SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Între 4 şi 7 » Începe turneul de la Miami! Simona Halep e favorita numărul 6: ce şanse are să mai urce în clasament

Simona Halep are drept cea mai bună performanţă de pînă acum la Miami atingerea turului al 3-lea în 2012 şi 2013 // Foto: Mediafax-AFP
Simona Halep are drept cea mai bună performanţă de pînă acum la Miami atingerea turului al 3-lea în 2012 şi 2013 // Foto: Mediafax-AFP

Articol de GSP - Publicat marti, 18 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 martie 2014 11:21

Românca, 5 WTA, încă poate urca în clasament la capătul concursului din Florida, dar numai dacă atinge fazele cele mai avansate ale tabloului. Chiar dacă pierde devreme, nu poate pica mai jos de locul 7.

Săptămîna trecută, Simona a mai rupt un colţ de gheaţă din aisbergul care stă în faţa celor mai înalte onoruri ale circuitului feminin. A urcat pînă în semifinale la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory, a doua ca valoare după cele de Mare Şlem.

Ascensiunea rapidă, spectaculoasă a româncei, începută în primăvara anului trecut, a primit încă o doză de explozie, ea escaladînd alte două trepte în ierarhia mondială, de pe 7 pe 5. A devenit astfel jucătoarea autohtonă cel mai bine clasată din istorie, peste locul 7 atins de Irina Spîrlea în 1997.

O dată intrată în Top 10, creşterea unei jucătoare devine mult mai complicată. Chiar şi menţinerea în trupa de elită presupune o constanţă la nivel foarte înalt, mai ales în concursurile importante.

Halep are însă avantajul că, pînă în luna mai, poate acumula puncte preţioasă. Abia la turneul de la Roma va înfrunta fantoma primului rezultat major reuşit în 2013, semifinala, şi va trebui să apere acele puncte.

Jocul rezultatelor
Deocamdată însă, există o circumstanţă favorabilă la Miami, turneu tot Premier Mandatory care debutează azi cu meciuri din turul întîi. Simona va juca însă direct în al doilea, unde o va întîlni pe învingătoarea dintre Casey Dellacqua (Aus), învinsa ei în "sferturile" de la Indian Wells, şi Stefanie Voegele (Elv).

Anul trecut, Halep a ajuns în turul al 3-lea în Florida, răsplătit cu 80 de puncte. În funcţie de cît de departe înaintează pe tabloul de anul acesta şi de ceea ce fac adversarele din faţa şi din urma ei, ea poate urca încă un loc sau poate pica maximum două poziţii.

Locul 4 - poate fi obţinut într-o singură situaţie. Dacă Simona cucereşte titlul, o depăşeşte pe Azarenka, bielorusa care nu participă la Miami din cauza unei accidentări.

Puncte
4. Halep 5.695
5. Azarenka 5.441

Locul 5 - este conservat dacă Simona pierde în turul secund sau al treilea, iar Petra Kvitova să nu joace finala cu Jelena Jankovici sau Angelique Kerber să nu cucerească titlul tot după o finală cu Jankovici. Dacă ajunge cel puţin în optimi, trebuie ca nici una dintre Kvitova, Jankovici sau Kerber să nu cîştige competiţia.

Locul 6 - există şi posibilitatea ca românca să alunece un loc în clasament. Acest lucru se poate întîmpla:
- dacă Halep nu merge mai sus de semifinale, iar Kvitova sau Jankovici cîştigă titlul
- dacă Halep se opreşte în optimi sau sferturi, iar Kvitova sau Kerber cîştigă turneul, dar nu după o finală cu Jankovici.
- dacă Halep se opreşte în turul 3, iar una dintre Kvitova sau Jankovici ajunge în finală.

Locul 7 - Simona poate cădea două poziţii dacă pierde în turul al 3-lea, iar finala se dispută între Kvitova şi Jankovici. De asemenea, mai poate pierde două poziţii dacă Kerber cîştigă turneul după o finală cu Jankovici.

Puncte la o finală Kvitova - Jankovici
5. Kvitova 4.805 sau 5.155 dacă ia turneul
6. Jankovici 4.790 sau 5.140 dacă ia turneul
7. Halep 4.760

Puncte la victoria lui Kerber într-o finală cu Jankovici
5. Kerber 4.970
6. Jankovici 4.790
7. Halep 4.760

Cetăţean de Onoare la Constanţa
În lipsa sa, Simona Halep a primit ieri, în oraşul său natal, titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Constanţa. Distincţia a fost ridicată de tatăl jucătoarei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că sportiva nu va beneficia de avantaje materiale şi financiare de pe urma acestui titlu.

"Noi nu oferim nici un fel de avantaje, nici materiale, nici financiare, ci pur şi simplu este o recunoaştere publică a reprezentanţilor judeţului Constanţa a meritelor marii sportive care este Simona Halep, o constănţeancă şi o dobrogeancă", a declarat Constantinescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (67)
soriniz
soriniz  •  19 Martie 2014, 16:27
Postat de phoenixi1983 pe 19 Martie 2014, 00:36

nu cred ca va putea trece de williams...daca a va face va fi cea mai mare victorie a ei

Atentie! Este vorba de Venus Williams. E drept ca a pierdut in fata ei chiar in ultimul meci.

xnread
xnread  •  19 Martie 2014, 12:44
Postat de phoenixi1983 pe 19 Martie 2014, 00:36

nu cred ca va putea trece de williams...daca a va face va fi cea mai mare victorie a ei

Daca trece de Williams,poate aspira pe buna dreptate nu doar la castigarea unuia dintre cele patru turnee de Grand Slam ci si la suprematia totala.Totul este posibil sau ''cine nu trage,rateaza 'ntotdeauna tinta'' .

lapusneanul
lapusneanul  •  19 Martie 2014, 08:49

sunteti in urma, in turul 2 simona va juca cu dellacqua ! in turul 1, dellacqua - voegele 6-3, 6-2 !

Vezi toate comentariile (67)
Comentează