SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

ITIA nu se lasă » Organizația depune apel la TAS în cazul britanicei Tara Moore

Tara Moore pe vremea când juca FOTO Imago Images
Tara Moore pe vremea când juca FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 18:40 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 04:47

ITIA a anunțat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia de nevinovăție a Tarei Moore, care a fost absolvită de orice vină după 19 luni de către Sport Resolutions.

Organizația care se ocupă de dopajul din tenis a decis să înainteze apel la TAS în cazul britanicei Tara Moore. Jucătoare de dublu, Tara Moore a fost suspendată provizoriu pe 27 mai 2022 în urma unui test pozitiv la steroizi anabolizanți, boldenon și nandrolon. un test recoltat la turneul de la Bogota în 2022.

Ea a avut de așteptat 19 luni, până în decembrie 2023, pentru a fi audiată de Sport Resolutions și apoi exonerată, constatându-se că a mâncat carne contaminată. ITIA va contesta doar ipoteza infestării cu nandrolon.

Verdictul TAS pentru rusoaica Kamila Valieva: pedeapsă DRASTICĂ pentru copilul-minune din patinaj
TAS
Verdictul TAS pentru rusoaica Kamila Valieva: pedeapsă DRASTICĂ pentru copilul-minune din patinaj

Un mesaj cu subînțeles

Tara Moore a scris un mesaj după decizia din decembrie: „19 luni. 19 luni de timp irosit. 19 luni din reputația mea, din clasamentul meu, din viața mea, s-au scurs încet. 19 luni de suferință emoțională. 19 luni, eu și echipa mea primim răspunsul pe care îl știam de la început.

Va dura mai mult de 19 luni pentru a reconstrui, repara și recupera din lucrurile prin care am trecut, dar vom reveni mai puternici ca niciodată" este mesajul lui Moore.

Tara Moore era pe locul 88 în clasamentul de dublu în momentul în care a început suspendarea sa provizorie. Britanica a disputat două finale în circuitul WTA de dublu, la Bogota în 2022 și în 2016 la Rio de Janeiro.

La Bogota, unde a fost testată pozitiv, ea a făcut pereche cu soția sa, Emina Bektas.

Citește și:

Prima reacție de la Moscova, după suspendarea Kamilei Valieva: „A fost declarat război sportului rusesc”
RUSIA
Prima reacție de la Moscova, după suspendarea Kamilei Valieva: „A fost declarat război sportului rusesc”
Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul  Kamilei Valieva
PATINAJ ARTISTIC
Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul Kamilei Valieva

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează