SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Incertitudinile lui Nadal » Rafa îşi continuă recuperarea şi nu dezvăluie încă data la care va reveni pe teren

Rafael Nadal
Rafael Nadal

Articol de - Publicat miercuri, 26 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 20:08

Spaniolul a acceptat să discute problemele sale cu patru dintre cele mai mari ziare ale Europei: L Equipe, Marca, Gazzetta dello Sport şi Daily Mail.

Rafael Nadal n-a mai jucat de pe 28 iunie, de la Wimbledon. Tot de atunci n-a mai acordat un interviu amplu. Patru ziarişti de la unele dintre cele mai importante ziare din Europa au discutat cu Nadal timp de aproape o oră la un hotel de cinci stele din Madrid. Fostul lider mondial, acum al patrulea jucător al lumii, nu a răspuns la întrebarea pe care toată lumea o are în minte.

Cînd va reveni? "Nu ştiu nimic deocamdată. În capul meu situaţia e destul de clară. Trebuie să mă vindec complet şi apoi voi decide cum şi unde o să revin. Vreau să fiu sută la sută vindecat şi să nu mai intru pe teren cu îndoieli în ceea ce priveşte starea mea fizică", a spus spaniolul.

Nu merge la Turneul Campionilor?
Cîştigător pentru a şaptea oară la Roland Garros în luna iunie, Nadal spune că unul dintre obiectivele sale este să ajungă pregătit la începutul lui 2013, la Doha şi la Australian Open. De aici, ziariştii prezenţi la acest interviu au spus că ei cred că Nadal nu va mai juca vreun meci în 2012. Ibericul a anunţat în urmă cu două luni că suferă de sindromul Hoffa, o inflamaţie a grăsimii din jurul rotulei.

"Nimeni nu s-a retras din cauza acestei boli. Viitorul e pozitiv, am 26 de ani, iubesc întrecerea, iubesc tenisul", a adăugat el. Programul lui cuprinde în aceste zile cîte o oră de înot în mare în costum de neopren în fiecare dimineaţă şi mult lucru în sala de forţă, cu fizioterapeutul.

Nadal a trecut prin multe clipe grele din cauza problemelor de la genunchi, a jucat ultimele meciuri luînd antiinflamatorii şi făcînd infiltraţii, iar cînd durerile au fost insuportabile a spus "stop". Cel mai greu moment de cînd nu mai joacă tenis a fost atunci cînd a luat decizia să renunţe la Jocurile Olimpice de la Londra. "Timp de două săptămîni am fost foarte-foarte trist. Sper din toată inima să ajung la Rio, dar mai sînt patru ani pînă atunci". Nadal nu se gîndeşte prea mult la viitor, ci intră în sala de forţă, hotărît să se vindece, şi apoi va lua deciziile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează