SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Mai mult O2! Ambele perechi cu români în componenţă au pornit cu victorii la Turneul Campionilor

Horia Tecău (stînga) şi Jean-Julien Rojer într-unul dintre momentele încinse ale meciului de ieri // Foto:  AFP
Horia Tecău (stînga) şi Jean-Julien Rojer într-unul dintre momentele încinse ale meciului de ieri // Foto: AFP

Articol de , - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, favoriţi 2, i-au învins ieri pe Marcin Matkowski şi Nenad Zimonjici, 6-2, 6-4. În plus, au trecut pe primul loc în clasamentul anului, depăşindu-i pe fraţii Bryan.

Londra, luni, ora 12:00, nerăbdare, concentrare, un dreptunghi turcoaz care sclipeşte în întunericul protector al sălii. Tecău şi Rojer, campionii de la Wimbledon din acest an, pornesc meciul contra capilor de serie 7, Matkowski şi Zimonjici, ca perechea a doua în lume.

Şi îl încheie, o oră şi 7 minute mai tîrziu, ca lideri mondiali, înaintea gemenilor Bryan. Temporari, bineînţeles, totul se va lămuri la capătul Turneului Campionilor, însă aşa stăteau lucrurile ieri, la ora prînzului în Anglia.

Victoria cu 6-2, 6-4 a venit după un prim set controlat, piperat cu două break-uri, întîi la Zimonjici, apoi la Matkowski. În al doilea, după 2-0, adversarii au avut un zvîcnet de orgoliu şi au întors pentru 3-2. A durat însă puţin avîntul perechii polono-sîrbe.

Horia a închis, 6-4, cu un game sigur de serviciu. O zi de muncă de eficienţă ridicată. Care le-a adus prima victorie împreună la Turneul Campionilor, după ce anul trecut pierduseră toate meciurile din grupă.

Ce urmează va fi bine venit

"Felul în care ne pregătim pentru meciuri şi turnee e orientat spre a da mereu tot ce avem mai bun, să ne gîndim la următoarea partidă, la ce avem de îmbunătăţit, la cucerirea titlurilor. Nu e vorba prea mult despre punctele din clasament", a explicat ieri Tecău pentru site-ul ATP, la puţine momente după victorie.

"Ştiam că sîntem foarte aproape de fraţii Bryan, dar obiectivul nostru era să obţinem primul succes aici. Vrem să continuăm cu victorii. Ce va urma va fi bine venit", a completat el.

"Am fost cu adevărat alerţi de la început. În ultima lună am avut cîteva meciuri foarte curate şi rapide, iar acum ne-am simţit foarte bine înainte să intrăm pe teren", a spus şi Rojer.

Următoarea lor confruntarea la ediţia actuală a ATP Finals va fi miercuri, contra învingătorilor din meciul de aseară, Ivan Dodig, Marcelo Melo (Cro/Bra, 3)-Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (Fra/Fra, 6).

"Am fi extrem de fericiţi şi de mîndri dacă am încheia anul pe primul loc în lume. Dacă nu se va întîmpla, noi vom fi dat totul în fiecare meci. Aşa jucăm noi"
Horia Tecău

6.510de puncte au acum Tecău şi Rojer, faţă de 6.465 Bob şi Mike Bryan, care au pierdut în primul meci în faţa lui Bopanna şi Mergea

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează