SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN CINCINNATI

Istoria unui duel » Simona şi Serena s-au întîlnit pentru prima oară în 2011

Prima finală mare disputată de Simona Halep (stînga) şi Serena Williams a fost anul trecut, la Singapore, în Turneul Campioanelor // Foto: Reuters
Prima finală mare disputată de Simona Halep (stînga) şi Serena Williams a fost anul trecut, la Singapore, în Turneul Campioanelor // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Au pornit de la trei seturi, apoi au urmat victorii categorice, pentru ca apoi să revină la confruntări echilibrate.

"Cu Serena nu ştii niciodată ce se poate întîmpla: poate poţi să cîştigi, dar în acelaşi timp poţi pierde foarte repde", a spus Simona înaintea finalei de la Cincinnati. Cele două s-au întîlnit ieri pentru a şaptea oară, iar prima lor confruntare datează din urmă cu patru ani.

Timp în care au jucat pe toate suprafeţele, cu Serena cîştigînd de cele mai multe ori lejer. Însă în ultima perioadă lucrurile s-au mai strîns, a venit şi prima victorie a Simonei, iar meciurile dintre ele pot deveni o rivalitate în adevăratul sens al cuvîntului.

2011. Wimbledon. Iarbă. Turul 2. Serena Williams 3-6, 6-2, 6-1

Prima întîlnire a fost pe 23 iunie 2011. Simona avea 19 ani, era pe locul 58 în lume şi se afla pentru prima oară pe tabloul principal de la Wimbledon. Serena avea 29 de ani şi era atunci pe locul 25 WTA. Doar ce revenise după o lungă suferinţă şi era abia la al patrulea meci în circuit. Williams s-a impus, după ce a pierdut primul set. "De obicei, jucătoarele de înălţimea ei nu servesc cu atîta forţă, e chiar foarte tare", spunea atunci Serena.

2013. Roma. Zgură. Semifinale. Serena Williams. 6-3, 6-0

Doi ani mai tîrziu, Serena şi Simona s-au reîntîlnit. Americanca se întorsese pe primul loc în lume, iar românca era pe 64. A fost o partidă fără suspans pentru Williams, însă pentru Simona turneul de la Roma a fost punctul de plecare al unei ascensiuni incredibile în acel moment. Venise din calificări şi obţinuse victorii importante pe traseu.

2013. Cincinnati. Hard. Sferturi de finală. Serena Williams 6-0, 6-4

La următoare ciocnire, deja Simona avea trei trofee cucerite şi ajunsese pe locul 25 în lume. Şi de data aceasta Serena a fost prea mult pentru Halep, care a mai pierdut un set la zero în faţa americancei.

2014. Singapore. Hard indoor. Grupe. Simona Halep 6-0, 6-2

După încă un an, înfruntarea s-a produs la Turneul Campioanelor. Simona era pe 4, Serena nu mai coborîse de multă vreme de pe 1. Românca i-a întors un set la zero şi mereu cînd e întrebată care este cea mai bună victorie a carierei sale, vorbeşte despre acest meci. "Simona a evoluat foarte mult, nu am mai văzut-o jucînd atît de bine. Abia aştept următoarea noastră întîlnire pentru că m-a făcut să-mi doresc să merg acasă să mă antrenez, în special pentru ea", spunea Serena atunci.

2014. Singapore. Hard indoor. Finală. Serena Williams 6-3, 6-0

Revanşa avea să vină rapid. După doar cîteva zile, în finala de la Singapore. Halep n-a mai fost la fel de relaxată şi Serena s-a impus foarte repede, întorcîndu-i din nou un set la zero. La festivitatea de premiere, Serena i-a spus Simonei că vrea o poză cu viitorul lider mondial.

2015 Miami. Hard. Semifinale. Serena Williams 6-2, 4-6, 7-5

Un alt episod al confruntării dintre cele două trebuia să se joace la Indian Wells, în semifinale, dar  liderul WTA s-a retras înainte de startul meciului. Întîlnirea s-a petrecut o săptămînă mai tîrziu, la Miami, şi a rezultat o partidă în care Serena a trebuit să-şi folosească toată energia pentru a trece de Halep.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
60old
60old  •  24 August 2015, 11:04

Lasa Simona, la ora actuala Serena este greu de batut, este mult prea puternica dar va interveni varsta.

spinoza
spinoza  •  24 August 2015, 10:54

Bravoooooooo Simona! Inainte spre primul loc. Timpul tine cu tine. Cine va fi nr 1 dupa Serena?

lukasoil17
lukasoil17  •  24 August 2015, 09:41

....si de atunci serena o bate pe unde o prinde.....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează