SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

EXCLUSIV Totul despre ascensiunea Irinei Begu: „Legendele tenisului vorbesc cu admirație despre ea, ultimele luni au fost extraordinare”

Irina Begu, în acțiune la Madrid / Sursă foto: Imago Images
Irina Begu, în acțiune la Madrid / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 18:10 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 08:42

Gabriel Moraru, unul dintre antrenorii Irinei Begu, a prefațat duelul elevei sale cu Maria Sakkari, din „sferturile” de la Madrid, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro. Begu o înfruntă pe grecoaică diseară, de la ora 21:00, pentru un loc în „careul de ași” de la Caja Magica.

Față în față cu unul dintre cele mai importante meciuri ale ei din ultimii ani, Irina Begu, 31 de ani, abordează „sfertul” de la Madrid din postura de cel mai bine clasată jucătoare a României. Adversară îi e un nume de calibru, Maria Sakkari, fost #3 mondial și semifinalistă la Roland Garros.

Gabriel Moraru, parte din echipa Irinei, a vorbit despre meciul din această seară, dar și despre rezultatele excelente reușite de Begu în ultimul timp. 

Gabriel Moraru, înainte de Begu - Sakkari: „Presiune pe reverul grecoaicei”

-  Domnule Moraru, în calitate de antrenor al Irinei, unde credeți că se va scrie istoria meciului de diseară? În opinia dumneavoastră, care sunt punctele slabe ale grecoaicei pe care Irina ar trebui să le speculeze? 
- Irina a jucat si anul trecut, în semifinala de la Sankt Petersburg, cu Sakkari, unde a pierdut 6-4 în decisiv. O cunoaște bine. E greu să spui despre o jucatoare precum Sakkari că are puncte slabe, dar, cu siguranță, presiunea trebuie pusă în reverul grecoaicei, cu mingi lovite lung și cu mult efect, urmărind s-o împingă, să o țintuiască în spatele terenului, pentru ca apoi, pe mingile scurte, să poată fi mai ofensivă Irina și să își creeze oportunități de a închide punctele. De asemenea, serviciul Irinei joacă un rol important, Irina a reușit sa valorifice foarte bine serviciul în ultimele meciuri. În cel cu Samsonova, dacă nu mă înșel, a avut procentaj cu primul serviciu 77%.

- Cum ai cataloga parcursul ei de la Madrid de până acum? 
- Cu aceste sferturi de finală, Irina și-a egalat momentan cea mai buna performanță avută la Madrid până acum. Am încredere în șansele Irinei din aceasta seară!

Totul despre ascensiunea Irinei Begu: „Legendele tenisului vorbesc cu admirație despre ea, ultimele luni au fost extraordinare”
Gabi Moraru / Sursă foto: Lorin-Gabriel Gozob

Gabriel Moraru, despre ascensiunea Irinei Begu: „Ultimele 12-14 luni au fost extraordinare”

- Martina Navratilova o lăuda recent pe Irina, spunea că „e una dintre jucătoarele cu care nu vrei să te întâlnești pe zgură”. De ce e această suprafață cea pe care poate provoca cele mai mari „daune”? 
- Am citit și eu ce a spus Navratilova despre Irina și mă bucură enorm că i se observă rezultatele, iar legende ale tenisului vorbesc cu admirație despre Irina. Nu este neobișnuit faptul că se simte bine pe zgură. În România, creștem si ne formăm pe această suprafață. Desi Irina joacă bine și pe hard, zgura rămâne suprafața ei preferată. 

- Irina e din nou aproape de cea mai bună clasare a ei (n.r. - locul 22), unde crezi că se poate opri?
- Da, suntem cu toții mândri de Irina. Ultimele 12-14 luni, mai ales, au fost extraordinare, cu titluri importante câstigate, cu faze superioare la turnee mari, precum si clasarea în Top 30. Nu aș putea să dau un pronostic până unde poate urca în clasament. Cert este că Irina are o atitudine foarte bună și sănătoasă despre ce înseamnă performanța și sunt sigur că va mai face rezultate ce o pot propulsa în Top 20. 

Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”
INTERVIU
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Irina Begu, peste Simona Halep în clasament

Grație victoriei de luni cu Samsonova, Irina și-a asigurat și un salt în clasamentul WTA, până pe 27, exact cu un loc deasupra Simonei Halep, și astfel va deveni, începând de luni, cel mai bine clasată jucătoare din România. 

Simona Halep a alunecat în clasament pentru că nu a mai jucat din luna septembrie de la US Open, unde fost descoperită pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă. Fostul lider mondial a fost din august 2013 și până pe 8 mai 2023 cel mai bine clasată dintre românce în ierarhia mondială. Cât despre Irina, ea este aproape de cea mai bună poziție ocupată vreodată, 22 WTA

161.525 de dolarieste premiul, sumă brută, pe care și l-a asigurat Irina Begu prin calificarea în sferturile de finală

Citește și alte știri despre Irina Begu: 

Irina Begu o întâlnește pe Maria Sakkari în a treia sa încercare de a ajunge în semifinalele turneului de la Madrid

Irina Begu e în „sferturi” la Madrid după o prestație impresionantă cu Liudmila Samsonova! Devine românca #1 în clasament + Următoarea adversară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
bozo76
bozo76  •  04 Mai 2023, 04:26

Din pacate se oprii in semifinale. Poate la urm turneu. Sa fim optimisti.

bozo76
bozo76  •  03 Mai 2023, 08:19
Postat de rva4 pe 02 Mai 2023, 19:07

Așa e! E mare! E mare puterea roxadustatului! E mare minciuna în care ai trăit atâția ani în care machidoanca se droga la greu! E mare lăcomia ei de bani! E mare rușinea de a fi prins ca trișezi! E mare ciuda și necazul tău! Hai, pa! În rest, .....Felicitări Irina!

Rva4. Bine ca stii tu ca de ani de zile lua medicamentul ala. Stii tu. Hai pa.

Trandafir
Trandafir  •  03 Mai 2023, 07:41

Felicitari pentru frumoasa performanta de la Madrid ! Succes in continuare la Roma/ WTA 1000 !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează