SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Începe campania, prima bătălie » Simona Halep ia startul în ultimul turneu de Mare Șlem al anului

Simona Halep își dorește un parcurs cît mai lung la US Open
Simona Halep își dorește un parcurs cît mai lung la US Open

Articol de - Publicat marti, 01 septembrie 2015 00:00

Favorită 2, ea o întîlnește în primul tur pe Marina Erakovic, o jucătoare care reprezintă Noua Zeelandă, dar are origini croate. Cea mai bună performanță a româncei la US Open e atingerea optimilor de finală, în 2013.

Simona a fost relaxată, glumeață, a făcut cumpărături, s-a antrenat. De azi începe treaba serioasă. A doua jucătoare a lumii debutează la US Open împotriva Marinei Erakovic din Noua Zeelandă.

Pentru româncă este a șasea oară cînd participă direct pe tabloul principal la US Open. E turneul la care a avut cele mai slabe rezultate, dacă o optime de finală poate fi considerată așa. Însă, în comparație cu sferturi la Australian Open, finală la Roland Garros și semifinale la Wimbledon așa este. "Poate sînt prea multe lucruri de făcut în afara terenului aici, la New York", a spus în glumă Simona.

Românca e cap de serie doi, la fel ca anul trecut. În 2014 presiunea a copleșit-o și a cedat în turul al treilea în fața croatei  Mirjana Lucici-Baroni, cea care avea să o elimine și în acest sezon la Roland Garros.

"În trecut nu aveam destulă încredere că pot face ceva important la US Open. Acum mă simt mai bine, am avut două săptămîni bune înainte de a veni la New York și cred că acest lucru mă va ajuta. O să mă bucur de fiecare clipă și nu o să mă gîndesc la presiune. De fapt, eu joc bine sub presiune, dar să nu fie prea multă", a mai spus Simona.

Rezultatele din acest an de pe hard i-au dat încrederea despre care a vorbit Simona. Trei titluri, două finale și cele mai multe meciuri cîștigate pe această suprafață. De aceea, românca a  juns să spună că se simte cel mai bine pe hard. Urmează două săptămîni  în care poate să demonstreze acest lucru.

Îi ascultă sfaturile

Simona Halep are o colaborare foarte bună cu Darren Cahill. Ea a dezvăluit  la întîlnirea cu jurnaliștii de la New York că australianul a fost cel care a sfătuit-o să nu pună mîna pe rachetă în cele patru săptămîni de pauză dintre Wimbledon și US Open.

"Mie mi s-a făcut dor după patru zile, dar am vorbit cu Darren, el mi-a spus să stau departe de rachetă, așa am făcut și mi-a prins bine", a spus Simona. Românca a adăugat și că australianul a făcut o treabă bună cu ea: "A reușit să mă relaxeze, să-mi relaxeze mintea. Acum joc din nou cu plăcere și asta este cel mai important".

"Serena are prima șansă"

Românca a fost întrebată cum schimbă perspectiva celorlalte jucătoare faptul că Serena poate face Marele Șlem calendaristic la US Open, iar dacă una dintre ele reușește să o învingă va sta în cale istoriei. "Nu cred că e așa, dar cred că ea are o mare șansă să împlinească această performanță. Nu mai spun, ca de obicei, că turneul e deschis, Serena are prima șansă", a răspuns românca.

7-5este raportul dintre victoriile și înfrîngerile Simonei la US Open în cei cinci ani în care a participat

Românce la US Open

  • Simona Halep (2) - Marina Erakovic (Noua Zeelandă)
  • Irina Begu (28) - Olga Govorţova (Belarus)
  • Alexandra Dulgheru - Angelique Kerber (Germania, 11)
  • Monica Niculescu - Alexandra Panova (Rus)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mviorel1
mviorel1  •  01 Septembrie 2015, 16:19

bafta simona

mviorel1
mviorel1  •  01 Septembrie 2015, 16:19

adi84.
adi84.  •  01 Septembrie 2015, 11:05

Succes.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează