SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Idolul de la televizor » Alexandra Cadanţu a pierdut în faţa Mariei Şarapova cu 6-0, 6-0

Cadanţu nu a avut nicio şansă în faţa forţei Sharapovei +1   FOTO
Cadanţu nu a avut nicio şansă în faţa forţei Sharapovei

Articol de - Publicat miercuri, 30 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 29 mai 2012 20:09

Românca spune că o urmărea pe rusoaică atunci cînd era mică şi îşi dorea să ajungă ca ea.

Alexandra Cadanţu a jucat pentru prima oară la Roland Garros pe tabloul principal. A fost la al doilea turneu de Mare Şlem. Botezul zgurii pariziene avea să fie unul dur. Românca în vîrstă de 22 de ani a jucat ieri împotriva Mariei Şarapova (25 de ani, numărul 2 mondial).

Un meci care s-a terminat repede şi fără nici un game pentru româncă. A fost un botez şi emoţional. Ea a intrat în turneul de la Paris chiar pe Arena Suzanne Lenglen, a doua ca mărime din complex, cu o capacitate de 10.068 de locuri.

Au fost şi locuri goale, însă emoţia Alexandrei a fost şi mai mare pentru că a jucat împotriva unei jucătoare pe care o admiră de mică. "O arenă atît de mare, atît de multă lume şi să joc împotriva Şarapovei, totul a fost copleşitor", a spus Alexandra.

A fost un meci pe care Şarapova l-a dominat de la un capăt la altul. "Mă aşteptam să fie rapid. Am încercat să fac ceva, dar n-am putut. Zgura e suprafaţa mea preferată", a adăugat ea. A învăţat din acest meci că trebuie să-şi controleze mai bine emoţiile, să fie mai liniştită, că nici ele "n-au trei mîini şi nici trei picioare".

La final, Alexandra şi Maria au dat mîna şi şi-au mulţumit reciproc. "Aş fi vrut să-i spun eu mai multe", a concluzionat Alexandra. Experienţele se adună pentru ea.

Maria, cea veselă
Maria Şarapova a venit la conferinţa de presă de după meci foarte veselă. Îmbrăcată în pantaloni de trening bleu şi cu un maiou fără umeri, dar cu geantă neagră şi cercei strălucitori, rusoaica a răspuns întrebărilor cu zîmbetul pe buze. "Nici un meci nu e uşor. Mereu trebuie să înfrunţi pe cineva, indiferent că joacă bine sau rău, tu trebuie să cîştigi acel meci".

Ea a mai fost întrebată ce face în momentele în care se întoarce cu spatele la teren, dacă-şi spune ceva. "E doar o chestie de concentrare, de găsirea ritmului, dacă-mi zic ceva cu siguranţă nu v-aş spune vouă!". Pentru Maria, cel mai drag teren cental de la cele patru turnee de Mare Şlem este cel de la Wimbledon.

O altă întrebare a pus-o pe Maria în situaţia de a spune ce s-ar fi întîmplat dacă nu o duceau părinţii la tenis. "Probabil aş fi avut o viaţă standard. Aş fi absolvit o facultate, aş fi muncit".

3 meciuri a cîştigat cu 6-0, 6-0 Şarapova în carieră, dar a şi pierdut unul. Pentru Alexandra, e prima dată cînd nu cîştigă nici măcar un game

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
detroit_red_dog
detroit_red_dog  •  30 Mai 2012, 08:13

Maria castiga turneul in acest sezon!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează