SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Înfrângere cu semne bune » Irina Begu a fost eliminată de o jucătoare din Top 3 WTA la Indian Wells

Irina Begu va primi un cec de 41.350 de dolari pentru atingerea turului al treilea // FOTO Guliver/GettyImages
Irina Begu va primi un cec de 41.350 de dolari pentru atingerea turului al treilea // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2017 00:00

Irina Begu a înregistrat duminică noapte a opta înfrângere în fața unei jucătoare din Top 3 într-un meci decis la câteva lovituri.

Irina Begu e pe un drum care îi poate aduce din nou încredere, chiar dacă duminică noaptea ea a pierdut în două seturi în fața cehoaicei Karolina Pliskova cu 4-6, 6-7(2) în turul al treilea la Indian Wells.

Pentru românca de pe locul 32 WTA a fost un început de an complicat, cu doar o victorie și multe înfrângeri.

La Indian Wells a mai pus o victorie la bilanț, ea învingând-o în turul al doilea pe Luisa Chirico, iar sorții i-au scos-o apoi în cale pe cea mai în formă jucătoare a sezonului.

Cehoaica în vârstă de 24 de ani și care ocupă locul 3 în ierarhia mondială a înregistrat doar două înfrângeri în 2017, una în "sferturi" la Australian Open și una în primul tur la Dubai.

Dacă erau puse în balanță aceste aspecte, putea să pară că Pliskova va avea un meci ușor contra lui Begu, dar nu a fost deloc așa.

Karolina, care în turul al doilea a fost împinsă de Monica Puig în trei seturi, a trebuit să muncească serios pentru a trece de româncă.

Primul set a avut break-uri la început și la final, cu cehoaica fructificând a treia minge de set care i s-a ivit pe serviciul Irinei la scorul de 5-4. Un serviciu care a produs opt duble greșeli și cinci ași pe tot parcursul partidei.

"Extrem de dificil"

Echilibrul s-a păstrat și în partea a doua, unde Irina a avut două oportunități pe propriul serviciu, la 5-4, de a trimite meciul în decisiv.

Cu loviturile sale plate, Pliskova a reușit însă să revină în set și să ajungă la tie-break, unde a fost mult mai inspirată, în timp ce românca încă era marcată de șansele pierdute mai devreme.

"A fost un meci cu suișuri și coborâșuri. Am avut 13 șanse de break sau ceva de genul în primul set, care a durat o oră și a fost extrem de dificil. M-am simțit bine la serviciu, chiar dacă primul nu a fost prea bun.

Am condus cu 3-1 cel de-al doilea, apoi am luat o pauză și am făcut câteva game-uri oribile. Ea a crescut în joc, a lovit din ce în ce mai agresiv și a reușit să mă împingă dincolo de linia de fund a terenului, dar credeam în continuare și de aceea am reușit să fac din nou pasul în față. Ar fi putut exista un set decisiv", a rezumat Pliskova ce s-a petrecut în meciul care a durat două ore.

Pentru Irina a fost a opta înfrângere în fața unei jucătoare din Top 3, ea neavând în palmares nicio victorie la o astfel de jucătoare. După partida de duminică noaptea, bilanțul româncei în 2017 continuă să fie pe minus, 2-8, dar semnele din jocul ei sunt încurajatoare.

6-22este raportul dintre victoriile și înfrângerile Irinei Begu în fața jucătoarelor de Top 10

1-1a devenit scorul întâlnirilor generale dintre Begu și Pliskova, românca avea o victorie în fața cehoaicei care data din 2011, de la Tokyo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  14 Martie 2017, 15:23

Pliskova este o jucatoare mai buna ca toate cele 4 jucatoare ale noastre din top 100 la un loc !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează