SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA 'S- HERTOGENBOSCH

Iarbă verde de Olanda » Tecău şi Mirnîi au ajuns în semifinalele de la 's- Hertogenbosch

Pentru calificarea în semifinale, Horia Tecău şi Max Mirnîi şi-au asigurat 90 de puncte şi 6.400 de euro
Pentru calificarea în semifinale, Horia Tecău şi Max Mirnîi şi-au asigurat 90 de puncte şi 6.400 de euro

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2013 22:11

Horia Tecău şi Max Mirnîi s-au calificat ieri în semifinalele de la 's- Hertogenbosch, după 6-4, 6-3 cu Bracciali şi Erlich.

Dacă ar fi să aleagă o singură suprafaţă pe care să joace mereu, Horia ar spune fără nici un strop de ezitare "iarba". Cum vine scurtul sezon de suprafaţă verde, întins pe numai patru săptămîni, românului parcă îi cresc aripi, muşchii i se destind, zîmbetul e mai larg.

Există însă diverse nuanţe de verde, iar cea din Olanda îi place în mod deosebit. Există şi o explicaţie: în ultimii trei ani, Tecău a disputat finala la 's-Hertogenbosch, cucerind titlul în 2010 şi în 2012 alături de Robert Lindstedt.

Acum vrea să transfere aceleaşi vibraţii pozitive şi spre partenerul pe care îl are în 2013, Max Mirnîi, şi primul turneu jucat împreună pe iarbă merge bine deocamdată. Ieri, în aceeaşi Olandă primitoare, cei doi au obţinut biletul pentru semifinalele turneului ATP 250.

Au avut nevoie de mai puţin de o oră, 57 de minute, mai exact, pentru a-i învinge cu 6-4, 6-3 pe Daniele Bracciali şi Jonathan Erlich (Ita/Isr), jucători experimentaţi de dublu, care săptămîna trecută au jucat, în această formulă, finala de la Halle.

Serviciul, poate indicatorul cel mai important în jocul lui Horia şi Max, a mers foarte bine, cu cifre ridicate la toate capitolele. 74 la sută frecvenţa primului, cu o reuşită de 78%, respectiv de 57% pe al doilea. Au salvat toate cele trei mingi de break pe care le-au înfruntat şi au valorificat, la rîndul lor, două din trei.

Suficient pentru o victorie rapidă, fără dubiu, care îi duce în penultimul act de la 's-Hertogenbosch. Acolo îi vor întîlni pe învingătorii din meciul Florin Mergea, Filip Polasek (Rom/Svk)- Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung (Ola/Ola).

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
neko00
neko00  •  20 Iunie 2013, 18:47

Si Simona Halep a ajuns in semifinale. s://www.facebook.com/SimonaHalepOfficial

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close