SPORTURI  »  TENIS  »  ATP FINALS

VIDEO Jannik Sinner, prima victorie la ATP Finals » 85 de minute de control și agresivitate în fața lui Stefanos Tsitsipas

Jannik Sinner în acțiune Foto Imago +6   FOTO
Jannik Sinner în acțiune Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 19:21 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 19:56

Italianul Jannik Sinner, 22 de ani, #4 ATP, l-a învins cu 6-4, 6-4 pe Stefanos Tsitsipas, 25 de ani, #6 ATP în ziua de deschidere a Turneului Campionilor, găzduit de Torino

Primul meci de simplu de la Turneul Campionilor i-a opus pe doi jucători care au deja un istoric însemnat în meciurile directe.

Dacă ar fi fost un criteriu pentru evaluarea favoritului, atunci opțiunile s-ar fi îndreptat spre Stefanos Tsitsipas, care conducea cu 5-2. Jannik Sinner se impusese însă în februarie la Rotterdam, tot în condiții de hard indoor. În plus, e în cea mai bună formă a sa posibilă, încrederea revărsîndu-i-se masiv din rachetă.

Stefanos Tsitsipas, probleme la spate

Italianul în vârstă de 22 de ani, numărul 4 mondial, a demonstrat de ce a făcut din 2023 anul său de vârf de până acum, controlând meciul și plimbându-l pe Tsitsipas dintr-un colț în altul al terenului cu loviturile sale plate, dar bine măsurate.

+2 FOTO

22 de lovituricâștigătoare a adunat Jannik Sinner în cele 85 de minute petrecute pe teren în înfruntarea cu Stefanos Tsitsipas

Grecul a jucat însă cu reținere pe alocuri – are unele probleme la spate și a întrerupt zilele trecute un antrenament, motiv pentru care s-a creat o alertă că s-ar retrage din turneu. Prima rezervă Hubert Hurkacz a venit de urgență la Torino și a făcut deja sâmbătă primele antrenamente.

Stefanos Tsitsipas, campionul din 2019, aflat la a cincea participare la ATP Finals, a intrat însă pe teren și s-a bătut cât a putut de bine. Sinner a fost însă clinic în momentele-cheie, deși a jucat și la un consum redus de energie, un singur break pe set fiind suficient.

Jannik Sinner: „Sper să mențin intensitatea”

„M-am simțit entuziasmat la gândul de a intra pe teren și de a juca în meciul de deschidere al turneului, este ceva cu adevărat special”, a spus Jannik Sinner. 

Știam că va fi foarte dur, dar cred că am gestionat bine situația. Am încercat să rămân agresiv, sunt foarte mulțumit cu evoluția mea și cu faptul că am început cu o victorie. Sper să mențin această intensitate”.

Sinner a mai jucat la ATP Finals în 2021, dar din postura de rezervă, intrând în locul compatriotului Matteo Berrettini, accidentat la mușchii abdominali.

„Este o săptămână specială”, a spus el. „Jucăm în sală, e mult zgomot, iar publicul transmite o senzație specială”, a încheiat recentul campion de la Beijing și Viena.

În Grupa Verde mai sunt Novak Djokovic, liderul mondial, favorit principal și deținător al titlului, și Holger Rune, cap de serie 8.

Rezumatul meciului Jannik Sinner - Stefanos Tsitsipas 

Citește și: 

Serbia - România 0-4 » „Tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup! Jaqueline Cristian a adus puncul decisiv
BILLIE JEAN KING CUP
Serbia - România 0-4 » „Tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup! Jaqueline Cristian a adus puncul decisiv
Discurs viral înaintea debutului la Turneul Campionilor: „Presiune e când aștepți o rachetă care să îți distrugă casa. Presiune e pe un părinte care nu știe ce va pune pe masa copiilor”
DECLARAȚII
Discurs viral înaintea debutului la Turneul Campionilor: „Presiune e când aștepți o rachetă care să îți distrugă casa. Presiune e pe un părinte care nu știe ce va pune pe masa copiilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează