SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Canada-România 1-1 » Victoria superbă a Alexandrei Dulgheru cu Bouchard a adus punctul egalizator al primei zile de Fed Cup!

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 aprilie 2015 01:25

Prima zi de la Fed Cup dintre Canada și România s-a încheiat la egalitate, 1-1. Irina Begu a pierdut în fața lui Francoise Abanda, scor 6-4, 5-7, 4-6 în primul meci. Punctul nostru a fost adus de Alexandra Dulgheru, care a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 6-4, 6-4.

Cel de-al doilea meci de la Fed Cup a început cum nu se putea mai bine pentru Alexandra Dulgheru, care a reușit să ia primul break încă din startul jocului. Bouchard a făcut imediat re-break-ul și meciul rămînea echilibrat. Egalitatea s-a păstrat pînă la scorul de 4-4, cînd românca a reușit al treilea break al meciului și mai avea nevoie de un game pentru a lua primul set, ceea ce a și realizat.

Setul doi a început într-un echilibru perfect pînă la scorul de 3-3, cînd Dulgheru a reușit să facă un nou break și să o ducă la disperare pe Bouchard. Pînă la sfîrșit, canadianca n-a mai cîștigat decît un game, iar la finalul jocului i-a strîns mîna româncei, după ce mai devreme refuzase acest lucru (Detalii AICI). Cele două s-au întîlnit astăzi pentru prima dată într-un meci oficial.

Meciul 1:  Irina Begu Francoise Abanda, scor 6-4, 5-7, 4-6

Abanda a început mai bine şi după două game-uri conducea fără ca Irina să fi cîştigat vreunul. Românca a revenit şi a egalat, după care jucătoarea din Canada a mai reuşit să-i ia numai două game-uri pînă la finalul primului set.

Al doilea set a fost ceva mai echilibrat, iar în finalul acestuia Abanda a avut şansa, la scorul de 5-3, de a închide setul, însă românca a revenit şi a făcut break-ul, reuşind să cîştige un nou game. Jucătoarea din Canada a mai avut o ocazie de a închide setul şi de data aceasta a şi reuşit.

În setul decisiv Irina a început foarte bine şi a reuşit să cîştige primele două game-uri, însă la scorul de 0-2 a acuzat dureri la genunchi. Nord-americanca a profitat de accidentarea româncei şi a preluat conducerea meciului, ducînd scorul la 3-2, în final reuşind să cîştige şi meciul.

Învingătoarea dintre România și Canada va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Programul de duminică, începînd cu ora 20:00, liveSCORE pe GSP.ro și Dolcesport:

Eugenie Bouchard - Irina Begu
Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru
Gabriela Dabrowski/ Sharon Fischman - Andreea Mitu/ Raluca Olaru

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (246)
soseta.ucigasa
soseta.ucigasa  •  18 Aprilie 2015, 23:15
Postat de catalynn pe 18 Aprilie 2015, 23:10

Cumpăr de la ei după ce reziliază contractul cu Halep, simplu! Pana atunci, Slava Domnului!, am destule alte alternative!

pai si cu patriotismul cum ramane? nu e important sa fi si tu patriot? numai halep are datoria asta? tu iti abandonezi patriotismul (in cazul de fata sa cumperi de la o firma cu capital romanesc) pt un orgoliu, dar vrei ca altii sa fie patrioti, cu riscul de a pierde bani. deci tu ai dreptul sa ai lucruri care sa fie prioritare patriotismului (adica orgoliu), altii nu au dreptul, patriotismul trebuie sa fie pe primul plan. fara suparare, dar asta e ipocrizie. ori esti patriot si poti pretinde si altora asta, ori daca nu esti, sau patriotismul e conditionat de ceva, nu poti pretinde altora sa fie patrioti neconditionat. sau poti, dar esti ipocrit.

soextragpe
soextragpe  •  19 Aprilie 2015, 01:21

Irina s-a accidentat cand conducea cu 1-0 si 2-0 la seturi. Cine n-a vazut, sa taca si s-aplaude macar ca a jucat impotriva canadiancei si a durerii zeci, daca nu sute de minute. Dulgheru a fost senzationala! Iar heitarilor iubitori de canadianca, care vor spune ca Genie s-a batut sigura (atatea greseli nefortate omg), tre' sa le reamintim ca a fost cineva in partea cealalta a fileului care i-a trimis mingile supraevaluatei inapoi. Si sper sa schimbe aia fileul, azi a fost al doilea jucator canadian.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Aprilie 2015, 01:19
Postat de alb_rosu_in_vn pe 19 Aprilie 2015, 01:16

Incredibil ce greu obtii o informatie in era netului si a televiziunii! Sa nu poti vedea macar scorul live text, daramite meciul.... Am o mare ciuda pe Dolcesport, macar cei de la Digi transmit si online ce transmit la TV, sunt mai domni. Sa le stea in gat politica asta rautacioasa.

meciul s-a dat pe net pe 100 de siteuri cred. nu e era gresita, tu ai gresit era.

Vezi toate comentariile (246)
Comentează