SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

La doctorul lui Rafa » Alexandra Dulgheru se află în recuperare după operaţia la genunchi

Alexandra abia aşteaptă să se întoarcă la tenis // Foto: Raed Krishan +1   FOTO
Alexandra abia aşteaptă să se întoarcă la tenis // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 04 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 03 mai 2012 21:35

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată în urmă cu o lună şi jumătate de medicul Mikel Sánchez, cel care îi tratează şi lui Nadal tendinita.

Luni la rînd, Alexandra a strîns din dinţi şi a jucat. A tras de ea aproape pînă la limită, uimindu-i pe medici cu tăria ei. În limbajul modern, se spune că are o toleranţă ridicată la durere. Şi chiar aşa e. Jucătoarea care în aprilie trecut îşi atingea cea mai bună poziţie a carierei, 26, trebuie să stea acum o vreme departe de teren, pentru a se putea recupera complet. A suportat o intervenţie chirurgicală la genunchi, stîngul fiind mai afectat decît dreptul.

"Tendonul rotulian e ca o frunză în mijloc. Mai aveam puţin şi se rupea de tot", povesteşte Piti. De mai bine de un an, ea se afla în tratament la doctorul Mikel Sánchez, din Vitoria, cel care îi ţine în frîu lui Rafael Nadal tendinita cu ajutorul injecţiilor cu plasmă.

Alexandra a urmat şi ea această cale, un timp s-a simţit bine, a putut juca, apoi durerile au revenit. La începutul anului, românca a participat la turneele de la Antipozi. Apoi, cînd a schimbat hard-ul cu zgura sud-americană, problemele au reapărut. "Am simţit asta după Cáli. Am mers însă şi la concursurile din SUA şi Mexic, însă la Indian Wells n-am mai putut, am abandonat", explică Dulgheru.

Soluţia cea mai bună
Revenită în Europa, la Mikel Sánchez, acesta i-a spus că pot continua cu injecţiile, însă cel mai bine ar fi să se opereze. Ceea ce s-a şi întîmplat. Acum, ea urmează strict indicaţiile de recuperare. Merge la clinica Atlantis, a doctorului Gabriel Dinu, din Pipera, unde petrece zilnic 5-6 ore. Are nevoie de drenaj pentru circulaţie, altfel piciorul se umflă, face o oră de curenţi, două de gimnastică, încă o oră de bazin. "Uneori sînt mai obosită decît după un meci dur", mărturiseşte Piti.

Zilele acestea, ea a mers din nou la Vitoria, la un control la doctorul Sánchez. "Mai tîrziu, va fi suficient să vorbească medicii între ei pentru că se cunosc foarte bine", a punctat Alexandra.

Merge de 3 ori pe săptămînă şi la sală pentru a lucra partea de sus a corpului. Nu prea mai iese însă din casă pentru alte lucruri. Are cu ea mereu ceva de citit ori muzică. Ştie însă că trebuie să facă totul ca la carte. Şi abia aşteaptă momentul în care va putea pune mîna iar pe rachetă. Cînd se va întîmpla asta, vrea să nu mai scrîşnească din dinţi. Vrea să joace tenis de plăcere.

Cine e Mikel Sánchez
Pe numele său complet Mikel Sánchez Álvarez, va împlini 57 de ani pe 15 mai. Împreună cu colegul său Eduardo Anitua a pus la punct o metodă rapidă de recuperare după accidentări, care constă în injectarea în zona afectată de plasmă îmbogăţită obţinută chiar din sîngele pacientului. Are o clinică în Vitoria, provincia Alava, Ţara Bascilor. A tratat numeroşi sportivi în afară de Rafa Nadal: ciclişti, baschetbalişti, fotbalişti şi l-a consultat inclusiv pe Regele Juan Carlos pentru o problemă la umăr.

Îndrumată de Nadal
Chiar Rafa a fost cel care i-a sugerat Alexandrei să meargă la Mikel Sánchez. Ea a ţinut legătura cu campionul spaniol şi cu unchiul acestuia, Toni. Piti îl descrie în termeni pozitivi pe Nadal.

"E foarte politicos, atent, bine crescut. Îmi amintesc că odată, abia îl cunoscusem, ne-am încrucişat drumurile pe un culoar şi m-a salutat. M-am uitat în urmă, să văd cui îi zice bună ziua, dar eram doar eu acolo. Nici nu îmi închipuiam că m-a recunoscut", spune ea.

2 titluri WTA a cîştigat Alexandra Dulgheru în carieră, ambele la Varşovia, în 2009 şi 2010

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează