trîntit racheta. Horia îi ascundea sub şapcă. Cu multă atenţie, li s-a întîmplat ce şi-au dorit, Arnaud a servit mai puţin bine, iar Robert a adus apoi setul în dreptul lor pe tabelă, de anul acesta electronică, 6-4.

Şi cum la Wimbledon se joacă decisiv fără tie-break, o partidă atît de echilibrată era clar că o să depăşească graniţele standard. Au servit, au tot servit şi în game-ul al 16-lea dublul româno-suedez a avut primele mingi de break. Dar ele au fost anulate. Părea că se va juca o veşnicie. Însă trei game-uri mai tîrziu, pe serviciul cehului, break-ul avea să se producă.

A venit rîndul lui Horia să aducă victoria. Clement îşi şterge ochelarii, Dlouhy muşcă din prosop, Lindstedt bea din sticla cu lichid colorat, iar Horia muşcă dintr-o banană. Cam aceasta era atmosfera dinaintea ultimului game al meciului peentru că Horia n-a avut deloc probleme.

Adversari la îndemînă

Decisivul s-a încheiat cu 12-10 şi cu o îmbrăţişare între suedez şi român. Mai au un meci pînă să ajungă din nou unde au fost şi încă unul pentru un vis minunat. În semifinale, ei se vor întîlni cu un cuplu germano-austriac, Christopher Kas/Alexander Peya. Un dublu necotat pe lista favoriţilor, însă anul trecut nici Robert şi nici Horia nu erau capi de serie. Iarba e în continuare surprinzătoare.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
lucell
lucell  •  30 Iunie 2011, 11:54

Multa BAFTA !!! V=AM URMARIT MECIUL IERI , HORIA ASTAZI ASTEPT SI MAI MULTI ASI DIN PARTEA TA!

ariana80
ariana80  •  30 Iunie 2011, 09:48

SINT????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează