SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN CINCINNATI

Încă un maraton » Simona Halep a cîștigat primul meci la Cincinnati după 2 ore și 50 de minute

Prin calificarea în turul al treilea, Simona Halep și-a asigurat 27.640 de dolari și 105 puncte. Ea a ajuns anul trecut în
Prin calificarea în turul al treilea, Simona Halep și-a asigurat 27.640 de dolari și 105 puncte. Ea a ajuns anul trecut în "sferturi" la Cincinnati

Articol de , - Publicat joi, 20 august 2015 00:00

Românca, numărul 3 mondial, a învins-o în turul 2 de la Cincinnati pe Kristina Mladenovic, 40 WTA, cu 7-5, 5-7, 6-4, după două ore și 50 de minute.

Puține jucătoare au un bilanț pozitiv contra Simonei Halep de cînd românca a luat, în 2013, startul fulminant spre înălțimile ierarhiei mondiale. Iar Kristina Mladenovic e una dintre ele. Mai mult, înaintea disputei de ieri, de la Cincinnati, franțuzoaica nu pierduse în fața numărului 3 mondial în două meciuri directe.

O nouă înfruntare însemna pentru Simona un prilej de a încerca îmbunătățirea scorului. Deși asemenea socoteli pică mereu în plan secund. Importantă e victoria din ziua respectivă, din faza respectivă a unui turneu.

Umiditate de 76%

Cele două au deschis programul pe Granstand, a doua arenă ca mărime din complexul de la Mason, o suburbie a orașului Cincinnati. Au început de la ora 11:00 locală. Înaintea setului decisiv, după aproape două ore de joc, sub un cer închis, noros, termometrele arătau doar 26 de grade Celsius, dar o umiditate de 76 la sută.

Ceva la care se așteptau, dar care Simonei nu-i putea pica foarte bine după experiența de săptămîna trecută, de la Toronto. Acolo, ea s-a retras în finală la 0-3 în decisiv cu diagnosticul "boală de căldură".

Rămînînd încă un pic la Toronto – Halep nu a întîlnit acolo vreo jucătoare de forță în traseul pînă în ultimul act. Dar știa că acel moment va veni. A venit la Cincinnati, în persoana lui Mladenovic, înaltă de 1,84 m, capabilă să servească un număr consistent de ași pe meci, care are explozie atît în forehand, cît și în backhand. Și, de asemenea, un simț special al mingii, pigmentîndu-și evoluțiile cu mingi de finețe, scurte și voleuri impecabile.

Mereu în față

E genul de jucătoare care nu-i convine Simonei. Asta nu înseamnă însă că e bătută din start. La Birmingham, a avut un set în față și decisivul s-a încheiat la tie-break. Și ieri, tot românca a început solid, făcînd break-ul repede. Adversara nu a servit cu un procentaj suficient de constant și asta i-a facilitat româncei intrarea în joc.

În jocul ei obișnuit, cursiv, cu schimbări de direcție și unghiuri bine găsite. Pînă la urmă, actul i-a revenit cu 7-5, dar după ce Mladenovic a căzut la 5-5 și a primit îngrijiri medicale la glezna dreaptă.

Actul secund părea că oferă un finiș rapid al Simonei, după ce a ajuns la 5-3 și minge de meci pe serviciul franțuzoaicei. N-a fost să fie. A mai avut una cînd a servit pentru victorie, însă totul s-a răsturnat și, cu glezna lovită, dureri de spate și, mai tîrziu, de coapsă, Mladenovic a trimis meciul în decisiv. Pură dramă într-un meci plin și imprevizibil. Iar românca s-a răzbunat pe rachetă, făcîndu-i cunoștință cu hard-ul de la Mason.

La a 4-a minge de meci

Pauză de vestiar, în aerul încărcat de umiditate, și un nou start. Cu break rapid pentru Halep, 3-1, apoi 3-3, dar numărul 3 WTA a reacționat imediat și s-a dus la 5-3. N-a ezitat pe serviciul propriu. A mai agonisit 3 mingi de meci și a valorificat-o pe a doua, a patra per total. Un mare suspin de ușurare pentru prima victorie în fața lui Mladenovic și pentru depășirea unui obstacol mereu dificil, întîiul meci dintr-un turneu. Pentru un loc în "sferturi", o va întîlni pe învingătoarea dintre Andrea Petkovic și Camila Giorgi.

Simptome timpurii

Săptămîna trecută, la Toronto, unde a ajuns în finală, Simona a abandonat din cauză de "heat illness", așa-numita boală de căldură, specifică tenisului. Cu tensiunea scăzută și pulsul ridicat, amețeală și crampe stomacale, ea a luptat brav în setul secund, dar n-a mai rezistat în al treilea.

Vremea de la Toronto, cu umiditate mare, o afectase de cu cîteva zile înainte. Ea a simțit după meciul cu Agnieszka Radwanska, din "optimi", ușoare amețeli și o stare generală mai puțin bună. Ajunsă la Cincinnati fără să știe dacă va putea juca, a avut la dispoziție două zile pentru a se reface și a decis că e aptă să intre pe teren.

Măcar finală

Maria Șarapova, adversara directă a Simonei Halep pentru locul 2 mondial, s-a retras din turneul de la Cincinnati din cauza aceleiași accidentări la picioul stîng care o chinuie de ceva vreme. "E o decizie greu de luat, dar cred că este cea mai înțeleaptă. Vreau să fiu într-o formă cît mai bună la US Open", a argumentat rusoaica. Halep o poate depăși pe Maria doar dacă ajunge în finală, asigurîndu-și astfel, virtual, și poziția de cap de serie 2 la New York.

22de mingi de break a avut Halep aseară, din care a valorificat 8. A salvat, la rîndul ei, 4 din 11

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
romil
romil  •  20 August 2015, 13:25

Cine eşti Andronic Popovici să-ţi permiţi asemenea verdicte "nu-ţi justifici locul în ierarhia mondială"???Pe ce loc eşti domnia ta( sic!)???Până şi mult lăudata, titrata Serena a avut căderi, accidentări şi accidente chiar(nu ştiau dacă bea sau se droghează) ,etc.Dacă am dori să fim mai cinstiţi, mai sinceri cu noi înşine lumea ar fi mai bună,mai frumoasă...La urma urmei cât de orb poate fi cineva(sau rău intenţionat) să nu observe cât a crescut jocul Simonei în ultimul timp ?...Doamne ajută Simona şi pe viitor !!!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 August 2015, 11:59

Momentul cel mai dificil a fost la sfarsitul setului 2 cand, dupa o minge de meci la 5-4 pe serviciul SImonei frantuzoaica a intors setul si l-a castigat. M-am temut ca va claca apoi in decisiv.

lapusneanul
lapusneanul  •  20 August 2015, 11:08

nea sebi....in acel comentariu era ceva ironie, sper ca te-ai prins ? :) chestia cu clasamentele si diferenta dintre atp si wta e pentru altii, eu , cat de cat:) ma pricep..

Vezi toate comentariile (14)
Comentează