SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Horia Tecău şi Robert Lindstedt nu au reuşit să se califice în semifinale » La revedere, Londra!

Articol de - Publicat sambata, 26 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2011 22:22

Perechea româno-suedeză a pierdut în două seturi, 3-6, 4-6, în faţa dublului Jurgen Melzer/Philipp Petzschner, variantă care a lămurit încă de la primul meci al zilei soarta lor la Turneul Campionilor


Horia şi Robert au capetele plecate. E înaintea ultimului game al partidei de ieri. Melzer şi Petzschner privesc spre tavanul sălii. Pe umerii românului şi ai suedezului apasă îngrozitor scorul de pe tabelă, 6-3, 5-4 pentru austriac şi german. Simt că au mai jucat în piesa aceasta, doar că acum e mai întuneric şi nu nici un trofeu pe masă. În finala de la Wimbledon 2010, Melzer şi Petzschner îi învingeau la prima finală de Mare Şlem a perechii româno-suedeze.

Pînă în momentul în care pe unii tensiunea îi ţinea cu capul plecat, iar pe alţii cu ele sus se jucaseră 18 game-uri în care egalităţile şi mingile de break au fost puţine. În primul set, pînă la 4-3, fiecare dintre cei patru şi-a cîştigat serviciul. Şi a urmat Horia, un pic ezitant pe prima minge, secondat şi de unele execuţii mai puţin inspirate ale lui Robert, avantajul s-a risipit. Jurgen Melzer a închis prima parte. În acest moment speranţe de calificare mai existau, Horia şi Robert aveau nevoie de un singur set pentru a aştepta rezultatele din meciul de seară. Însă în game-ul trei apare din nou o gaură în jocul lui Lindstedt şi Tecău, permiţîndu-le lui Melzer şi Petzschner să fie mai aproape de prima victorie din grupa A.

În următorul game, Robert aruncă racheta şi se ceartă, era 30-30 şi unele lucruri se mai puteau întîmpla. Horia recuperase încrederea, servicii precise, voleuri distinse. Minutele şi game-urile treceau în favoarea adversarilor. Cînd au ridicat capetele din hardul albastru, Robert şi Horia au încercat să salveze ceva, dar partida avea să se încheie cu 6-3, 6-4. La fel şi drumul lor la Londra. Primul Turneu al Campionilor în care au reuşit o victorie în grupe. Semne încurajatoare pentru 2012, cînd cei doi au decis să facă în continuare pereche.

Învins de rezervă
Janko Tipsarevici, care i-a luat locul britanicului Andy Murray, la Turneul Campionilor, după primul joc, a produs ieri o mare surpriză în grupa A. Sîrbul l-a învins în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-3 pe compatriotul său, Novak Djokovici. Liderul mondial era în pericol să piardă calificarea în semifinale, stînd la mîna spaniolului David Ferrer, deja calificat, care trebuia să-l învingă în două seturi pe cehul Tomas Berrdych. În grupa B, elveţianul Roger Federer şi francezul Jo Wilfred Tsonga şi-au acontat biletele pentru semifinale după victoriile la Mardy Fish (SUA) (6-1, 3-6, 6-3), respectiv Rafael Nadal (7-6, 4-6, 6-3).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  26 Noiembrie 2011, 07:01

prea mici pentru un turneu atat de mare. adversarii de aseara erau de batut, daca...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează