SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Joc de Masters » Tecău şi Lindstedt s-au calificat în semifinalele de la Madrid!

Atît Robert Lindstedt, cît şi Horia Tecău au servit extraordinar ieri, făcînd faţă la doar 2 mingi de break în tot meciul // Foto: Luminiţa Paul (Madrid)
Atît Robert Lindstedt, cît şi Horia Tecău au servit extraordinar ieri, făcînd faţă la doar 2 mingi de break în tot meciul // Foto: Luminiţa Paul (Madrid)

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 00:23

Este primul rezultat de acest gen pentru cuplul româno-suedez, care pînă acum nu trecuse de "sferturile" unui turneu Masters 1000.

Ieri a fost diferit faţă de meciul din turul precedent pentru Horia şi Robert. Diferit nu înseamnă însă şi mai uşor. Cei doi au întîlnit doi jucători cu un stil care nu seamănă deloc cu al adversarilor de joi, Cermak şi Polasek. În "sferturi" au avut în faţă doi spanioli, Marcel Granollers şi Marc Lopez, care îi învinseseră cu numai o lună în urmă, la Monte Carlo. Acolo era însă zgură roşie, aici suprafaţa e albastră şi, după cum spunea Horia, avantajoasă pentru el şi Lindstedt.

Meciul a fost însă strîns, ibericii jucînd mult mai mult din spatele terenului decît alte perechi specializate pe dublu. Asta şi pentru că Granollers este şi un bine cotat jucător de simplu. În primul set s-a mers cap la cap pînă la 5-5, cînd s-a produs ruptura, pe serviciul lui Lopez. Cîteva retururi mai agresive, prezenţă alertă la fileu şi break-ul era gata. Apoi, cum românul şi suedezul au servit excelent tot meciul, actul întîi s-a terminat 7-5.

În al doilea evoluţia a fost aceeaşi. Tecău şi Lindstedt au avut mai multe şanse de break, iar adversarii doar una. Dar s-a ajuns la tie-break. Acolo spaniolii au condus cu 4-2, însă un punct excelent jucat la 4-3, pe serviciul lui Granollers, a readus echilibrul. La 6-5 şi prima minge de meci s-a decis totul. O oră şi 50 de minute pentru un 7-5, 7-6 (5) şi un loc în semifinalele de la Madrid. Prima dată cînd Horia şi Robert ating această fază a unui turneu Masters 1000, iar azi, în penultimul act, îi întîlnesc pe Mahesh Bhupathi şi Rohan Bopanna.

"Mereu i-am învins greu pe spanioli, iar la Monte Carlo, unde suprafaţa e lentă, ne-au bătut ei. Nici acum nu ne-au dat nimic gratis, tot ce am cîştigat a trebuit să merităm" (Horia Tecău)

"Am servit foarte bine şi aşa ne dorim să jucăm mereu cu serviciul, mai ales în faţa unor jucători care returnează excelent" (Horia Tecău)

"Pînă acum, ne-am descurcat bine în turnee de Mare Şlem şi ATP 500 şi 250, dar nu în cele 1000. E bine să vezi că se completează un gol" (Robert Lindstedt)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
dexter71
dexter71  •  12 Mai 2012, 16:35

Pacat ca nu putem viziona un meci ca si asta pe niciunde (nici macar pe net...) Posturi sportive multe da degeaba. Transmit doar becalisme

dexter71
dexter71  •  12 Mai 2012, 16:34

Sunt in finala!!!! Senzationala revenire dupa un set 2 catastrofal :)). Felicitari si multa bafta maine!!!!

xstream
xstream  •  12 Mai 2012, 02:28

bravo baieti, hai cu finala

Vezi toate comentariile (3)
Comentează