SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

IMPERIAL! Novak Djokovici a subjugat tenisul la Roland Garros! Recordul pe care nu l-au atins Agassi, Sampras, Federer sau Nadal!

Foto: Guliver/GettyImages +7   FOTO
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2016 19:15

Sârbul Novak Djokovici (nr 1 ATP) a câștigat turneul de la Roland Garros, singurul care-i lipsea, după ce l-a demolat în finală pe britanicul Andy Murray (nr 2 ATP), scor 3/6, 6/1, 6/2, 6/4. Liderul mondial a bifat o serie de recorduri ULUITOARE.

  • Novak Djokovici a devenit al optulea jucător din istorie care a câștigat în carieră toate cele patru turnee de Mare Șlem: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open;

  • Sârbul este primul jucător după australianul Rod Laver (1969) care este campion en-titre în toate cele 4 competiții fundamentale din tenisul profesionist, performanță neatinsă de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal;

  • Djokovici are 12 trofee de Grand Slam, cu două mai puțin decât Nadal și Sampras și cu 5 mai puțin decât Federer. Liderul mondial l-a egalat pe legendarul Roy Emerson;

"Este cu adevărat un moment special pentru mine, poate cel mai bun moment al carierei mele. Apare şi soarele, este minunat sa vad soarele după zece zile de ploaie, este o adevărată plăcere să văd atâţia fani în tribune.

Trebuie să spun că cel mai important lucru pentru mine este că azi am simiţit ceva ce nu am mai simţit vreodată la Paris, cel mai important lucru este să simţi dragostea fanilor şi voi fi întotdeauna sufleteşte pe acest teren cu voi", a declarat Novak Djokovici la finalul meciului.

Cum s-a desfășurat meciul

Primul set a fost controlat autoritar de Murray. Djokovici a fost primul care a făcut break, dar Murray a revenit și a condus cu 4-1. Pe parcursul setului, scoțianul a fost extrem de nervos și a acuzat prezența pe raza sa vizuală a unui spectactor îmbrăcat cu un tricou albastru deschis, care îl incomoda. 

În setul al doilea, Djokovici a intrat pe teren mult mai concentrat şi nu i-a dat nicio şansă britanicului. Sârbul a fost tot timpul la cârma jocului şi s-a impus rapid, în doar 36 de minute.  

Setul al treilea a început echilibrat şi ambii jucătorii au câştigat primele game-uri pe propriul serviciu, însă Djokovici a reuşit să facă break primul, în timp ce Murray a ratat trei mingi de break la 4-1. Sârbul este la un singur set de câştigarea turneului. 

Povestea s-a repetat în setul al patrulea, când sârbul nu s-a lăsat încurcat de ezitările britanicului și a închis meciul!

Pentru Murray, a fost prima finală la Roland Garros. Scoțianul, care deține două titluri de Grand Slam, a devenit primul britanic care se califică în finala de la Paris după Austin în 1937. Totodată, finala de astăzi este primul meci din cariera lui Murray la Roland Garros în care pierde după ce a câștigat primul set!

Cei doi s-au înfruntat și în ultimele două finale de Grand Slam, la US Open și la Australian Open, Nole câștigând de fiecare dată.

23-11
este acum raportul meciurilor Djokovici - Murray

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (67)
tisiem
tisiem  •  06 Iunie 2016, 01:28

Nu e chiar asa: Golden Slam inseamna toate GS-urile dintr-un an calendaristic + titlul la Olimpiada. Ce a realizat pana acum Nole este un NCY (Non Calendar Year) GS. Daca mai ia Winbledon-ul si US Open face un Grand Slam curat (pana acuma la masculin nu au reusit decat Don Budge si Rod Laver). Daca mai castiga si turneul campionilor peste un Golden Slam, face un Super Slam. Anul asta fiind si olimpiada, este o sansa imensa pt Nole sa realizeze ceea ce nu a reusit nimeni.

catalynn
catalynn  •  06 Iunie 2016, 01:10
Postat de laurcrist pe 05 Iunie 2016, 23:39

Uitati-va la aberatia.... Sârbul este primul jucător după australianul Rod Laver (1969) care este campion en-titre în toate cele 4 competiții fundamentale din tenisul profesionist, performanță neatinsă de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal.... Mai sus scrie contrariul....jurnalisti......doi bani? Cam mult!

Ti-a explicat Mihai: sârbul este in prezent campionul in exercițiu al celor 4 GS. Asta înseamnă ca in ultimilele 12 luni le-a luat pe toate, precum Serena in 2014-2015 insa ca si in cazul Serenei ca sa realizeze Golden GS trebuie sa le ia pe 4 in decursul aceluiași an adica sa înceapă cu AO S-o sa termine cu USO. Serena a ratat anul trecut USO si astfel nu a putut-o egala pe Graf care e ultima care a realizat performață in '88. La băieți asta nu s-a mai facut de prn anii '60, de la Rod Lever. Deci sârbul va trebui sa ia Wimbledon si USO pt a intra definitiv in istorie! Anul trecut a fost la o mustață, anul asta are sanse reale.

10153623416785233
Mihai Goria  •  06 Iunie 2016, 00:05

nu a scris gresit autorul articolului. el a specificat campion en titre la toate cele 4 turnee de mare slam adica sa le fi castigat la rand . Sunt mai multi care la castigat pe toate dar nu consecutiv. Golden Grand Slam se refera la toate cele 4 turnee plus medalia de aur la Jocurile Olimpice. Se spune ca a castigat Grand Slam cand le-a luat pe toate 4 in acelasi an. individual turneele se cheama Turneu de grand slam.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează