SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

La un punct de Spania » România conduce Slovenia cu 2-0 după prima zi în Cupa Davis

Adrian Ungur revenise o singură dată în carieră de la 0-2 la seturi, în 2013 în barajul cu Ecuador // FOTO Agerpres
Adrian Ungur revenise o singură dată în carieră de la 0-2 la seturi, în 2013 în barajul cu Ecuador // FOTO Agerpres

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2016 00:00

România conduce Slovenia cu 2-0 după prima zi și mai are nevoie de o singură victorie pentru a-i înfrunta pe iberici în iulie.

Andrei Pavel trântește șapca verde de podeaua sălii "Victoria" din Arad. A stat în scaun 5 ore și jumătate, timp în care Marius Copil și Adrian Ungur au luptat pentru a duce România în avantaj în întâlnirea cu Slovenia din primul tur al Grupei I, zona Europa-Africa.

Și așa cum și-a dorit fostul jucător, "tricolorii" conduc cu 2-0 după prima zi și mai au nevoie de un singur punct pentru a se califica mai departe și a întâlni Spania pe teren propriu în luna iulie.

Marius Copil a fost cel care a deschis confruntarea de la Arad. El l-a întâlnit pe Blaz Rola,183 ATP, numărul unu din tabăra adversă. Un meci disputat aprig, în care românul a reușit să se impună cu 7-5, 6-3, 7-6 (5).

"Mă așteptam la un meci greu, am avut emoții la începutul partidei, dar după ce am făcut rebreak-ul în game-ul al doilea, am început să joc mult mai relaxat și, cu ajutorul publicului pe care l-am simțit foarte aproape, care m-a făcut să simt că îmi dă aripi, am reușit să termin învingător", a spus Copil la conferința de presă.

Sub adăpostul scorului de 1-0 a pășit pe teren Adrian Ungur. Un pic încordat, el a cedat primele două seturi, cu același scor 4-6. Dacă se gândea la victorie, Adi trebuia să împingă meciul în cinci seturi.

Înainte de această confruntare el disputase doar două partide atât de lungi, ambele în Cupa Davis și ambele câștigate. De partea cealaltă, Grega Zemlja avea șase, raportul fiind de 3-3.

Ungur și-a reglat mai bine loviturile și după ce a salvat o minge de meci în setul al patrulea, s-a impus cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4. Azi, Horia Tecău și Florin Mergea pot aduce punctul care lipsește.

"Publicul a fost extraordinar"

Marius Copil, care e din Arad, a spus după meciul cu Blaz Rola că a simțit sprijinul celor din tribune.

”Un lucru foarte important pentru mine a fost că am jucat acasă, publicul care a fost extraordinar susținându-mă pe toată durata partidei și dându-mi energie. M-am bucurat că am reușit să termin partida în numai trei seturi, pentru că simțeam tot mai obosit, având probleme cu respirația din cauza răcelii", a spus Marius în conferința de presă.

9 victoriia adunat Marius Copil în Cupa Davis pentru România la simplu din 13 disputate

10 victoriia adunat Adrian Ungur pentru România în Cupa Davis din 17 jucate

România-Slovenia 2-0

Ieri
Marius Copil-Blaz Rola 7-5, 6-3, 7-6 (5)
Adrian Ungur-Grega Zemlja 4-6, 4-6, 6-3, 7-6(3), 6-4

Azi, ora 15:00, DigiSport2
Florin Mergea/Horia Tecău- Tomislav Ternar/Aljaz Radinski

Mâine, ora 14:00, DigiSport2
Adrian Ungur-Blaz Rola
Marius Copil-Grega Zemlja

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
magura
magura  •  05 Martie 2016, 10:15

BRAVO BAIETI!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează