SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Incredibila remontare » Irina Begu a reuşit cea mai spectaculoasă revenire a carierei, de la 0-5 în decisiv în faţa Sabinei Lisicki

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2016 00:00

O dispută de tenis nu se termină până nu se concretizează o minge de meci.

E clişeul pe care îl auzim deseori, dar care în foarte puţine ocazii are o aplicare în realitate atât de dramatică precum cea de vineri seară, de la confruntarea dintre Irina Begu şi Sabine Lisicki.

Turul al treilea la Miami, turneu foarte important, de categorie Premier Mandatory, emoţii diverse, senzaţii complexe şi treceri bruşte de la o dispoziţie la alta. Dar şi un contrast între capitulare şi mobilizare, trăite secvenţial când de una, când de cealaltă.

Pe tobogan

Begu, care e în căutarea încrederii după ce a pornit anul cu o accidentare la genunchi, a luat primul set cu 6-4, gestionând cu nervi reci game-ul al 10-lea. Apoi, elanul s-a transferat complet înspre germancă, 6-1 în actul secund şi un start furibund de decisiv, cu 2-0. Frustarea româncei creşte la o decizie de arbitraj pe care ea nu o agreează şi asta se vede în joc. Scorul se îngraşă în dreptul lui Lisicki, ajungând la 4-0, apoi la 5-1. Servea pentru meci finalista de la Wimbledon 2013, când, dintr-o dată, lucrurile n-au mai fost la fel de line pentru ea. Irina s-a cabrat şi a început să ameninţe, obţinând mingi de break una după alta. Acolo s-a dat bătălia cea mai aprigă, când românca avea ultima şansă de a întoarce meciul. A salvat Sabine cât a salvat, dar nu a putut rezista presiunii. Şi-a cedat serviciul, fisura era deja făcută.

Game-ul supravieţuirii

De acolo, de la 1-5, scorul devine 6-5 pentru Begu, care, după ce salvase şi o minge de meci pe traseu, urma să servească pentru victorie. N-ar fi fost însă nebunia rotundă dacă totul s-ar fi încheiat acolo. Aşa că a venit un nou break, al germancei, iar confruntarea halucinantă urma să se tranşeze cu un joc decisiv. Unul pornit în trombă de Irina, care a returnat cu agresiv şi s-a dus la 5-0. Şi-a pierdut apoi cele două servicii. Oare? Să fi luptat atât ca să ajungă aici şi totul să se destrame la pragul limită. Nu. E 6-2 şi Lisicki comite dublă greşeală. E gata!

Abia atunci simte Begu cum adrenalina se scurge din corp, lăsând loc unei dulci epuizări. Se bucură scurt, cu ultimele zvâcniri de energie, dar şi mai scurt şi sec e salutul oferit de germancă. Pentru ea, această înfrângere înseamnă ieşirea din Top 50. Pentru Irina, un mare impuls de încredere. O partidă pe care nici una dintre ele n-o va uita vreodată. Dar din motive total diferite.

2 ore și 21 de minutea durat disputa dintre Begu şi Lisicki, într-o zi în care pe tabloul feminin au fost alte cinci meciuri de peste două ore

102 punctea reuşit Irina, faţă de adversara ei, care a adunat 106, dar tot a pierdut

Adversară neaşteptată

Până la Miami, Irina câştigase anul acesta doar un meci, în turul 1 la Shenzhen, în chiar prima săptămână a sezonului. Acum, după victoriile la Maria Sakkari (Gre) şi Sabine Lisicki, bilanţul s-a îmbunătăţit în numai câteva zile. Pentru româncă, urmează o întâlnire cu cehoaica Kristyna Pliskova, stângacea venită din calificări, care a beneficiat în runda secundă de abandonul Belindei Bencic, cap de serie 7, la 1-4. Elveţianca s-a retras din cauza unor probleme la spate, în zona lombară.

Monica, încă un maraton

În turul al 3-lea de la Miami s-a calificat şi Monica Niculescu, care vineri a întâlnit-o pe semifinalista de US Open 2014, Shuai Peng. Cele două se aflau la a cincea ciocnire, scorul dintre ele fiind egal, 2-2. Chinezoaica, aflată pe locul 664 WTA, şi-a încheiat prematur sezonul 2015, din cauza unor probleme serioase la spate, disputând primul ei meci de anul acesta la Indian Wells, acum 2 săptămâni. Românca s-a impus cu 6-1, 3-6, 6-0, după exact două ore, şi o va întâlni în continuare pe CoCo Vandeweghe, cea care a eliminat-o pe Carla Suárez Navarro, favorita 6.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
laurcrist
laurcrist  •  27 Martie 2016, 16:31
Postat de Mihail Negulescu pe 27 Martie 2016, 14:41

Nu-mi aduc aminte să mai fi văzut o astfel de revenire (cel puțin la un Român (Româncă) și am văzut destule la viața mea. Cu evoluții în general oscilante, aseară a avut o voință cu totul ieșită din comun. O FELICIT DIN TOATĂ INIMA ȘI-I UREZ SUCCES MAI DEPARTE!

Chiar ca este o realizare!! Am avut privilegiul sa am un suvenir cu ea la meciul Canada-Romania la FEDCUP. Sper sa bata Germania. Hai ROMANIA!!!

739726022812358
Mihail Negulescu  •  27 Martie 2016, 14:41

Nu-mi aduc aminte să mai fi văzut o astfel de revenire (cel puțin la un Român (Româncă) și am văzut destule la viața mea. Cu evoluții în general oscilante, aseară a avut o voință cu totul ieșită din comun. O FELICIT DIN TOATĂ INIMA ȘI-I UREZ SUCCES MAI DEPARTE!

laurcrist
laurcrist  •  27 Martie 2016, 13:39

Articol cu multe sincope...le enumar? 1. Scorul se ingrasa 2. Irina s-a cabrat si a inceput sa ameninte. 3. Să fi luptat atât ca să ajungă aici şi totul să se destrame la pragul limită. 4. La a cincea ciocnire.... Apropos, la catolici e Pashtele... In rest, articolul a fost entuziasmant chiar.... Vanea Vanea de la Chirila

Vezi toate comentariile (4)
Comentează